Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Animovaný
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi

Oblíbené filmy (10)

Vykoupení z věznice Shawshank

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

Film, který už od doby svého uvedení (r.1994) soupeří s Forrestem Gumpem o post nejlepšího filmu v historii. Ale tento boj zanechme filmovým kritikům a posedlým filmovým fanouškům. Protože ve finále je to jedno - stejně jako Forrest Gump, tak i Vykoupení z věznice Shawhank nám nabízí nesmírně působivý a silný lidský příběh, mimořáně silný scénář, skvělou režii a geniální herecké výkony. Vykoupení z věznice Shawshank navíc nabízí divákovi krom všeho, co bylo řečeno, strhující a překvapivé rozuzlení. A čím se Vykoupení ještě vyznačuje je to, že jde asi o poslední snímek svého žánru, protože takové filmy už se zkrátka netočí.

Forrest Gump

Forrest Gump (1994)

Jak už jsem říkal. Krevety jsou plody moře. Můžeš je grilovat, vařit, smažit, píct, pražit, dělaj se jako kebab po kreolsku, krém z krevet, se smetanou, s majonézou, s olejem, krevety s ananasem, s citrónem, kokosem, na pepři, polívky, dušený krevety, saláty, s bramborama, do hamburgerů, do sendvičů... A to je asi tak všechno... :))

Piráti ze Silicon Valley

Piráti ze Silicon Valley (1999)

Poté, co jsem sledoval tento film, který jsem začal vědět ještě víc než Linux. Film vypráví příběh dvou gigantů v softwaru Microsoft a Apple.

Nedotknutelní

Nedotknutelní (2011)

Povedená komedie, ve které se ukrývají i věčné pravdy, s ničím se příliš nemazlí a prostě je to realistické. No co si budeme vykládat, proč by to nebylo reálné, když je to založené na skutečném příběhu.

Americký gangster

Americký gangster (2007)

Zločincem je tu téměř každý, ať už mafián nebo zkorumpovaným policista, co vybírá desátky za toleranci. I přes mírně zdlouhavý začátek Americký gangster nenudí ani minutku, linie čestného policisty se s charismatickým drogovým bossem proplétá a neuvěřitelně doplňuje jako jin a jang až do samého konce. Pořádných gangsterek se v poslední době zas až tak neurodilo, a jejich Americký gangster dokazuje, že stará dobrá kvalitní filmařina ještě nevymřela.

Temný rytíř

Temný rytíř (2008)

Jeho práce zastínila předchozí verze Batmana od režiséra Tima Burtona z let 1989 a 1992 nebo Joela Schumacher z roku 1995 a 1997. Režisér Nolan natáčel filmy realističtěji a drsněji, než jeho kolegové. Ať už první díl Batman začíná z roku 2005, tak i pokračování s názvem Temný rytíř.

Temný rytíř povstal

Temný rytíř povstal (2012)

Režisér Nolan opět nezklamal a při natáčení pokračování filmu Temný rytíř povstal neudělal jedinou chybičku. Nolan to prostě umí. Film byl emotivní, atmosféra temná! Musím říct, že recenzenti magazínů a skeptici neměli vůbec pravdu s tím, že film bude zklamáním. Podle mě je to nejlepší film, kam se hrabe třeba Spider-Man. Bohužel musím přiznat, že Bane je slabšího charisma než takový Joker. Když jsem odcházel z premiéry z kina, tak jsem byl nadmíru spokojený.

Amadeus

Amadeus (1984)

Perfektní atmosféra, šílený Amadeův smích, nepřekonatelný závěr. Úžasně silný příběh o patronovi průměrných. Zkrátka film, který je zaslouženě slavný a oceňovaný po celém světě.

Počátek

Počátek (2010)

Vydávají se na nebezpečnou cestu plánování celého snu a psaní scénáře, aby to snícího samo napadlo. Problém však je, že čím hlouběji se dostávájí, tím více člověk může zapomenout co je skutečné a co je jen sen. Film Počátek je hodně složitější na orientaci.