Reklama

Reklama

Death Note - Zápisník smrti

(seriál)
  • Česko Zápisník smrti (více)
Trailer
Animovaný / Drama / Krimi / Mysteriózní / Psychologický / Thriller
Japonsko, (2006–2007), 14 h 11 min (Minutáž: 23 min)

Předloha:

Takeši Obata (komiks), Cugumi Óba (komiks)

Kamera:

Kazuhiro Jamada

Hrají:

Mamoru Mijano, Aja Hirano, Kazuja Nakai, Šidó Nakamura, Akeno Watanabe, Maaja Sakamoto, Nozomu Sasaki, Hiroši Ótake, Ken'iči Macujama, Keidži Fudžiwara (více)
(další profese)

Epizody(37)

Japonský středoškolák dostane do rukou mystický zápisník, který zabije každého, jehož jméno do něj napíše. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (457)

Martinibaby 

všechny recenze uživatele

Hodně silná tématika, hodně silný zážitek, bohužel ne konzistentní od začátku až do konce. Death Note měl prostě slabší chvilky a bohužel i celkem slabý závěr. Začátky byly ale strhující až perfektní, postupně bohužel přibývaly postavy, které si mě tak docela (nebo naprosto vůbec) nezískaly a - SPOILER - s "odchodem" L jsem pomalu ztrácela chuť na každý další díl. I přesto ale v seriálu bylo nespočet kouzelých/vtipných/moudrých momentů, a kdyby si udržel počátečí kvalitu až do konce, bylo by to rozhodně na plný počet. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Nikdy bych neřekl, že mě animé seriál (ale i film) dokáže zaujmout natolik, abych mu nasolil plnou palbu hvězd, těšil se na každé další pokračování a ještě navíc neměl po téměř patnácti epizodách žádné výtky. Death Note je zajímavý nejen svým námětem, ale pronikne divákovi pod kůži i svojí hudbou, ať už ústřední znělkou, či melodiemi doprovázejícími scény, ale také dávkou napětí v každém dílu a různými dějovými zvraty, kterými jsou jednotlivé epizody protkány. Zpočátku jsem si říkal, že bych tento námět raději viděl v hrané podobě, ale po pár dílech mi již animovaná forma vůbec nevadí. Líbí se mi myšlenkové pochody hlavních postav, ale také atmosféra a ústřední i dílčí zápletky. Jsem zvědavý, jak vše dopadne a upřímně nevím, zda stát na straně Lighta či L, neboť obě postavy mají mé sympatie. Své neoddiskutovatelné kouzlo má však také shinigami Ryuk. Prozatím je to jednoznačných 5*. ()

Reklama

Tayen 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch seriálů, kvůli kterým stojí zato hledat nové příběhy. Jednoduchý a přitom originální nápad se zápisníkem smrti, který má pro své používání jen tři pravidla. Právě tato jednoduchost a dokonalé vykreslení postav dostává tento seriál na špici. Musím bohužel ale přiznat, že od druhé poloviny mi přišel seriál příliš překombinovaný a zbytečně natahovaný. Přibyly další zápletky a postavy, a naopak ubylo například sarkasmu Ryuka. Light jako hlavní záporák byl naprosto dokonalý, jak má záporák být, ta jeho inteligence a chladnokrevnost byla hrůzu nahánějící a zřídkakdy se mi stává, že záporákovi přeji smrt tak jako tady. ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Velmi kvalitní kousek, který však narazil. Dost narazil v druhé polovině a to jmenovitě po 24. dílu, pokud si dobře vzpomínám. Za první část: 5* za druhou část 2*, celkově tedy silnější 3* 65%. (Kdyby seriál skončil po 24. episodě, dávám mu opravdu 90%) ()

Naslund 

všechny recenze uživatele

Dle doporučení jsem shlédl pouze prvních 25 dílů... vícekrát. Seriál je jak pro lidi vychovanými anime, tak pro jeho neznalce. To proto, že nezáleží na úrovni grafické stránky, která je mimochodem většinou sice statická, ale příjemně stylizovaná. Tím hlavním tahounem je geniální scénář a charaktery jednotlivých postav. Já jsem se shlédl v L :) ()

Galerie (1 196)

Zajímavosti (46)

  • V prvním openingu se objevuje řada náboženské symboliky. Příkladem je jablko, které znamená moc, v tomto případě Kirovu moc, když jej nese Light, nebo také - v prvním záběru podobné vyobrazení ze Sixtinské kaple, v němž se člověk s bohem dotýkají prsty - zakázané ovoce, v tomto případě deník smrti. (P. J. D.)
  • I když je vidět, že Shinigami místy polehávají, z původní mangy se lze dozvědět, že Shinigami nemůžou zahynout na nedostatek spánku a jedná se tedy pouze o projev jejich lenosti. Zároveň by Shinigami ve světě lidí spát neměl vůbec, protože musí být svědkem smrti člověka, který vlastní jeho zápisník. Přímo zakázané to ale není. (Hannibal92)
  • Oblíbenou postavou obou tvůrců mangy je L. Přesto Obata prohlásil, že by ve skutečnosti Lighta podporoval. Mimoto také prohlásil, že kdyby byli s Lightem přátelé, tak by ho Light určitě zavraždil. (fallanga)

Reklama

Reklama