Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Dokumentární

Oblíbené seriály (10)

Dr. House

Dr. House (2004)

Hugh Laurie se pro tuhle roli zjevně narodil. Nedokážu si představit, že by egocentrického, cynického, misantropického feťáka a na druhou stranu sympaticky nekonvenčního doktora ztvárnil někdo jiný lépe. Že dokáže vzbudit v divácích tak skrznaskrz záporná postava tak kladné emoce, je na pováženou. Ale samozřejmě za to můžou perfektní hlášky, kterými je každý díl prošpikován (a nevycházejí jenom z úst House). Září i herci jakožto ostatní členové týmu, i když TY se chovají trochu stereotypně (Chase je patolízal, Cameronová House miluje, takže stojí za ním, Foreman jde PROTI němu a takhle je to skoro vždycky, ale když už nechali scénáristé postavy vyklouznout ze zaběhnutých kolejí, nenarazili; zatím). I když díly se zdají být pořád o tom samém, stejně nenudí a navíc jsou tady díly jako Housova hlava a Wilsonovo srdce (4x15, 4x16)... Myslím ale, že 9. řada seriálu by se už točit neměla. House jako takřka beznadějná postava je podle mě určená ke špatnému konci a nerada bych se dočkala v posledním díle třeba House po třiceti letech jakožto dobrotivého dědečka v houpacím křesle a s vnoučaty na klíně... každopádně, House M.D. je podle mě rozhodně to nejlepší ze současných lékařských seriálů. AVE!

Daria

Daria (1997)

"Je tohle mozzarella?" "Je to váš oblíbený druh sýra?" "Jo." "Pak je to mozzarella!" Seriál Sick, sad world by mohl někdo natočit i v reálu. A Dariu by mohli zase dávat (třeba na MTV - ale to je asi trochu sci-fi...). Protože tak skvělý a výjimečný seriál dnešní generaci chybí a když vyrůstají na Disney Channelu a těch sra*kách, co produkuje, fakt nevím, kam náš svět povede... Já jsem ráda, že jsem vyrůstala s touhle obrýlenou sarkastickou intelektuálkou :), jejíž hlášky nezapomenu ani po letech.

Sherlock

Sherlock (2010)

Když jsem poprvé slyšela o tom, že se BBC chystá stvořit seriál o Sherlocku Holmesovi zasazený do současného Londýna, moje pocity byly hodně smíšené. Že se toho chopili Britové a ne Američané, to bylo snad jediné, co mě trochu uklidňovalo. Stejně jsem si ale pilotní díl pouštěla se silným despektem. Ale pak...! Nevím, kde se představitel Sherlocka, Benedict Cumberbatch, schovával celý můj život, ale tak brilantního a charismatického herce musel vybrat sám Bůh. Rozhodně jsem si takhle Sherlocka nikdy nepředstavovala, o to víc jsem mu propadla. Martin Freeman aka Watson má takový vtipně utrápený výraz, ale role mu sedí a oba dva hl. aktéři tvoří opravdu sehranou dvojici. První díl mě naprosto odrovnal - děj má spád, nepokulhává, vše perfektně sedí, sice člověk párkrát zapomíná, že se fakt jedná o Sherlocka Holmese, ale mně osobně to vůbec nevadilo. Naprosto mě rozbily hlášky - námatkou - Andersone, mlčte, snižujete IQ celé čtvrti. Jsem v šoku, podívejte, mám deku... Buďte zticha! Nic jsem neřekl. Přemýšlel jste, a to ruší. Holmes v podání Cumberbatche je asociál, trochu psychouš, ale když začne skákat a jásat, že sériové vrahy miluje, nemůžete nic než se smát, trochu děsit a zároveň hltat každé jeho slovo. Vtipná mi připadala taky vsuvka s otázkou homosexuální orientace, vzhledem k tomu, že mě samotnou, přiznám se (jsem asi trochu úchyl), během čtení detektivek hodněkrát napadla... všechny tři díly jsou jednoduše brilantní, poslední s Moriartym je sice trochu osudový, ale pořád tam je naděje, takže doufám, modlím se, přeji si další díly... mezitím si seženu Sherlocka v originále s tím úžasným britským akcentem. Edit po shlédnutí druhé řady: FU*K MEEEE!! Chci třetí řadu! *fangirl scream* Ten konec... oh my Moriarty. I'm sherlocked as hell O_o.

Death Note - Zápisník smrti

Death Note - Zápisník smrti (2006)

Když nepočítám Pokémony, Digimony a další hity mého mládí, nikdy jsem nenašla anime, které by mě déle chytlo a na které bych se opravdu dívala ráda a se zaujetím. Až Death Note. Tenhle seriál má všechno. Skvělou animaci, námět, dějové zvraty, napětí, openingy (ano, oba mají něco do sebe)... a charaktery - génius L je perfektní a Ryuk mě bůhvíproč strašně děsí, ale já se děsím ráda, takže... svým způsobem mě taky děsila Misa, i když byla nehorázně otravná, mezi všemi těmi vyrovnanými génii byla logickým oživením. Ale když scénáristé jsou docela neúprosní a po smrti eL jsem si říkala, jestli má vůbec ještě cenu seriál dál sledovat. Mělo. V druhé půlce jsem si našla oblíbence - mafiánské blonďaté alter ego Willyho Wonky - Mella *-* a nezklamal mě ani konec. I když jsem Lightovi zpočátku fandila, postupem času bylo jasné, že absolutně ztratil soudnost a evidentní, že prohraje. Že zemře rukou - no, spíš hnátou - Ryuka je jasný a smysluplný konec. Líbilo se mi taky, že umřel na schodech - na polovině cesty - což zjevně mělo symbolizovat to, že po smrti nepřijde ani do nebe, ani do pekla... na DN jsem slýchala pět ódy od většiny lidí z mého okolí a nezklamalo mě. Možná jediná věc - VŠECHNY fajn postavy (ano, i můj nejoblíbenější týpek z Yotsuby Namikawa) zemřely a jedině Near, geniální a chladnokrevně a racionálně uvažující, ale mně přesto ohromně nesympatický, přežije.

Myšlenky zločince

Myšlenky zločince (2005)

Nadprůměrný krimi seriál - ani 6. řada mě nenudí. Původně jsem dala 4*, ale + navíc dám ještě za postavu Spencera Reida, který je prostě neodolatelný :).

Courage the Cowardly Dog

Courage the Cowardly Dog (1999)

Stupid dog! You make me look bad. Tenhle seriál zbožňuju a mohla bych se na něj dívat furt. Úžasná směsice černého humoru, divných zrůd a skvělé animace. Jako téměř dospělé mi to přijde o dost divnější a "schízoidnější" než jako dítěti, ale tím líp! Moje nejoblíbenější záporná postava je stejně kocour Katz z prvního dílu. I wish you hadn't done that. A ještě ta hudba k tomu... proč tak skvělý seriál už CN nevysílá, to mi mozek nebere.

Hercule Poirot

Hercule Poirot (1989)

Nedá se svítit... Poirota miluju se vším všudy, kapitán Hastings se svým "Dobrý bože" mu krásně sekunduje (ovšem ne ve vyšetřování zločinů) a baví mě taky inspektor Japp z respektovaného Scotland Yardu, který je vždycky ale úplně mimo... nenudila jsem se snad ani u jednoho dílu. A. Christie je prostě bohyně a David Suchet se pro tuhle roli zkrátka narodil :)