Reklama

Reklama

Blok 99

  • USA Brawl in Cell Block 99 (více)
Trailer 1

Když bývalý boxer (Vince Vaughn) přijde o zaměstnání a stojí před rozpadem manželství, rozhodne se přijmout práci drogového kurýra v naději, že se štěstí obrátí na jeho stranu a on konečně zabezpečí svou ženu Lauren (Jennifer Carpenter). Právě ve chvíli, kdy se mu začíná dařit, končí za mřížemi, kde bude muset učinit řadu děsivých a zoufalých rozhodnutí, aby ochránil své nejbližší. Zatlačen do kouta má jedinou šanci: probít se vězením jako nelítostným bojištěm nejnebezpečnějšího bloku ze všech – Bloku 99. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (642)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Mrazivý Vaughn konečně v drsnější roli co si zasluhoval a bez jeho charisma by tenhle překvapivý grindhouse byl tak poloviční. Protože co se záporáků týče to zakopává a v dění pak sklouzne spíš do hogo fogo temnýho béčka než pořádný a kompaktní krimi násilnosti. Nebudu to zdvihat nikam do nebes, vizuální filtr se mi nelíbil, ani prostě celý finále, ale pro fajn gangster/ vězeňskou tvrďárnu s dupáním gumových hlav sem račte zabrousit. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus má scénář dost zásadních logických chyb, ale i tak oceňuju cit a zápal, se kterým je film natočený. Asi v polovině už může znalý divák odhadnout konec, ale coby jednoduchá žánrovka Blok 99 stačí. Příjemně mě překvapil Vince, ještě nikdy jsem ho neviděla v takhle vážné roli a hrát takhle dobře. Poklona. První polovina se mi líbila víc než druhá, která je utahaná a až moc graficky násilná. 70 % ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Když se Vám život začne srát, tak se zpravidla spouští řetězová reakce a začne se vám srát na všech frontách. Tenhle film je názornou ukázkou. Nejdříve přišel vyhazov z práce a poté náš nacistický plešárd zjistil, že mu žena pěkně kecala, když mívala až 6x za měsíc menstruaci. Naštěstí je to správný chlap a rozhodne se svojí kurvu ženu přeci jen finančně zabezpečit. Se svým základním vzděláním nemá více možností, než využít své obtloustlé tělo a dát se na dráhu zločinu, čímž se spustí pěkná salva velice zoufalých rozhodnutí a nesmírně dramatických rozhodnutí. Tento film je tak oblíben, protože jde krásně přímou surovou stopou k vynikajícímu závěru. Hlavní hrdina se zkrátka musí ze svých nesnází probít ven. Věnováno kamarádce Terezce, která teď také svádí velice nelítostný boj. Drž se! ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

De facto Bronson na americký způsob. Extraordinární, bez nějakých uměleckých ambicí a s kouzelně béčkovou motivací hlavního hrdiny. Zahlerův další uvědomělý grindhouse potvrdil, že autor umí napsat výživné dialogy a iluzorní filmové násilí přeměňuje minimálním počtem střihů na intenzivní krutost, od které nemůžete odtrhnout oči. Je pravda, že s příjezdem do šatlavy Dona Johnsona odchází příběh poněkud do prdele, ale když děláte z dozorců a vězňů holky z porcelánu, nemůžete myslet na Pulitzerovu cenu za literaturu.. Vince Vaughna jsem měl za týpka, který jen šaškuje se Stillerem a Wilsonem, ale jako cílevědomý táta Koala si u mě vydobyl patřičný respekt.. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Vince to už viackrát skúšal na vážnu nôtu, ale až v úlohe chladnokrvného lámača kostí a odkopávača hláv vás nechá zabudnúť na jeho komediálne časy. Vynikajúca záležitosť - herecky, režijne, atmosférou. Scenár? Len pre veľmi silné žalúdky, ako to už má Zahler vo zvyku, ale tentoraz sa mu podarilo dať tomu ten správny konzistentný tvar. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (11)

  • Režisér S. Craig Zahler napísal scenár k snímku Brawl In Cell Block 99 ešte skôr, než k snímku Krvavý tomahavk (2015). Aj napriek tomu sa Tomahavk dostal do výroby ako prvý. (misterz)
  • Poté co Vince Vaughn dostane vyhazov a odjíždí z práce, střídavě na sobě má a nemá bezpečnostní pás v autě zapnutý. (CjKukis)
  • Filmovanie snímky prebiehalo v americkom štáte New York. Obdobie natáčania trvalo od 12. septembra do 17. októbra 2016. (MikaelSVK)

Související novinky

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama