Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dokumentární
  • Krátkometrážní

Recenze (92)

plakát

Mallory (2015) 

Drsný život s drogami jaký známe z filmu Katka si příliš nezadá s tím, jak může být drsný bez nich. Místo ovací a poplácávání po rameni, které feťáci očekávají, když konečně v životě dělají všechno správně, přichází každodenní šeď, obstrukce a lhostejnost. Stokrát bych se už na místě Mallory vrátila k heráku.

plakát

Hjóka (2012) (seriál) 

Moc roztomilý seriál. Hlavní hrdina lišící se od spolužáků střední školy absolutní nepřítomností mladistvého entuziasmu mi byl hned od začátku velmi sympatický a přiměl mě dívat se dál. A nelitovala jsem. Děj je sice poněkud cyklický a ne zrovna dvakrát vzrušující (neplatí o soutěži ve vaření ;), ale jako tzv. oddechovka na pauzu mezi prací nebo před spaním, je to akorát. Sem tam padne nějaká velice pravdivá ale vtipná hláška o životě a energii a ke konci to nabírá určitou psychologickou vážnost.

plakát

Thelma (2017) 

Měla jsem pocit, že se dívám na něco, co je mi servírováno s jistotou, že to musí fungovat, protože to funguje obecně. Vždyť kdo jiný může na vysoké škole objevovat život a sexualitu než ortodoxní katolička, že ano. Takové myšlenky mi celkem nabouraly vnímání dalších věcí, které až teď uznávám za zajímavé a mohly by fungovat - například lehce hororová atmosféra nebo psychologické pozadí. Škoda.

plakát

Kin-Dza-Dza! (1986) 

Nemůžu se rozhodnout, jestli je to jeden z nejhorších nebo nejnápaditějších filmů, jaké jsem kdy viděla. Příšerná vizuální a technická stránka je vynahrazena spoustou střeštěností, kvůli kterým člověk nevypne (udělá dobře) a čeká co přijde dál.

plakát

Vánoční koleda (2009) 

Animovaná podoba tomuhle poněkud patetickému Diskensovu příběhu celkem hezky sedí. Navíc je ta animace povedená - Ebenezer je opravdu ošklivý, duchové strašidelní a zasněžené město má tu správnou melancholickou vánoční atmosféru.

plakát

Vánoční krajina zázraků (2013) (TV film) 

Krásné záběry na zasněženou krajinu, veverky a ptáčky střídající se o šišku. Komentář trochu informačně prostý, ale to tady nevadí, pro záměr filmy, kterým je vytvoření "hřejivé zimní atmosféry" stačí.

plakát

Vejška (2014) odpad!

Celý příběh včetně postav stojí (a taky padá) na těch nejhloupějších stereotypech. A je jich tam tolik, že se to může líbit snad jen těm lidem, kteří jim věří. Těší mě, že jich podle hodnocení není tolik.

plakát

Maestra Ayahuasca (2011) 

Film má, zdá se, za cíl pouze sprostředkovat první kontakt s tímto tématem zcela nezasvěceným. Tyto velmi nízké ambice by asi hezky naplnil. Bohužel pro ty co už o ayahuasce něco málo slyšeli má jen minimální informační hodnotu. (Vždyť se tam přes hodin opakuje to samé dokola.)

plakát

Česká Granada (2010) 

Je to děs a hrůza. Nemá to smysl ani vývoj. Plácá se to mezi kecama o hledání smyslu života, blbýma vzpomínkama na dětství, šleháním a blitím. Výmluvnější už by to být nemohlo. (Kvalita sice bídná, ale na film, který byl natočen náhodou během pár měsíců člověkem, co netočí filmy, je to slušné.)