Reklama

Reklama

VOD (1)

Záhadný agent CIA odhalí tajemství, která by mohla agenturu úplně zničit. Bývalý kolega, co nejspíš zešílel, pak vypíše odměnu na jeho hlavu a nahání ho po celém světě. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (722)

HAL 

všechny recenze uživatele

Výstižný název, šedivější už ten film být nemůže. Tak matné že do roka všichni zapomenou že existuje. A do dvou let všichni zapomenou že existují bratři Russoové, kteří evidentně dokázali fungovat jen když byli mocně podporovaní Disney/Marvel mašinérií - ale sami o sobě žádný talent nemají. Ale tak za tu Prahu bod nahoru, ať nežeru. 6/10 ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Největší Netflixovský Event letošního roku mohl mít větší ambice, ale pro mne se i tak jedná o zábavnou špionážní akčňárnu, pro které mám slabost. Extraction pořád patří mezi nejlepší akčňák Netflixu a výše mám i 6 Underground- díky zásluze tvrdého Rka, které Gray Man postrádá a je to velká škoda. Nedosahuje to úrovně MI ani Bonda, ale to mi vůbec nevadí, pořád se jedná o žánrový nadprůměr, který spolehlivě na 2 hodiny zabaví. Russo Brothers byli působivější v Avengers a hodně mi sedlo i jejich Cherry a uvidíme s čím příjdou příště, přál bych si Horor, to by mohla být fajn výzva. Gray man nejvíce těží z atraktivního hereckého cástingu. Ryan Gosling je slušný klaďas a dá se mu fandit, Chris Evans si záporáka užíval obstojně a Ana de Armas tradičně kočka. Vizuál je fajn, byť CGI občas drhlo a za 200 mega to šlo udělat o něco lépe, vyloženě mi to nepřekáželo. Akce na PG-13 rating je obstojná, našlo se tu pár zajímavých nápadů - červený kouř v letadle působil skvěle, stealth akce v úvodu sympatická, fight s Indickou hvězdou paráda a celá pasáž v Praze je hodně cool. Líbilo se mi, že se tu hodně střídají lokace a je tu k vidění spousta zajímavých měst. Dějově film nepřinese žádné překvapení, ale dialogy mě bavily- tychle chlapské kecy můžu. Největším mínusem je rozhodně absence Rka a ozvučení zbraní není úplně oslnivé a na druhou projekci se také nepohrnu, přesto jsem si Gray mana užil. Rozhodně lepší Netflix. Příběh 3/5. Akce 4/5, Humor 2/5, Násilí 1/5, Zábavnost 4/5 Hudba 4/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 3/5, Napětí 3/5, Emoce 2/5, Herci 4/5. 7/10. ()

Reklama

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Oproti Bournovi je The Gray Man o dost hloupější a béčkovější. Oproti Bondovi méně stylový. Oproti Huntovi méně nápaditý. Když se ale vykašlu na pokusy srovnávat ho s největšími hrdiny špionážně-akčních filmů, vlastně z toho nevyjde zdaleka tak špatně. Už předloha je béčkový výplach, tak by asi nikoho nemělo překvapit, že podobně na tom bude i film. Úvodní scéna z Bangkoku by sice v bondovce obstála bez problémů, pak ale trvá skoro hodinu, než se začne dít něco opravdu zajímavého a zábavného. A ne, pokusy jít do hloubky u plochých hrdinů a snaha popsat zákulisní praktiky agentů CIA, kteří nevěří ani sobě navzájem, to nejsou. Jakmile se ale děj přesune do Prahy a rozjede se akce z tramvají, o které jste nemohli nečíst, tak se naplno ukáže, že Gray Man měl možná větší ambice, ale jen na papíře. Když se film i diváci smíří s tím, že je to velké předražené akční béčko, můžou si ho užít podobně jako já. Russoovci to sice trošku přehání s drony a triky by si zasloužily lepší péči, ale akce je skutečně velkolepá, nápaditá a ty prachy na ní vidět jsou. Evans je fajn magor, Gosling neurazí, ale jeho životní role to není. A Ana de Armas sází na to, že působí roztomile, i když má na zádech dva raketomety a v ruce granátomet. Pokud vám tahle představa připadá úsměvná a zábavná a ne trapná a směšná, je šance, že si tenhle solidní akční výplach užijete. Netflix chtěl možná víc a zázrak se nekoná. Na druhou stranu, pokud se The Gray Man chytne a dostaneme další díly, rád u nich ty dvě hodiny zase strávím. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $200miliónov║ Tržby USA ║ Tržby Celosvetovo $454,023▐  Tržby za predaj Blu-ray v USA ║ Tržby za predaj DVD v USA ║ Jejda Russovci padajú dole ako kameň. Strašne výplachové béčko, to je fakt ako gól v takýchto bezduchých prkotiniach utápať také peniaze.  Akčný filmy, ktorý je novou obdobou Komanda z množstvom dobrých hercov ale tu nemajú skoro čo hrať a chýba tomu lepšia iskra a aj odľahčenosť. /40%/ ()

