Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (18)

plakát

Nevědomí (2013) 

Stejně jako Kosinského předešlý opus Tron je i Oblivion úchvatný svým vizuálem a dokonale sedícím hudebním doprovodem... Ale ani děj a herci mne neurazili - i po druhém shlédnutí (BD) vím, že se k filmu rád vrátím. Pro SF fana jeden ze zatím nejlepší (viděný) letošní film žánru...

plakát

Atlas mraků (2012) 

Poradny komentar budu schopen napsat az po nekolikatem shlednuti... Ale uz ted mi je jasne ze jde o jeden z mala filmu o kterem budu neustale premyslet. Nezfilmovane bylo zfilmovano, sest zarive barevnych kousku neslozitelneho puzzle do sebe dokonale zapadlo a emoce se mnou cloumaji jeste ted... 11 z 10... PS: po čtyřech shlédnutích jasně patří do mých top ten... jeden z největších filmových zážitků a film který si budu často přehrávat...

plakát

Až vyjde měsíc (2012) 

Film na který se budu rád koukat mnohokrát (...už aby vyšel na placce :) ). Po dlouhé době dílko bez násilí a v podstatě pouze se sympatickými postavičkami na plátně, oba dětští hrdinové byli dokonalí a Bruce, Bill i Edvard to velmi příjemně podtrhávali. Vtip, ironie, dojetí, romantika, krásná retro atmosféra, dokonalý vizuál a úžasný hudební doprovod namixovány dohromady v něco, co si budu rád znovu připomínat a prožívat... A pro mne osobně nějvětší filmové překvapení roku (příjemné...). PS: a oči Kary Hayward... :), no uvidíme co z ní vyroste... PPS: "Jen pro případ, že tohle je sebevražda - děkuju, že sis mě vzala."

plakát

Srážka s mimozemšťanem (2011) 

...k filmu jsem přistupoval s nedůvěrou, neb u něj hýkala hlasitě má třináctiletá dcera. Nakonec jsem byl příjemně překvapen a jakožto starej SF fan i potěšen povedenými odkazy na filmy známé a oblíbené.

plakát

Titanic (1997) 

...co dodat k mnoha komentářům, prostě je to FILM a to film s velkým F, kterých zase není až tak mnoho (byť lze kritizovat jednoduchou, pohádkovou a lehce odhadnutelnou linii leading love story Jacka a Rose). Jak již bývá u Jamese Camerona zvykem, je jeho zatím nejúspěšnější opus perfektní i ve všech detailech a dá se na něj dívat mnohokrát (což také činím). Těším se na bluray edici :).

plakát

Válka Bohů (2011) 

...nejsem proti podobným filmům zaujat, naopak, umím si je i užít. Ale zde mne nechytil ani děj (ten tam opravdu není...), ani výprava, ani triky, ani herci (témeř všichni až na starého Dia alias Johna Hurta mi byli nesympatičtí a Majkl to nespravil) a ani hudba. Slabé...

plakát

Svatý rok (1976) 

"Dej pokoj, já už jsem přispěl." Velká legrace s geniálním Jean Gabinem... a také jeho poslední role... i po letech stale dobrý fim.

plakát

Faunův labyrint (2006) 

Nadhera... Smutná i dojemná, fantaskní, dekadentní a krutá - ale stejně nádhera... Kombinace fantasy atmosféry a reality občanské války ve Španělsku Guillermovi vyšla dokonale. Film jsem viděl několikrát, vždy jsem jím byl zcela pohlcen a vždy jsem na konci měl podivně vlhko pod očima.

plakát

Dogville (2003) 

Nicol je sice vynikající, ale cynizmus, všudypřítomné zlo v lidech a celkova bezvýchodnost mi spolu s přílš "minimalistickou" divadelní scénou nejak úplně nesedla - proto za ****. Ale dlouho jsem nemohl usnout a nad filmem přemýšlel a navíc se mi následně zdál velmi živý dogvillský sen. Rozhodně stojí za shlédnutí, ale pokuď možno po příjemně prožitém letním dnu a za dobré nedepresivní nalády (depresi dostanete až poté... :) )

plakát

Monty Pythonův smysl života (1983) 

První Monťákovina kterou jsem viděl a také počátek mé silné MP-filie :). Film je serii občas naprosto šílených a občas až nechutných skečů z nichž ten se slavným mátovým lístečkem jistě vede... Jo a song "Every Sperm Is Sacred" je momentalne mým zvoněním na telefonu :). Prostě Smysl života je extrakt typicky monťakovských blbin zkoncentrovaný do 107 minut naprosto perfektního nářezu...