Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Komedie
  • Krimi

Recenze (2 541)

plakát

Dexter - Nová krev (2021) (série) 

Obstojné pokračování, ale slabé ukončení jednoho z mých nejoblíbenějších seriálů. Dexter se vrátil, aby nabral ztracenou reputaci a chvilku po té co se dostane tam kde jsme ho všichni chtěli mít a začali zase vrnět blahem nám tvůrci vrazí kudlu po žebra a svým nelogickým uzavíráním seriál definitivně zabíjí. Samozřejmě mám problém s tím jak to s Dextrem dopadlo, ale především mi vadí jak proti srsti svého já v závěru jedná i neuvěřitelně haluzackým spojováním chatrných stop starých případů. Dobrá série, mizerný konec.

plakát

Lovcova noc (1955) 

Odporný Robert Mitchum v roli vraha bez svědomí, který svou adoptivní dcerku straší tím, že ji utrhne ručičku když nebude poslouchat. Krásně natočené noir drama o ukradených penězích a dětech, které je mají chránit. Krkolomný konec malinko sráží celkový dojem. Óda na dětskou sílu.

plakát

Krotitelé duchů: Odkaz (2021) 

Pohodová oddechovka, která hlavně vzbudí chuť pustit si předchozí dva díly. Všechny postavy jsou strašně fajn, smypatické a dobře zahrané. Hlavní hrdinka s tváří Mckenny Grace je přímo boží. Skvěle vystihnutí nerdovského outsiderství s malým parťákem Loganem Kimem táhne Krotiltele neuvěřitelným způsobem. Raitman vsadil na atmosféru ala Stranger Things a dobře udělal, protože jsou - přiznejme si to - skoro o tom samém.  Do toho tu přihodí auto nebo nějaký duchařský bazmek z původních krotitelů. Závěr je sice spíš velká cameo show/rozlučka (která určitě potěší fandy série), než plnohodnotný závěr. Malinko to sráží tu snahu o jiné pojetí, ale rozumím, že kdyby to nepřišlo všechny by zklamali.

plakát

Vlastníci (2019) 

Hoďka a půl koncentrované deprese. Divadelní hru jsem neviděl, ale po ní si člověk musel mít chuť hodit mašli. Herecky paráda až na některé drobné ústřely a rádoby humor na sílu, ale tohle zvedá návštěvnost, v tomhle Hlavelku chápu. Překvapí realističnost jednotlivých vlastníků a nebál bych se drsnějšího konce, přinesl by větší katarzi.

plakát

Matrix Resurrections (2021) 

Zábavné a překvapivě současné koronavirové pokračování. U čtvrtého Matrixu bude hodně záležet na tom jak moc vážně diváci brali původní trilogii protože sestra Wachowská si z ní dělá nepokrytě legraci a nepřestane (asi) až do konce. Trefování se do lidských oveček, které si chtějí užívat života a ať jim mocenské struktury dají pokoj, i do okolností vzniku samotného pokračování, i přiznání, že šlo jen a pouze o peníze. A o lásku, o lásku taky. Triky i akce jsou spíše průměrné a mlácení hromady lidí i docela nepřehledné. Všechny ty revoluční věci, kterými jednička vynikala jsou tu tak nějak obyčejné, samozřejmé, nebo si z nich dělají legraci. Druhá polovina snímku je dost překotná a chtělo by to dost věcí dovysvětlit. Chyběla mi výraznější pointa, ale tuhle sebereflexivní až cynickou tečku jsem si docela užil.

plakát

Cyborg (1989) 

Ty filmy s pandemií mají teď úplně nový přesah. :-D Padouch s modrýma očima může být libovolný akcionář firmy na výrobu očkování. Jinak béčko až na půdu s atmosférou Šíleného Maxe a docela solidníma bitkama, ale příběh ve mě zanechal tak silný dojem, že už teď ráno nevím jak to dopadlo. P.S: Van Damme s paintballovou pistolí nemá chybu.

plakát

K zemi hleď! (2021) 

Napapaný DiCaprio si kráčí pro dalšího Oscara. Nevyrovnaný, ale místy nečekaně realistický snímek se silným poselstvím, který ukazuje kam až jsme se dostali a jak daleko už to zašlo. Můžeme se tomu zasmát, ale McKay nás chtěl ve skutečnosti vyděšit. Moderní horor obalený cynickým humorem a nadhledem. S názornými příklady špatných rozhodnutí, která sledujeme dnes a denně. Natočený i pro hloupé lidi.

plakát

Hawkeye (2021) (seriál) 

Veselé Vánoce! Odlehčená pohodová jednohubka, zdárně navazující a doplňující dění u Marvela. Renner je výborný a štafetu s chutí předává nadšené Hailey Steinfeld. Bishopová má na to být v Avengers, tak uvidíme z koho to nakonec do filmů Feige poskládá. Účasti Yeleny a Wilsona potěší a mají sloužit jako vrcholy seriálu. Ten si ale krade luxusní honička New Yorkem s vytuněnými šípy. Už kvůli ní to za vidění stojí. My tady zařvem.

plakát

Zaklínač - Série 2 (2021) (série) 

O dost slabší než první řada. První díl je parádní, ale pak už to jde od desíti k pěti. Politikaření, a úskoky, nějací nedůležití panáci řeší válku a já usínám. Geralt a Ciri jsou super. Dobře zahrané zajímavé postavy. Ti ostatní většinou nudí. Dialogy jsou často toporné a hloupě poukazují na věci, které by při lepším scénáři byly jasné. Akce je fajn, ale je jí málo. Výprava parádní a příšery zajímavé. Podle toho co čtu se zase tvůrci nedrží předlohy tak snad se poučí do příště. Vždyť jak dopadla Hra o trůny, když tvůrci začali improvizovat?

plakát

South Park: Post COVID: The Return of COVID (2021) (TV film) 

Konec dobrý všechno dobré. Oproti temné depresi z minulého dílu je zde přece jen více humoru. NFT šílenství, McKormicron, Space Jam 2. Nejzajímavější postavou stále zůstává Cartman a jeho příběhová linka v níž se mísí ryzí motiv zachránit svou rodinu se zabitím Kylea. Parker a Stone vrší absurdity našeho světa na hromadu a my se hystericky smějeme tomu jak se na nás sypou, ale ono je to vážně spíše čím dál tím víc děsivé.