Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Obsahy (13)

Maladies

Maladies (2012)

Talentovaný a úspěšný herec předčasně ukončil svou kariéru kvůli duševní nemoci. Společně se svou mentálně chorou sestrou a nejlepším přítelem se přestěhoval do malého nenápadného městečka, kde se jejich choroby vzájemně proplétají.

Krvavý stát

Krvavý stát (2011)

Tři nadržení středoškoláci na internetu narazí na starší ženu, která chce uspokojit. Chlapci se za vidinou na lepší časy vydají, nenajdou ale to, co očekávali. Místo toho se dostanou do rukou fundamentalistům vedeným evangelickým konzervativcem Abinem Cooperem (Michael Parks) s neblahými úmysly.

Junkhearts

Junkhearts (2011)

Frank (Eddie Marsan), bývalý voják pronásledováný nočními můrami z minulosti své problémy utápí v alkoholu. Jednoho dne potká mladou dívku Lynette (Candese Reid) a i navzdory pochybnostem ji pozve bydlet do svého domu. Jenže Lynette se svým přítelem Dannym (Tom Sturridge) chtějí přeměnit jeho domov v drogové doupě, zatímco Frank se jim snaží dělat otce.

Dobrý doktor

Dobrý doktor (2011)

Dr. Martin Ploeck (Orlando Bloom) je mladý, ale lehce frustrovaný muž toužící po špetce respektu. Důležitý zvrat ve svém životě najde až u osmnáctileté pacientky Diane (Danielle Riley Keough) trpící infekcí ledvin. K Martinově smůle se dívka lečí poměrně rychle, a tak ze strachu, že ji ztratí, manipuluje s její léčbou, aby zůstala v nemocnici po jeho boku. Vše jde podle plánu do té doby, než Martina začne někdo vydírat.

Prázdná kolébka

Prázdná kolébka (2010)

Film natočený podle skutečných událostí, sepsaných Margaret Humphreys v knize "Empty Cradles". Vypráví o životě sociální pracovnice Margaret Humphreys z Nottinghamu, která na konci 80. let odhalila jeden z největších skandálů v historii Velké Británie. Znovu sjednotila tisíce rodin a donutila britskou vládu, jež tuto skutečnost úspěšně držela pod pokličkou po několik let, převzít odpovědnost. Více než sto třicet tisíc dětí bylo posláno mimo Britské ostrovy do států Commonwealthu, převážně do Austrálie. Dětem, většina byla mladší pěti let, bylo řečeno, že jejich rodiče zemřeli a následně byly poslány do dětských domovů na druhé straně světa. Mnoho z nich muselo čelit hrůznému zneužívání. Místo pomerančů a slunce, jak jim bylo slibováno, dostaly tvrdou práci a život po ústavech.

Restrepo

Restrepo (2010)

National Geographic nás po několikáté zavede do nebezpečných končin tohoto světa. Restrepo nespustí oči z amerických vojáků v afghánském údolí Korangal, ve kterém hlavní tvůrci filmu strávili rok svého života. Film amerického žurnalisty Sebastiana Jungera a britského fotografa Tima Hetheringtona získal cenu poroty za Nejlepší dokumentární film v Sundance.

Cesta samuraje

Cesta samuraje (2010)

Asijský bojovník Yang (Dong-Gun Jang) je přinucen schovat se v malém westernovém městečku. Potkává místního opilce (Geoffrey Rush) a vrhačku nožů (Kate Bosworth). Oba tito lidé ale něco ukrývají.

