Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (58)

plakát

Čističi vesmíru (2021) 

Tahle jinak fajnová, vtipná a dost dobře vizuelně zpracovaná scifárna v sobě měla na můj vkus korejský tvorby asi až trochu moc americkýho vlivu. Celkově to ubíralo ten drobný aspekt proč se chcete koukat na pravý, real deal korejský snímky. Postavy ale jinak byly fajn, dobrý gagy a i přes lehce stupidně motivovaný příběh jsem si to dost užil - hlavně některý akční sekvence měli za mě krutopřísný zpracování a kvalitu. Záporák taky celkem fajn... Za mě palec nahoru a Čističi vesmíru rozhodně fandům scifi s dobrým pocitem doporučím...

plakát

#Žiju (2020) 

Za mě dobrý, hodinu čtyřicet jsem si užil solidní zombie film s příměsí originality danou tím, odkud snímek pochází... i když klasickej jihokorejskej styl mi v tom trochu chyběl a konec byl takovej lehce klišé. Jinak ale #ŽIJU bavil a pro fanoušky zombie žánru určitě další zářez kterej by měli mít!

plakát

Psí ostrov (2018) 

Inteligentní, trefný a svérázně vtipný dospělácko/rodinný animák, který potěší nejen pejskaře, ale i jejich mazlíčky. Příběh se odvíjí svižně, ovšem kvůli občasně moc rychlým dialogům až moc. Pak si ale zachrání krk velmi tvůrčím způsobem animace a pěknými kulisami. Slavné hlasy jako Bryan Cranston, Jeff Goldblum, Ed Norton či Bill Murray jsou samozřejmě také stěžejními prvky a díky parádní režii šikuly Wese Andersona máte po dlouhé době k dispozici animovaný film, za který se nemusíte stydět, že ste viděli a nebo se bát, že by mohl Vašim dětem usmrtit mozkový buňky.

plakát

Ready Player One: Hra začíná (2018) 

Výlet do devadesátek se Spielbergovi slušně vydařil a tak si v kinech můžou snímek vychutnat i děti se svými rodiči. Každý najde to svoje a kdejaký geek bude na film muset koukat vícekrát, aby našel všechny vejce. Trefil i dogma dnešní doby, kdy hry už přestávají být pouhou zábavou a společně s předlohou N. Gaimana nám naznačují, proč hry prvotně vůbec vznikly. Přes občasné krkolomné či nezáživné konverzace vše vyvažuje vizuální zpracování a pěkná akce. Easter eggů je tolik, že občas mohou odvést pozornost od hlavní dějové linky, ale já je rád. Ze všeho nejvíc zamrzela absence potitulkové scény, která by, podle mě, u filmu tohoto typu, neměla chybět.

plakát

Rampage Ničitelé (2018) 

Filmeček kterej o sobě na první pohled dle mého tvrdí, že je něco míň než fakt je. Trochu jsem se bál označení guilty pleasure, ovšem ani se moc nestydím, že se mi to líbilo. Relaxační a oddychová akční, lehká komedijka, která občas obohatí děj něcím lehce hororovým a nečekaným. Po první půlce trošku tíhne k béčkovému výsledku, ale herecké obsazení a výkony, společně s dobrou hudbou a zdařilým střihem, mě pořád utvrzují v tom, že film má na víc a lze Rampage doporučit na večer s přáteli, kde si ho jednoznačně můžete velmi užít...

plakát

Mute (2018) 

Duncan Jones po perfekním Moon'u přináší jeho duchovní pokračování a i když, hlavně po příběhové stránce, to není vyslovený majstrštyk, tak nápad, herci a scénografie to dokonale kompenzují. Akce není přehršel, nicméně její decentní projevy jsou poměrně zdařilé. Panoptikum postav je zvláštní, ale uspokojující. Herecké výkony jsou jednoduché, ovšem zapadají a dodávají celku příjemnou střídmost. Kýžený easteregg se Sam'em Rockwell'em dorazil, ale úplně nenadchl. Mute jako příjemná a decentně zpracovaná futuristická oddychovka, za mě určitě ano, ale Moon je pořád na špici...

plakát

Blok 99 (2017) 

Další super snímek  z rukou Craig Zahlera, která uspokojí kdejakou úchylnou mysl. Násilí, trocha napětí a malinko prapodivný romance. Bud Spencer v moderním a hlavně brutálním hávu. Vince Vaughn předvádí výstup, kterým se rozhodně bude moct chlubit v životopise. Když už snímek nabídne něco co úplně nesedí či nevoní, umí to vždy něčím napravit a donutit Vás na přechozí přešlap zapomenout. Jednoduchá oddychovka s parádním ale civilním zpracováním, která na 100% chybí v nabídce našich kin.

plakát

Liga spravedlnosti (2017) 

Film slibující velmi mnoho, ale dodávající mnohem méně. Nesoudržnost a uspěchanost, jsou hlavní mínusy. Rozdíly mezi režiséry jsou znatelné a občas si vzájemně bourají strukturu celého filmu. Mnoho toho bylo vyzrazeno již v trailerech a sneek-peecích, kterých bylo zbytečně moc. Herecké obsazení mne neučarovalo, vysloveným zklamáním byl ale naštěstí jen přehrávající Ezra Miller. Komiksové a akční scény byly vyřešeny pěkně a jedna z věcí co u DC fakt umí jsou easter eggy, kterých bylo málo, ale zase se povedly. Komiksový fanda si zkrátka svoje najde, sešity nepolíbení diváci by však mohli hodnotit ještě přísněji. Jo a první potitulková scéna není nic moc.... ale na tu druhou si radši vezměte kardiostimulátor!!!

plakát

Wonder Woman (2017) 

Hezky a na parádní filmařské úrovni zpracovaný komiksový snímek s fajn herci, kteří sem tam šlápnou vedle a většinou drží pěknou lajnu. Příběh na rozdíl od jiných komiksových filmů měl hlavu a patu, myšlenku, spád a nebyl mdlý. Fanoušci komiksů i herní legendy Injustice si tohle užijí jednoznačně. Uvidíme co nabídne Patty Jenkinse v druhém díle...

plakát

Noční jízda (2013) 

Tady je vše jednoduché. Střih, herectví, kamera, příběh. Tom Hardy za 90 minut nepředvádí žádné šílené herecké kreace, ale svým jednoduchým civilním herectvím i tak dělá show. Ve spojení se zápletkou, která se v dnešním světě může stát víc než dost často vznikl skoro autorský film, který odráží realitu a může oslovit své diváky. Pěkné, realistické a zároveň jednoduché, víc takových projektů!