Reklama

Reklama

Petr Kocourek (Tomáš Vorel jr.) se hlásí na katedru grafiky na UMPRUM, kam přijímají jen pár vyvolených. Už jednou ho nevzali a profesor Slanina (Jakub Kohák) je nekompromisní. Na školu se hlásí i krásná Julie (Eva Josefíková), do které se Kocourek bezhlavě zamiluje. Michal Kolman (Jiří Mádl) studuje VŠE, ale místo přednášek a seminářů ho zajímají jen spolužačky a rychlá auta. Zkoušky a zápočty řeší podvodem nebo úplatkem či pomocí svého vlivného otce (Jan Kraus). Kocourkova matka (Zuzana Bydžovská) se dávno vzdala představy, že její syn bude studovat něco pořádného, zatímco paní Kolmanová (Ivana Chýlková) svého synka neustále vydržuje a hýčká. Oba kluky spojuje už od gymplu ilegální malování graffiti. Na pražských střechách, nádražích a v podchodech zažívají divoká dobrodružství. Při jedné noční honičce je Kocourek dopaden... Hudba a rap DJ Mika Trafika a Vladimira 518, strohé herectví, dynamická kamera, tajemná noční zákoutí – to vše dává Praze autentickou podobu. (A-Company CZ)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (730)

SeBig 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem myslel, že tomu na férovku napařím odpad, protože mě nehorázně sralo jak někteří herci přehrávají. Dle mého názoru, Tomáš Vorel ml. neumí vůbec hrát a Eva Josefíková se do své role vůbec neuměla vžít. Příběh mi vlastně skoro nic nedal, půl hodiny jsem čekal, kdy se z toho něco vyvrbí a to nemluvim o tom jak dlouho jsem čekal, než to bude ke shlédnutí. Jezdící kamera mě lezla na nervy a hudba taky nic moc, snad jen ten V518 stál za to. Nakonec mě to ale celkem do děje vtáhlo a našel jsem nakonec nějaká pozitiva. Hlavně Jiří Mádl bez kterého bych ten film snad ani neměl sílu dokoukat. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Gymplácké dobrodružství stavím určitě výše, nicméně je příjemné se znovu setkat s našimi hrdiny. Škoda jen že tenhle sraz po létech se neprotáhl do pozdějších hodin. 75 minut se nedá skoro považovat ani za pilotní díl seriálu. V malinké roli potěší Péťa Čtvrtníček. V českém rybníku se jedná o jedno z povedenějších navázání, nicméně se u mě často dostavuje pocit, že to mohlo dopadnout i o dost lépe, protože Gympl byl vynikající. 55% ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Generační výpověď (kterou více než náplň a sdělení filmu obstarávají svým obsahem Pasta Oner a Vladimir 518), kterak omladina neví co by a tak vyvádí alotria. A ani středověký (od středního věku) Vorel neví co by a tak i on vyvádí alotria. Bohužel pro diváka za kamerou. Problémy jedničky to převzalo sakumprdum (otravné zatmívačky za každou druhou scénou, grr!) a stejně jako v případě jedničky to stojí a padá na Mádlovi; naštěstí (opět jako v případě jedničky) spíše stojí než padá. Pokud se o něčem dá říci, že to na tom padá, tak to platí o Vorlovi mladším a jeho nehereckém šlapání si na jazyk; což ostatně nepřekvapivě platilo i minule. Ve výsledku tedy papírově o něco vážnější i lepší Gymplu, ale v praxi je to nemlich to samé v bledě modrém; tedy zajímavé vidět, ale nic moc z toho. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JSOU NĚJAKÝ NEKLIDNÝ…" /// V týhle době se mladí s ničím neserou. Mluvěj jak jim rypák narostl a šukaj kde chtěj (když na to maj, tak třeba v autě). Starýho Vorla syn propaguje zdravej životní styl a Mádl… no, ten ne. Ptákovina pro mladý, který ještě vobčas zajdou do školy, nebo se radši vycákaj na zeď, ve který je nejftipnější povzdech chlapa v letech ,,NO TAK JSEM ČURÁK!“ Ale nejspíš si tady každej najde to svoje. Hezký je, že se Vorel nejebe s žádným patetickým koncem a prostě to po 75 minutách utne (řekni jim, ať si to tam nahoře vopravěj, zbytečně tou dýlkou vodrazujou…). Žádná sláva, ale s holkama to vidíme na trojku. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Náčelník mi dal za úkol chytit writera. A já kurva nevím, kdo to je! 2.) Jsem TOY (zvládnu akorát tak BOMBING). Mám nějakou SKETCH A rád bych byl FRESH. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE * NAPĚTÍ ne ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Na to, jak to "v Čechách nemá úroveň", se Vejška víceméně povedla.:) Drogy, úlety, nevěra, sprejování (nebo malování? ač za umění to nepovažuji ani náhodou) - ano, dá se říct, že se opravdu jedná o celkem důvěryhodný náhled do života dnešních mladých okořeněný dnešní hudbou (bohužel). Ten doprovodný hiphop je to jediné, co mi vyloženě nesedlo. Jinak si troufám říct, že s hodnocením by byl film úspěšnější, kdyby se někdo nerozhodl ošálit diváky škatulkou "komedie" - o komedii se totiž nejedná ani náhodou. Je pravda, že Vorel neumí příliš hrát, je na něm znát málo zkušeností a celkově je zábavný asi tak jako jeho postava. Zaujal mě Mádl, který konečně projednou nebyl za stydlivého floutka - a Josefíková taky zahrála prvotřídní svini, která by těch facek zasloužila daleko víc. Celkově se mi to líbilo, rozhodně víc, než jsem předpokládala. Hlavně mě opravdu oslnil konec, kdy oba kluci zvedli kotvy - k tomu mám opravdu blízko:) PS: Bydžovská by už konečně mohla něco udělat s tím jejím vyslovováním, nebylo jí rozumět půl slova. Na tak obsazovanou herečku je to vážně ostuda. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (34)

  • Zřejmě nejdražší scéna filmu vznikla hned na první záběr a jednalo se o zdemolování limuzíny Lancia herečkou Ivanou Chýlkovou. (MTHRFCKR)
  • Tomáš Vorel starší pôvodne pokračovanie nezamýšľal. Vďaka veľkému diváckemu ohlasu a obecne priaznivému prijatiu Gymplu sa ho však odhodlal natočiť. (Sufferer)

Reklama

Reklama