castor 

všechny recenze uživatele

Kdyby lovnou zvěří nebyl Ryan Gosling, vůbec nic by se nestalo. Kdyby si Praha kromě Vídně či Bangkoku zahrála i třeba islandskou vísku Kirkjubæjarklaustur, nic moc by se taky nestalo. Výsledek je totiž víc kaskadérský než herecký, takže Gosling je překvapivě velmi průměrný, naopak na Prahu se dívá vždycky moc dobře, a když se navíc rozjede akce okolo rozjeté tramvaje, je to radost. Místy až na často skloňovaný střih akčních scén. Žádný chlapácký thriller se nekoná, ale celkově jsem čekal mnohem větší průšvih. Ano, na celém vyprávění nenajdeme nic moc originálního, vykrádá se leccos staršího data, a ačkoliv to není staromódnější, furt nejde o nějaký nablblý, mrakodrapy strhávají, otravný CGI bordel. Prostě lehce nadprůměrné béčko, kterému ovšem chybí napětí a emoce, což zamrzí nejvíc. Protože to prostě chybět nemělo. To je asi tak, jako kdybyste měli na place roztomilou Anu de Armas a vůbec nevyužili její sex-appeal. Aha, to se vlastně stalo. I Chris Evans s pornoknírkem, který si svého magora evidentně užívá, mohl ještě víc šlápnout do pedálů. Zbytek obsazení neurazí, ale ani nenadchne. A na nějaké zákulisní praktiky agentů CIA raději zapomeňte. Stejně jako na to, že by se závěr odehrával v nějakých prosvětlených prostorech – tvůrci zvolili potemnělé interiéry, což je na facku. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (26)

  • Film měl mít původně rating R (dětem nepřístupné bez dohledu rodičů). (AffectedFace)
  • Zámek, který je podle filmu v Chorvatsku, je ve skutečnosti zámek Chantilly ve Francii. (mnx)
  • Ryan Gosling (Šestka) o své postavě prohlásil: „Je to takový hrdina-dělník. Chce jen udělat svou práci a jít domů, nijak ji neromantizuje.“ (Jolinar)

Související novinky

Nový Svatý se hýbe kupředu

Nový Svatý se hýbe kupředu

23.11.2023

Studio Paramount Pictures se už řadu let chystá oživit jednu ze svých polozapomenutých franšíz, ale až nyní se zdá, že chystaný projekt začíná dostávat reálné obrysy. V přípravách je totiž akční… (více)

Scorsese vs. Marvel znovu

Scorsese vs. Marvel znovu

31.10.2023

Pár let staré komentáře Martina Scorseseho k Marvelu, vůči němuž se režisér ohradil a filmy studia označil za pouťové atrakce spíš než filmy, jsou dobře známé. Teď ale do kin zamířil snímek Zabijáci… (více)

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

04.11.2022

Jako by těch bizarních filmových zpráv nebylo v poslední době dost, přišli nyní tvůrci dvou posledních Avengers filmů a taky snímku The Gray Man na Netflixu Anthony a Joe Russo s odhalením, že jejich… (více)

Bratři Russoové opět utrácí ve velkém

Bratři Russoové opět utrácí ve velkém

03.09.2022

Bratři Russoové jsou na gigantické rozpočty už celkem zvyklí. Dvojitá porce Avengers filmů na závěr třetí fáze MCU je ale možná přece jen trochu rozmazlila. Následně totiž pro Netflix natočili… (více)

Reklama

Reklama