Reklama

Reklama

Myšlenky zločince

(seriál)
  • USA Criminal Minds (více)
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA / Kanada, (2005–2023), 235 h 29 min (Minutáž: 40–84 min)

Tvůrci:

Jeff Davis

Režie:

Richard Shepard, Andy Wolk, Charles Haid, Steve Shill, J. Miller Tobin (více)

Hrají:

Matthew Gray Gubler, Thomas Gibson, Shemar Moore, Mandy Patinkin, A.J. Cook, Kirsten Vangsness, Paget Brewster, Lola Glaudini, Chandler Canterbury (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(16) / Epizody(333)

V seriálu Myšlenky zločince se elitní tým analytiků FBI zabývá sestavováním osobnostních profilů sériových vrahů. Snaží se proniknout do jejich temné a komplikované mysli, aby předešli dalším vražedným útokům. (AXN)

Videa (170)

Trailer

Recenze (188)

tradzedy 

všechny recenze uživatele

Taktisto srdcová záležitosť, preto objektívny pohľad nepripadá do úvahy :) každopádne, videla som všetkých sedem sérií, mám rozsledovanú ôsmu a chcem povedať, že nič lepšie momentálne v seriálovom podaní pre mňa neexistuje :) Jackov tím je mojim tímom, pociťujem priam bytostnú náklonnosť ku každému jednému z nich. Priznávam, nie všetky časti sú rovnako dobré, no žiadna tragédia. Ako celok geniálne :) ()

gilmore_girl 

všechny recenze uživatele

Profilovani zlocincu je podle me moc zajimave a nevyuzite tema (zajimavejsi nez porovnavani otisku prstu nebo rozbor telnich tekutin) a taky me patricne zaujalo. Tym vysetrovatelu je hodne povedeny (ackoli zenska cast osazenstva uz min, ale mne ve vsech kriminalkach prijdou zeny jen do poctu, takze v ramci moznosti je to ok; dokonce jsem skousla i Penelopu Garciovou, jeji prehnane vystredni zevnejsek - kdyz uvazim, ze jen sedi u pocitace - a flirtovani s Derekem). Kdo si me ale zvlast ziskal, je Spencer Reid - pro svou uzasnou inteligenci (a s ni spojene roztomile mimonstvi) a trefne hlasky. Ackoli jsem v jednom dilu napocitala asi 7x termin "modus operandi", jakoby snad ani jiny neznali, bavi me na to koukat a uzivam si to. Psychika je proste zvlastne pritazliva. ()

Reklama

sheldonka. 

všechny recenze uživatele

Rozhodně moje nejoblíbenější kriminálka. Absolutně se nedá srovnávat s Miami, která je už příliš přehnaná. Zločiny jsou vždy originální. Moc se líbí, jak sestavují profil vraha. A dobrým nápadem jsou citáty, které zní na začátku, nebo i na konci každého dílu. Pokaždé nad vybraným citátem dlouho přemýšlím, protože jsou sakra pravdivé. ()

Sunny.69 

všechny recenze uživatele

Ze všech detektivních TV seriálů je tenhlete rozhodně nejdrsnější, nejpřísnější. Případy jsou promyšlené, postavy také. Oceňuju, že trvalo tři série, než jste měli možnost poznat postavy i z jiného než pracovního pohledu. Vztahy mezi nimi se vyvíjí a odhalují pomalu. Seriál vás k sobě pustí pomalu, ale o to intenzivněji vás vtáhne. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Efektně natočený seriál z rodu "Behavioral Analysis Strikes Back", který ale přes některé povedené momenty (rozuměj dobře zahrané vedlejší postavy do jednoho dílu a vrahouny, velmi občas i celé díly - např. s manželskou dvojicí sériových vrahů několik hodin před popravou) nedovede diváka dlouhodoběji vtáhnout. Psychika postav je tu totiž překvapivě nevyužitá (čímž neříkám, že absentuje) a pokus o vytvoření poznávacího znamení, jakým je úvodní + závěrečný citát pak působí jako laciné gesto, občas navíc bez nějaké jasné souvislosti s dějem, pokud tedy pokaždé netrefíte tu samou logiku jakou používají scénáristi:) Ale stále je to o několik tříd kvalitnější výplň programu než Doktor Z Hor nebo Na Plný Plyn:P 60% ()

Galerie (2 146)

Zajímavosti (18)

  • Seriál a hlavní postava Jason Gideon (kterého hrál Mandy Patinkin) jsou inspirovány skutečným vyšetřovatelem a týmem FBI. (Caszidy)
  • Herec Joe Mantegna sa v skutočnosti kamaráti s bubeníkom Beatles Ringom Starrom. Tvorcovia to využili, a tak má jeho postava na stole ich spoločnú fotku. (krasomama)

Související novinky

Reklama

Reklama