Reklama

Reklama

Wonder Woman 1984

  • USA Wonder Woman 1984 (více)
Trailer 1
USA, 2020, 151 min (Alternativní 145 min)

VOD (1)

Obsahy(1)

V pokračování očekávané komiksovky se tentokrát ocitneme v osmdesátých letech. Proti superhrdince Wonder Woman budou stát dva záporáci. Max Lord v podání Pedra Pascala (seriál Hra o trůny) a také Cheetah s tváří herečky Kristen Wiig (Marťan). (Vertical Entertainment)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (811)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Wonderku mám rád. Má dobré príbehy, obstojí vedľa Supermana a jej filmová tvár a aj akcie vyzerajú štýlovo. Zack Snyder ju predstavil svetu a v sólovke už to ťahala sama. Jej origin mám rád a bavila ma aj v BvS či Justice League. Tu ma síce tiež baví, ale nie toľko, pretože tu moc ani nemá čo hrať. Prvú polku sa len premáva s vysnením Števom Trevorom, čo by nebolo zlé, ak by to netrvalo pol filmu. V druhej polke už vytiahne aj laso a sandáli čo je fajn, že ju konečne vidíme v nejakej lepšej akcii späť, ale je to málo, pretože už nasleduje len finále. Akcie nie sú zle, ale nestrhnú tak ako keď vybehla Diana v prvom filme zo zákopov. Stručne povedaná, rozdá sa tu (za 2,5hodiny) par klasických pästí a kopov, ale bez nejakej lepšej choreografie a to je všetko. Aby som neklamal, tak ešte úvod na ostrove amazoniek bol zaujímavý. Inak dosť slabé oproti tomu, čo predviedla pod Snyderovým dohľadom vo WW, BvS, alebo JS. WW 84 ma tak debilne postavený príbeh, že sa tam skoro celý film nič nedeje. Záporaci tu takmer ani nie su. Miesta tu síce majú dosť, ale Pedro Pascal furt o niečom sníva a Kristen Wiig sa polku filmu učí chodiť na opätkoch a zároveň byť sexi milfka. S týmto prístupom moc Wonderke pod kotol nezavaria. Menšie plus je Zimmerova burácajúca hudba, ktorá aspoň navodí pocit, že sa tam niečo deje. Inak veľké sklamanie, ktoré príbehom ani postavami nemá vôbec čo ponúknuť. Ďalšia vec, ktorej nerozumiem je rozpočet. Kam sa vlastne vytratil ? Na tie obyčajne tri akčne scény ? Dúfam, že k tretiemu dielu si už Patty Jenkins nečuchne. P.S.: počkajte si za titulky. 55% - 3* ()

666teen odpad!

všechny recenze uživatele

World Whore 84. Od počáteční Olympiády v Kundalandu, až po překvapivý happy end. Spoiler nehrozí, od první minuty je vymalováno. Naprosto šílená tupárna. Barevná a děsivě dlouhá. Na paní režiSERU si dám příště velký pozor! Od Zrůdy pokročila opravdu správným směrem. I když, tohle je vlastně taky Zrůda... ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Když 1984, tak se vším všudy, řekli si asi Patty Jenkins a spol. a druhou Wonder Woman napsali a natočili přesně tak, jak by vypadala před 37 lety. Tedy s pohádkovou zápletkou, ve které dojde i na hrozbu studené války a na vítězství těch nejdůležitějších lidských hodnot, s hlavní (polo)božskou hrdinkou, která rozdává úsměvy na všechny strany, padouchy likviduje bez zabíjení (meč a štít vůbec nečekejte, jedinou Dianinou zbraní je laso) a sama se trápí nešťastnou láskou, se superprohnaným a zábavným padouchem, jehož plán vzbuzuje cukání koutků, a jen s několika akčními scénami, na něž se ale nemusí vůbec dlouho čekat, jak si někteří stěžují, protože to mezi nimi je prostě pořád zábava. Vážně se mi tohle pojetí líbí. Gal Gadot si odlehčenou polohu vyloženě užívá, naprosto skvělý je Pedro Pascal, který Maxe Lorda hraje úplně stejně jako hrál Gene Hackman Lexe Luthora, Chris Pine má zase komediální talent a krásně se všemu pořřád diví, no a klobouk dolů před postupně Kristen Wiig, jejíž Barbara se zase očividně inspirovala Selinou/Catwoman v podání Michelle Pfeiffer a která se postupně proměňuje bez jakýchkoliv efektů, pouze díky svému herectví a čím dál zvířečtějším kostýmům. Na závěr musím udělat něco, co jsem dlouho neudělal, a to pochválit i hudbu Hanse Zimmera, který na jedničku mixuje williamsovský orchestr plný jásavých supermanovských fanfár s morricconeovskou romantikou, dobovými synťáky a svým typickým hukotem (a Lvím králem). ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,ODVOLÁVÁM SVÉ PŘÁNÍ...“ /// Stejně… až někdo jednou dokáže napsat celej film jen ze světa Amazonek… ten film totiž nejvíc baví právě tam. Čili jenom chvíli. A přitom ten artefakt! Indiana Jones by zbledl závistí! Takže pohádka. Se vším všudy – zápletkou, chováním postav, filmařinou. A hroznej kýč! Často až neuvěřitelně barevnej (zvlášť na DC Comics…). Což o to… nebo jinak řečeno – proč né? Všechno by se to dalo u komiksu zkousnout…ale ta akce…! Je sice akční, ale debilně osmdesátková. Nevím, jestli to byl účel, ale jestli jo, tak teda u mě to nevyšlo. A tím jak je to přeplácaný… je to až nudný. Hold WW84 je slaboučká koronavirová záplata. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Dokážu splnit každý přání. 2.) Všichni kolem si přejou píčoviny a já nevím, co s tím mám dělat. /// Thx za titule „urotundy@cbox.cz“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE *** NAPĚTÍ ne ()

