Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Válečný

Recenze (39)

plakát

Ženy v pokušení (2010) 

Jakože české filmy příliš nemusím a obzvláště podobného typu, musím říci, že jsem se celou dobu výborně bavil. Nic jiného než pobavit bych v tom však nehledal a to splnilo nad očekávání...Prostě oddychovka.

plakát

Pacifik (2010) (seriál) 

No tak jsem včera viděl druhý díl a zklamal mě asi ještě více nez první. Bezcílné procházky džunglí směřující k pětiminutovému ratatata z kulometu proti Japoncům vybíhajících z džungle. Někdy se mi zdálo, že to bylo 30s puštěných ve smyčce dokola. (Mimochodem, čím celou noc stříleli, když ten týpek s pásama nedoběhl?) Takže ve dvou dílech (celkem 100 min) jsme se stačili vylodit na Guadalcanalu, bezcílně se procházet džunglí, dvakrát zaujmout postavení a rozsekat Japonce kulometem a pak se zpátky nalodit. Jednou nám granát roztrhal kamarády při námořním ostřelování, jednou jsme vytáhli z jídla červa, jeden voják měl sračku a další ukradl mokasíny a poblil se po konzervě broskví. Trochu málo na můj vkus. Kdybych neměl o válce v Pacifiku dost načteno, tak z toho vůbec nebudu moudrej. Ale chápu poselstvi pro Američany. Pro ty byla podstatná poslední minuta - jsou to hrdinové a všude se o nich píše. A to nerozebírám nelogické věci z vyprávění "veteránů" - např. Japonci jim rozstříleli u o. Savo křižníky a všechny zásoby šly ke dnu apod. U mě asi přílišné očekávání. Absence atmosféry a nějakých historických reálií, do kterých by byl děj zasazen (nepočítám-li, že to je na Guadalcanalu). Hodnocení možná ještě upravím, ale zatím pouze můj zájem o válku v Pacifiku, mě nutí na to koukat. Edit: Po shlédnutí celého seriálu přidávám jednu hvězdičku a dostáváme se do průměru. Suveréně nejlepší 9. díl bohužel nevyváží zklamání a mnoho nesmyslných věcí, které se táhnou celým seriálem.

plakát

Letadlová loď Enterprise (2006) (seriál) 

Americká propagandistická hloupost, zamlčující a zkreslující polovinu věcí. Raději kdyby ČT koupila něco pořádného od BBC. Počítačová grafika to bohužel zachránit nemůže i když je působivá.

plakát

Letečtí stíhači v boji (2006) (seriál) 

Asi se budu opakovat, ale ta jednostrannost je obludná. První dva díly jsem velice rád zkoukl, ale poté se už začíná zajídat ta americká genialita. Chápu, že je to americký dokumetarní seriál, technicky velice dobře zpracovaný, ale stíhací esa měly i jiné státy. Navíc mě dost dorazil 9. díl o útoku na Bismarcka. Pochvala za to, že se netýkal US letců, ale asi mě unikla nějaká souvislost. Měl jsem dojem, že tématem tohoto seriálu jsou vzdušné souboje. Za technické zpracování 3 *. Dokoukám a založím na dno archivu.

plakát

Arn (2007) 

Nadprůměrný historický film z období středověku, na kterém je vidět, že to není americká produkce. I s malým rozpočtem se dá udělat poutavý film. Některé pasáže jsou malinko zdlouhavé, ale když se nebojuje, je třeba nějak zaplnit čas. A ve středověku bych se ukousal nudou. Pro mě o něci lepší než Království nebeské, ale do TOP bych to nezařadil...

plakát

Žhavé výstřely 2 (1993) 

Zařadit to do kategorie Válečný mě přijde lehce odvážné. Jinak jedna z nejlepších parodií, co jsem viděl.

plakát

Tudorovci (2007) (seriál) 

Historický seriál, který bohužel nevyužil všech možností. Když tam ale v dalších dílech přidají ještě trochu sexu, bude z toho slušný výpravný erotický seriál. Prostor určitě je. Zatím to vychází na každou manželku deset dílů. Vlastně se těším na šestou sérii, jesti budou Jindřicha k souloži snášet kladkostrojem...

plakát

Zohan: Krycí jméno Kadeřník (2008) 

Naprosto totální masakr, přesahující všechny meze. A právě proto je to tak zábavné. Super oddychovka, kterou si kdykoli rád zopakuji...

plakát

Yamato - Loď smrti (2005) 

Můžete mě kamenovat, ale tenhle film rozhodně nepatří do šedě průměru. Zajímavý vzpomínkový příběh o posledních bojích japonské bitevní lodě Yamato a především o pocitech obyčejných námořníků na palubě. Nemohu si to odpustit, ale příliš nechápu komentáře o tom, že zde chybí zmínka o válečných zločinech Japonska. Jako souvislost by to mělo mít s tímto snímkem? Na palubě Yamata se udály nějaké válečné zločiny? Stejně jako zasvěcený historický rozbor kolegy tahita, nemající s filmem nic společného. Mimochodem japonský fašismus neexistuje. Když už, tak japonský nacionalismus nebo militantismus. Fašismus byl doménou Německa a Itálie. Ale abych se vrátil k filmu. Celkově byl podle mého lepší než Pearl Harbor, ale na pět hvězdiček to není. Navíc závěrečná scéna útoku na loď je sice grandiózní, ale na můj vkus příliš uměle počítačová.