Reklama

Reklama

Myšlenky zločince

(seriál)
  • USA Criminal Minds (více)
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA / Kanada, (2005–2023), 235 h 29 min (Minutáž: 40–84 min)

Tvůrci:

Jeff Davis

Režie:

Richard Shepard, Andy Wolk, Charles Haid, Steve Shill, J. Miller Tobin (více)

Hrají:

Matthew Gray Gubler, Thomas Gibson, Shemar Moore, Mandy Patinkin, A.J. Cook, Kirsten Vangsness, Paget Brewster, Lola Glaudini, Chandler Canterbury (více)
(další profese)

Série(16) / Epizody(333)

V seriálu Myšlenky zločince se elitní tým analytiků FBI zabývá sestavováním osobnostních profilů sériových vrahů. Snaží se proniknout do jejich temné a komplikované mysli, aby předešli dalším vražedným útokům. (AXN)

Videa (170)

Trailer

Recenze (188)

Jeremiah 

všechny recenze uživatele

Další z mnoha seriálů, které ukazují hrdinný boj neohrožených vyšetřovatelů ze zvrácenými a zvrhlými zločinci, kteří se nezastaví před ničím. Přiznávám, že mě už ty krvavé lázně začínají dělat trochu netečným k lidské bolesti - a to je strašné !!! Bojím se, že mnozí si přestanou vážit lidského života a v rámci zlepšení své životní úrovně budou odstraňovat jakýmikoliv prostředky překážky na své cestě k luxusu a pohodlnému životu. Seriál, který přišel s dobrou myšlenkou, který měl hodně hodnotných dílů, ale také dost slaboučkých. 3 bodíky. ()

Copacabana 

všechny recenze uživatele

Na CM sa mi páči hlavne to, že nevenujú gro seriálu forenznému vyšetrovaniu, ako pri CSI, čo už začína liezť krkom, a vyznieva to skôr vtipne ako vážne. Ale späť k myšlienkam, ktoré diváka doslova "zasvätia" do mysle a psychológie vraha a tým približujú mnohé skutočnosti, od ktorých majú iné kriminálky na míle. Jednotlivé postavy sú nadmieru sympatické, hlavne večne mudrujúci Dr.Reid, ktorý ma mimochodom ohromný cit pre módu. Nesmiem zabudnúť na múdre a výstižné citáty, ktoré odznievajú vždy na začiatku a potom na konci každého dielu, čím vytvárajú kompaktný celok. ()

Reklama

Garch 

všechny recenze uživatele

Série s Gideonem vynikající. Následný náhradník mi nesedí (a to jsem se dlouho snažil). Postupné slábnutí kvality scénářů, pak přeobsazení některých klíčových rolí, které se vůbec neosvědčilo a následný marný návrat ke skoro původní sestavě, ale s úmornými a vysvětlujícími epizodami, jak pro opožděné. Tak končí jeden z nejtemnějších krimi-seriálů. Škoda. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Zameranie sa na sérových vrahov je určite zaujímavé. Postavy ma príliš neoslovili, najmä nevýrazný hlavný šéf vyšetrovacieho tímu. Niektoré prípady veľmi zaujímavé, iné zas menej. Z hľadiska hercov, kamery a technickej stránky solídne. Keby bolo každé krimi aspoň také ako Myšlienky vraha, možno by som nemal voči krimi takú averziu. Vyššie ako 3* ísť však aj napriek viacerým pozitívam nemôžem, pretože kriminálka ktoré je len kriminálkou ma nikdy nemá šancu zaujať v dlhom seriálovom formáte(možno ako film ktorý má hodinu tridsať áno) a ja osobne pri kriminálkach preferujem kombináciu buď s komédiou (Monk), akciou (Kobra 11) alebo hororom. 65% ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stejný příklad jako Útvar pro zvláštní oběti. Výtečný scénář, brutální vrazí a opravdu perfektní herecké výkony a navíc veliká plejáda známých tváří v epizodních rolích vrahů.Bohužel kolektivní detektivky natáčené řadu let nesou svoje úskalí. Málo která parta vydrží dlouhý roky po hromadě, střídají se herci a bohužel pro našince i dabéři. Pokud Vám v nějakém seriálu vyloženě sedne herecký tým, jen těžko se potom smiřujete s odchodem některého z herců, nedej bože hlavní hvězdy. Zákon a pořádek pro mě ztratil smysl u 12. série po odchodu Meloniho, ale 13. sérii jsem ještě dal, tady nastěstí odešel Patinkin po dvou sériích a Mantegna ho nahradil slušně, navíc celý tým je super takže se to dalo. Bohužel opět vystřídání dabérů a nakonec odchod Moora i Gibsona už znamenal vlastně konec seriálu a další díly mě nezajímaj. Ale jak Zákona a pořádek tak Myšlenky zločince prvních pár sérií fakt žeru. ()

Galerie (2 146)

Zajímavosti (18)

  • Matthew Gray Gubler si při natáčení filmu 500 dní se Summer (2009) zranil koleno. Zranění si vyžádalo 3 operace a dlouhou rekonvalescenci s berlemi. Scenáristé to zapracovali do děje seriálu (průstřel kolene v epizodě Vyděrač, 2009), proto skoro celou 5. sérii Dr. Spencer Reid chodí o berlích. (Pitbull16)
  • V každej časti Myšlienok Vraha sa objaví citát nejakej známej osobnosti. (Aberforth)
  • Epizóda odkazuje na nespravodlivé obvinenia voči Richardovi Jewellovi na základe psychologického profilu. Richard Jewell počas XXVI. letných olympijských hier, ktoré sa konali v roku 1996 v americkej Atlante, zachránil tisícky životov nálezom batoha plných bômb a následnou evakuáciou oblasti štadióna pred ich explóziou. Následne bol obvinený FBI práve on z prípravy atentátu. Prípad bol široko medializovaný v celom USA. Neskôr bol z všetkých obvinení úplne oslobodený a následne niekoľko krát vyznamenaný. (Raccoon.city)

Související novinky

Reklama

Reklama