Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Horor

Recenze (213)

plakát

Peníze těch druhých (1978) 

Kafkovsky laděný snímek s psychedelickou hudbou, která mi trochu připomíná Lalo Schifrina. Velmi příjemné překvapení.

plakát

Železná srdce (2014) 

Měl jsem bláhovou představu, že to bude něco v realistickém stylu, jako Band of Brothers. Není to tak. Film se hlavně snaží hrát na city, jako telenovela, a v tomhle ohledu tvrdě tlačí na pilu. Pitt a LaBeouf umí hrát, tady jim ale scénář nedal šanci. Postavy nejsou přesvědčivé, herci krutě přehrávají, odešel jsem z kina před koncem, je mi jedno, jak to dopadlo. Jedna hvězdička je za pár ucházejících bojových scén.

plakát

Chraň nás od zlého (2014) 

Eric Bana je výborný jako vždy. Jen kvůli němu bych ale celé 3 hvězdičky nedal. Pokud bych měl totiž film sledovat s tím, že je to "Krimi/Horror/Thriller", stálo by to za starou bačkoru. Naštěstí se ukázalo, že jde o rafinované šméčko na diváky. Film je povedená parodie na vymítací filmy, místy s Tarantinovskou estetikou - hláškující postavy, se kterými se nemůžete ztotožnit, béčkové efekty ... Už dlouho jsem se nepobavil tak, jako u závěrečné vymítací scény. Ale abych filmu nekřivdil, o inzerovaný žánr se alespoň snažil. Lekačky tam byly a jedna i maličko zafungovala.

plakát

Grandhotel Budapešť (2014) 

Pět je málo. Každý Andersonův film je snad lepší, než ten předchozí.

plakát

Gravitace (2013) 

Batoh se vzduchem a klimatizací by se určitě hodil i později, ne jen na začátku. Ale Sandra je šikovná. Jinak výborný zážitek.

plakát

Expendables: Postradatelní 2 (2012) 

Defilé primadon, film nedrží pohromadě. Jediný herec, který je opravdu přesvědčivý, je JCVD. Škoda, že mu scénář nedal prostor. Jsem zvědav, kdo se vynoří v trojce, digitální Bruce Lee?

plakát

Muži v černém 3 (2012) 

MIB byli vždy lehká nezávadná zábava pro děti, což nevadí. Nicméně mně to nebavilo. Teď se to změnilo, trojka je výborná. Snad je to ten modernější způsob, jak se dneska točí filmy, kdy se snaží, ať to v rámci možností vypadá reálně. A po dlouhé době konečně padouch, který má grády, Clement je vynikající.

plakát

Vetřelec vs. Predátor (2004) 

Začátek byl slibný, seznamování s postavami, očekávání věcí příštích ... Když ale došlo k samotné akci, byla to už nuda. Každopádně i tak o 200% lepší než pokračování.

plakát

Cellular (2004) 

Žádný zázrak to není, nicméně bavil jsem se ...