Všemocný

Všemocný (2011)

Představte si drogu, díky níž se výkonnost vašeho mozku neuvěřitelné zvýší, více se koncentrujete, dokonce jste najednou okouzlující a atraktivní, v několika hodinách byste mohli napsat knihu či se naučit cizí jazyk nebo byste zpracovávali informace tak rychle, že byste dokázali odhadnout vývoj burzy. Eddie Spinola (Bradley Cooper), neúspěšný a rozvedený newyorský spisovatel, se k takové droze náhodou dostane. Tabletku MDT-48 lze přirovnat k viagře povzbuzující mozek. Působí na intelekt, rychlost, intuici i charisma. Eddiemu se začne dařit na poli finančním i společenském. Den tráví na burze a volný čas ve společnosti krásných žen. Jenže jako jakákoliv jiná droga, má i MDT-48 své vedlejší účinky, přičemž migrény a návaly vzteku jsou to nejmenší. Eddieho zásoby se ale tenčí a jeho dealer byl zabit. Z nádherného snu se tak stane noční můra.

Jeden musí z kola ven

Jeden musí z kola ven (2011)

John le Carré je mistrem špionážní literatury 20. století, čerpá z vlastních zkušeností z MI5 i MI6, a tím dodává svým hrdinům správnou autenticitu. Předešlá adaptace jedné z jeho knih, NEPOHODLNÝ (2005), si odnesla i zlatou sošku.
Britskou vládou otřese fakt, že v jejich tajné službě je sovětský špeh. Sovět se ale nenechá jen tak najít a mezitím se propracuje na vysoký post. Oficiální vyšetřování nelze spustit, aniž by si toho špeh nevšiml a tak povolají do služby profesionála George Smileyho (Gary Oldman). Ten musí parazita odhalit jen pomocí svých vlastních schopností.

Tady to musí být

Tady to musí být (2011)

Dříve zámožná rockstar je momentálně na odpočinku. Znuděn svým životem a usínající kariérou se Cheyenne (Penn) rozhodne najít perzekutora svého otce, bývalého nacistu a válečného zločince, jenž se údajně nachází na území USA. V té době se dozví, že jeho otec umírá a chce se s ním naposledy rozloučit, než se ale dostane do New Yorku, jeho otec zemře. Po třicet let si byli otec a syn odcizeni, smrt je teď svede dohromady. Cheyenne se dozvídá o útrapách svého otce v Osvětimi v rukou bývalého SS důstojníka Aloisea Mullera. A tak začíná život měnící cesta přes srdce Ameriky, aby vysledoval a čelil úhlavnímu nepříteli svého otce. Mimo dopadení Mullera se ale hlavní hrdina pomocí lidí, které potká, snaží smířit se smrtí svého otce i se svým stávajícím životem. Když ho konečně dopadne, musí přijít na to, jestli hledá vykoupení, nebo pomstu.

Coriolanus

Coriolanus (2011)

Moderní adaptace jedné ze Shakespearových her. Coriolanus (Ralph Fiennes) je hnán touhou pomstít se vlastnímu národu i své matce, jež ho vyhnaly z města, kde kdysi býval opěvovaným hrdinou. Chuť po odplatě stoupá, až se Coriolanus nakonec spojí se svým úhlavním nepřítelem Tulluem Aufidiem (Gerald Butler) a naivně věří nejen v sám sebe, ale i ve svého (ne)přítele.
Dílo svého krajana si Ralph Fiennes vybral jako vůbec první režisérský počin a spojil síly se scenáristou Johnem Loganem (GLADIÁTOR, LETEC). Film se odehrává v Římě, ale točilo se převážně v Srbsku.

The Space Between

The Space Between (2010)

Napříč zemí se vydá životem znavená letuška Montine McLeod (Melissa Leo) a desetiletý chlapec Omar Hassan (Anthony Keyvan) po teroristickém útoku 11. září 2001, kde se spolu uprostřed chaosu setkali. Montine se tak rozhodne potom, co zjistí, že Omar je přímo zapleten do útoku.

Nezapomeň na mě

Nezapomeň na mě (2010)

Hlavním hrdinou je mladý muž jménem Tyler Roth (Robert Pattinson), jehož rodiče se rozejdou po sebevraždě jeho bratra. Tyler se zamiluje do Ally Craig (Emilie de Ravin), která byla svědkem vraždy své matky a díky tomu si uvědomí, že si musí vážit času, který jí zbyl.

Reklama