Toren 

všechny recenze uživatele

5/10. Tam, kde první díl sympaticky kombinoval válečnou romanci s pompézním komiksem, se druhý díl rozhodl ve funky atmošce rozehrát šarádu, která se rozpadá už v samotných základech (nedává to příliš smysl). Všemu podráží nohy lenivě sepsaný scénář, do očí bijící nesmysly a tragicky natočené akce, která patří zdaleka k tomu nejhoršímu, co nám komiksové blockbustery nabídli. Taková gumovost, nereálnost a digihnus by snad neprošel i v titulním roce 84 - děs běs. Nad vodou to opět drží ústřední dynamika dvou protagonistů (tentokrát spíše neselhávající Pine) a pár slušných nápadů spojené s danou dobou a komiksovým setupem. Jedničku fakt miluju. Dvojka je bohužel slušné zklamání. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (38)

  • V komiksech má Max Lord (Pedro Pascal) dceru jménem Emma, nicméně v tomto snímku má syna jménem Alistair (Lucian Perez). V komiksech také dokáže ovládat mysl ostatních, přičemž vedlejším účinkem je krvácení z nosu – což ve filmu také vidíme. (fiLLthe3DD)
  • V čase 01:25:45, když Diana (Gal Gadot) zachraňuje děti ze silnice, je místy vidět, že děti jsou nepřirozeně tvrdé figuríny. (Ace.A.T.L.)
  • Postava Cheetah (Kristen Wiig) se poprvé objevila v komiksu „Wonder Woman #6“ z roku 1943. Jde o první hraný film, v němž se objevila. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Komiksový Blue Beetle má tragický start

Komiksový Blue Beetle má tragický start

20.08.2023

Warneři se sice můžou do konce rukou plácat po zádech za to, jak moc se jim vyplatila sázka na Barbie v režii Grety Gerwig s Margot Robbie v hlavní roli, jenže bokem růžového megahitu se studiu v… (více)

Mortal Kombatu se daří. Bude dvojka?

Mortal Kombatu se daří. Bude dvojka?

28.04.2021

Analytici si opět hráli s diváckými přehledy a statistikami a nově tak víme, jak se na streamovací službě studia Warner Bros. dařilo herní novince Mortal Kombat. A šéfové z HBO Max si nejspíš mnou… (více)

Godzilla vs. Kong je králem box office

Godzilla vs. Kong je králem box office

04.04.2021

Kina se alespoň v zámoří a taky v Číně pomalu ale jistě vrací zpátky k životu. Už nějakou dobu tak bylo jasné, že první větší film, který se v kinech bude promítat, pravděpodobně nasytí poptávku a… (více)

Nominace na Zlaté maliny 2021

Nominace na Zlaté maliny 2021

13.03.2021

41. ročník Zlatých malin, každoroční ocenění pro ty nejhorší a nejbizarnější filmy roku, se blíží a pořadatelé nyní oznámili své letošní nominace. Mezi těmi najdeme jak celoročně vysmívané filmy typu… (více)

Reklama

Reklama