Reklama

Reklama

Mallory

  • Polsko Mallory (více)
Trailer

Obsahy(1)

Po unikátních časosběrných dokumentech Marcela, René a Katka přichází dokumentaristka Helena Třeštíková s novým filmem, v němž 13 let sleduje hlavní hrdinku Mallory, která se po těžkých životních peripetiích odhodlaně snaží vrátit do běžného života. S Mallory se život nemazlil, ona se však po porodu syna dokázala vymanit z drogové závislosti a zvládla i období, kdy se ocitla s dítětem na ulici a žila jako bezdomovec. Mallory dnes na střední odborné škole studuje obor Sociální činnost a své uplatnění nakonec nalezla v pomoci těm, jejichž životy zná nejlépe – lidem na okraji společnosti. Film Mallory je tak kromě jiného filmem o naději, že každý má šanci změnit svůj život. (Aerofilms)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (109)

Trauma 

všechny recenze uživatele

Drsný život s drogami jaký známe z filmu Katka si příliš nezadá s tím, jak může být drsný bez nich. Místo ovací a poplácávání po rameni, které feťáci očekávají, když konečně v životě dělají všechno správně, přichází každodenní šeď, obstrukce a lhostejnost. Stokrát bych se už na místě Mallory vrátila k heráku. ()

Majkak 

všechny recenze uživatele

Velmi solidní vhled do života ženy, která se nevzdala a věřila, že jednou otočí svůj příběh směrem nahoru. Mallory si nedělá iluze, a ví, že bývalé feťačce s kriminální minulostí nebude svět ležet u nohou. Její představy o štěstí jsou přiměřené její situaci. Nezávidí těm, kdo spokojeně vedle za plotem hrají tenis a nemusí řešit základní existenční otázky. Hledá práci a i při bydlení v autě není na jejím vzhledu a oblečení patrné, že spadá do kategorie občanů bez stálé adresy. Její víra, že bude líp je sympaticky neotřesitelná. Třeštíková si zachovala sympatický osud, Mallory nijak nelichotí. Jen kritika úředníků je lehce prvoplánová. ()

Reklama

klukluka 

všechny recenze uživatele

Po druhém zhlédnutí s odstupem pěti let zvyšuji ze čtyř na pět. Z podobných filmů mívám pocit, že zapomínám být člověkem- jak chci mít všechno hezký, čistý, voňavý... Přitom tohle je to ryzí. Děkuji paní Třeštíkové (a spol), děkuji Mallory a děkuji panu Bartoškovi. Doufám, že to viděl, je to snad nejhezčí pocta, jaké se mu mohlo dostat. Nutno dodat, že zasloužená. ()

venca163 

všechny recenze uživatele

"Potkala jsem na třídní schůzce maminku, se kterou jsem dřív fetovala. Měla tam taky klučinu, ona jela na péčku, já herák. To je na těch dětech hezky vidět, jak každý zlobí úplně jiným způsobem." Tvl, to je tak roztomilý, vážně. Hlavně, že slíbila Bartoškovi na Karlově mostě za 2 litry, že přestane fetovat. Teda, až po porodu, nebude si přece kazit těhotenství. "Takhle jsem si ten normální život bez drog nepředstavovala." No, normální život takhle nevypadá no =). Být s igelitkama a abstinenčnim příznakem na ulici neni zrovna typická startovní čára. Každopádně obdiv, že do toho nespadla znova. Zajímalo by mě, jakou za to natáčení dostala kompenzaci. U Katky to byl tak gramec denně, ne? (80%) ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Paní Třeštíková si vybírá zajímavé typy, takže se v práci rozhodně nenudí. Mallory je druhá strana Katky. Zatímco ta dobrovolně uvízla v pasti, Mallory se rozhodla vzepřít. A tenhle film dokumentuje, jak je to těžké a kolik síly je k tomu třeba. Bonusem je pozitivní konec, takže si můžeme namlouvat, že třeba nejen scenáristé, ale i život píše občas happyendy. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (2)

  • Miroslava Neradová získala svou přezdívku Mallory při svém dřívějším působení v motorkářské skupině. Zde se dokázala ubránit jednomu násilníkovi a někdo ji přirovnal k Mallory z filmu Takoví normální zabijáci (1994). (Terva)
  • Režisérka Helena Třeštíková říká, že bylo natočeno přes čtyřicet hodin materiálu. Vybrány byly čtyři hodiny a z těch pak finálních sto minut. (Terva)

Reklama

Reklama