Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V neurčitej budúcnosti niekde v Nemecku sa nemý barman Leo (Alexander Skarsgård) snaží vypátrať, kde nečakane a záhadne zmizlo jeho dievča Naadirah (Seyneb Saleh), ktoré pred ním ukrývalo jedno tajomstvo. (sochoking)

Videa (1)

Trailer

Recenze (85)

PKD 

všechny recenze uživatele

No...mám to za sebou. Nenudil jsem se, ale na suprově psychedelickopsychologický MOON to nemá ani náhodou. Nejslabších je bezesporu posl.tak 20min. Vizualita Berlína v budoucnosti zajímavá. Hl.představitel též. Hodně se mi líbila (neptejte se mě proč) Naadirah když měla jak vlasy tak rty tmavě modré. Jenže zmizela z děje moc brzy. Božský Clint Mansell též trochu zklamal. Vadila mi dost v 2.pol.přemíra vulgarit, které byly naprosto zbytečné. Moon tohle neměl a ani to nepotřeboval, jako tento film. Ale největší bomba je samoz.to, na co snad čekal každý,kdo viděl předchozí Moon. Ano, jde o scénu, ve kterou jsem ani nedoufal a ona přišla,dokonce,ještě před 30.minutou. Leo přijde do restaurace, kde na tv obr. vidíme záběr se soudní síně, pak (s vyjímkou 2 právníků a ženského hlasu mimo záběr) plnou místnost Samů Bellů. A pod tím máte titulek- 156 tváří jejich tvůrce. Bývalý zaměstnanec Lunar Industries, zpovídán komisí v přítomnosti jeho mnohých klonů. Tak tohle mě totál zbořilo. To je to, kvůli čemu jsme na to snad všichni čučeli. Dále jsem ještě odhalil jakousi asi reklamu na systém Gerty 3000 v bowlingové hale a skoro na konci, když ten pedofilní Justin Theroux, kterého jsem nepoznal ani omylem, nabíjí auto, tak je vidět logo Lunar Ind. Jo já vím. Je to málo. Ale mě to zatím stačí na to, abych si to nechal. Mám totiž tušáka, že časem v tom odhalím víc, než se na 1.pohled zdá. Z Moonu jsem taky nebyl hned odvařen. Chtělo to 3 podívání. Smazat to můžu vždycky, no ne? ()

Pump 

všechny recenze uživatele

Fantazie! Skvělý film. Nemám výhrady. Smysluplná rodinná romance s bezvadným koncem. Dítě s tatínkem v bordelu, maluje si, pohoda. Pedofil, který dostane co si zaslouží, paráda. Někdo vás obtěžuje ve vašem podniku? Vezměte na něj automat, libovka. Vše jak má správně být, bohužel budoucnost. Dnes je všechno nedotažené. A film se může zdát zmatený pouze hňupům !!! ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

Vizuální stránka filmu inspirována klasikou žánru sci-fi "Blade Runner" je vážně povedená a je zde znát, že se penězi vážně nešetřilo. Bohužel, tohle se nedá říci o příběhové a scénáristické sféře, která je všechno možné jen ne dobrá. Příběh, postavy a jejich motivace či dialogy nedávají téměř žádný smysl, takže ve finále dostaneme vizuálně vtahující, avšak obsahově prázdnou filmovou schránku bez nějakého zásadního hlubšího sdělení. Po výborných snímcích jako "Moon" či "The Source Code" je tedy film Mute pro režiséra Duncana Jonese velkým krokem zpět. Škoda. PS: Role Paula Rudda je už jen pověstnou třešničkou na tomto "WTF" dortu! ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

Duncan Jones poprvé zklamal a netrefil se zcela do mého vkusu. Mute je zvláštní produkt u kterého lze těžce hádat o co tvůrcovi šlo, neboť snímek se evidentně snaží divákům něco sdělit, ale těžko říci co a tak zůstává pouze pátrání hlavní postavy, které se až podezřele snadno žene vpřed až do cíle. Mute zaujme hereckými výkony, kdy především Paul Rudd exceluje ve všech svých scénách a očím lebedí také povedený vizuál světa blízké budoucnosti. Se zbytkem filmu už je to poněkud složitější. Snímek nabízí několik potenciálně silných emocionálních momentů i příběhových zvratů, které jsou zabity a umírněny nešikovnou dramaturgií, kdy se tyto chvíle stanou jakoby nic a zničehonic a tak jim chybí potřebná údernost, což podtrhuje také divná a často nepasující hudba. Tyto chyby jsou zásadní, ovšem i přesto má Mute své kouzlo, kdy v mnoha scénách nabídne zajímavé zprostředkování fungování svého světa, či postavy vedou zajímavý a hloubavý dialog, což alespoň na chvílí vrátí děj na správnou kolej a ačkoliv na ní snímek nikdy nezůstane příliš dlouho, nedá se mu upřít dobrý záměr, který dokáže kvality vytáhnout alespoň do vod lepšího průměru. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Film se zajímavým potenciálem, který by skoro mohl být kultovní, ať už pro hrdinu, který je na první pohled cool, anebo pro vizuální stránku, která je skvělá, ale jak se ukáže, jedinou skutečně dobrou postavou je ta, kterou hraje Paul Rudd, jinak je potenciál zabit, a to především v příběhu, který se nakonec snaží být skoro až sentimentální. Snad Duncan natočí něco lepšího. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (5)

  • Film bol opísaný režisérom Jonesom ako "duchovné pokračovanie" jeho filmu Moon z roku 2009. (WalterIK7)

Související novinky

Mute už je za rohem

Mute už je za rohem

22.01.2018

Duncan Jones se po Zdrojovém kódu vrhnul na Warcraft, teď se ale konečně vrací ke kořenům. Už 23. února se totiž na Netflixu objeví sci-fi noir Mute, duchovní nástupce jeho debutu Moon, který chce… (více)

Reklama

Reklama