Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Akční
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Komedie

Recenze (196)

plakát

Městečko Twin Peaks - Návrat (2017) (série) 

Lynchu, dostals mě. Bylo to jak jízda na horské dráze, z absolutních výšin geniality a filmařského umu až na samé dno trapnosti - a poté zase zpátky nahoru. Možná to je tvůrčí záměr, milý Lynchu, dělat ze sebe blba a nasírat diváky, kteří se slzami v očích vidí, kterak se jimi zbožňované dílo propadá do sraček tvého perverzního ukájení se. Ano, v tom musí být záměr. Vždyť je to celé o dualitě. Máme tu dva vrcholky ( Twin Peaks ), dva světy, dva Coopery. dva šerify Trumany a také dva pány Lynche - jednak je tu Lynch génius, vizionář a polobůh, ale také jeho druhá stránka, Lynch sráč, onanista a absolutní ignorant. To jsem tě prokoukl, co? Dotáhls to k dokonalosti, to svoje umění diváka potěšit a přivést mu pomalu orgasmus a následně mu nafackovat a kopnout do vajec. Ale to se nedělá. Já se těšil, že se nakonec dovím, co se to vlastě stalo při testování bomby v pětačtyřicátým, co to bylo za mařku, co do ní vlezl ten brouk - nebo co to vlastně bylo, co znamená ta benzínka, co kolem ní hopsají ty přízraky, proč obr z cizí dimenze vystřelil kouli s obličejem Laury Palmerové, proč Audrey hrabe, proč... no zkrátka PROČ. Namísto nějakých rozumných odpovědí jsem se v posledním díle musel dlouhé minuty dívat, kterak Cooper, který se nechová jako Cooper, ačkoli to už má být Cooper, klátí v motelu svoji asistentku, nebo co je to ta Diana vlastně zač. A proč do toho musíš ještě cpát scény s Laurou, které moc nedávají smysl, to se jako s Cooperem znali, nebo jak? Proč radši nebyla rozvedená linie s tou přízračnou potvorou, co porodila BOBa a v prvním díle zmasakrovala ty dva chudáky? Co je to vlastně zač, tahle .... Judy? Tohle se vážně nedělá, takhle provokovat svého oddaného fanouška. Miluju tě a nenávidím, Lynchu. Takže to tentokrát bude jenom za tři, jo?

plakát

Želvy Ninja (1987) (seriál) 

Nejlepší byl růžový mimozemský mozek Krang :)

plakát

Maniac Cop (1988) 

Maniac Cop je prostě jeden z hlavních filmů mého dětství a nemůžu mu dát míň než plný počet, to prostě nejde.

plakát

Maniac Cop III - Odznak mlčení (1992) 

Zakončení kultovní trilogie je, jak se tak dívám, hodně nedoceněné. Přesto se vsak jedná, stejně jako v případě předchozích dílů, o nadprůměrný počin "béčkové" produkce. Potěší, že každý díl má svůj vlastní styl a nic se neopakuje. Po kriminální jedničce a akční dvojce tentokrát přichází čistý horor, s povedenou atmosférou, která je podpořena výbornou hudbou od Goldsmithe mladšího. Vraždy jsou působivé, herci svoje role zvládají dobře, dokonce i děj je v rámci žánru celkem propracovaný. Není tu nic, co by vyloženě iritovalo nebo působilo směšně. Každý jednotlivý díl Maniac Copa je mnohem kvalitnější, než cokoli ze sérií Pátek třináctého nebo SAW. Třetí díl není výjimkou a svoje čtyři hvězdičky si plně zaslouží.

plakát

Kanec (1984) 

Pokud budete chtít navštívit australský buranov, dobře si to rozmyslete. Řádí tam kanec!

plakát

Nick Knight (1989) (TV film) 

Příjemná upířina ze zlatého věku videopůjčoven, která v ničem důležitém nevyniká ani neztrácí. Snad akorát ten nezaměnitelný feeling osmdesátých let výrazně vyniká. Pro milovníky tohoto období celkem zajímavý tip.

plakát

Milion let před Kristem (1966) 

Plné hodnocení dávám převážně z nostalgie, vždyť toto je můj kulťák, který jsem měl nahraný na staré BASFce ze satelitního vysílání a který jsem sjížděl pořád dokola a dokola. Prostě srdcovka. Dnes bych už asi byl mnohem kritičtější, i když bych filmu nevytýkal chronologické nesmysly jako je soužití pravěkých lidí, používajících make-up a silikonové vycpávky, a druhohorních ještěrů. Je to přeci jenom film určený pro nenáročnou zábavu, nehraje si na dokument....je to pohádka. Akorát mi vadí nevkusné použití zvětšeného leguána v jedné z prvních akčních scén. Takové megamonstrum by mohlo polykat brontosaury jako maliny. Ostatní monstra jsou už udělána skvěle, dokonce i chvilkový záběr na tarantuli je dobrý. Druhohorní dinosaury si vzal na starost mistr Harryhausen a krom nich tu ještě jsou jeskynní lidoopi. Konec je korunován sopečnou erupcí, která zahubí většinu válčících pralidí, a přeživší se mezi sebou usmíří. O zábavu je postaráno od začátku az do konce, a to i přesto, ze se ve filmu vůbec nemluví, tedy pokud se nepovažují skřeky a používání několika fiktivních výrazů za mluvu. pro člověka, který ma rád staré, naivní dobrodružné filmy, je tohle jasná volba.

plakát

Link (1986) 

Tento napínavý film má dva obrovské klady: herecké výkony hlavního opičáka a prostředí, kde se dej odehrává. Opuštěné anglické usedlosti na pobřeží mají vždy něco do sebe a do hororů se prostě hodí. Samotný film je však spíše béčkového založení, s nepříliš komplikovaným dějem, není ani srozumitelně vysvětleno, proč začal šimpanz vraždit, nebo jak přesně zahynul doktor. Závěrečná pasáž s hořícím domem je na takovýto nenáročný videofilm nezvykle velkolepá. Dávám tři.

plakát

Babovřesky (2013) 

Zdeněk Troška je český Michael Bay. Kvalita filmů od těchto dvou pánů je nevalná, avšak povedlo se jim dokonale trefit do vkusu plebsu, masy konzumentů, tudíž produkují jeden hit za druhým. Rozumět lůze se vyplácí. Nutno podotknout, že oba filmaři mají na kontě po jednom výborném díle- u Trošky je to hoštická trilogie, u Baye Skála. Avšak zbytek jejich tvorby je poplatný vkusu výše zmíněného plebsu. Nelze jim to mít za zlé, když by na to nikdo nechodil, tak by to netočili a věnovali by se třeba něčemu hodnotnějšímu, talent na to mají. U Babovřesk jsem se občas i pobavil, tudíž si jednu hvězdičku zaslouží.

plakát

Osamělá holubice (1989) (seriál) 

Vynikající minisérie o životě na divokém západě. Po shlédnutí se nemůžu zbavit pocitu, že to mohlo být klidně dvakrát tak dlouhé, a přesto by nedošlo k úbytku kvality. Můžu doporučit každému, kdo má zájem o shlédnutí výborné kovbojky, která není založená na akci a přestřelkách, ale spíš na kvalitním scénáři a sympatických charakterech. Výborná hudba.