Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o tom, jak novodobí vizionáři Bill Gates a Steve Jobs změnili svět. Na počátku digitálního věku stáli dva géniové Bill Gates a Steve Jobs vizionáři, kteří rozpoutali nesmlouvavý závod rozvoje technologií, souboj titánů v podobě firem Microsoft a Apple Computers. Od vysokoškolských kolejí až po křesla v ředitelských pracovnách jejich život nikdy neprovázela nuda, ani to nebyla žádná selanka. A nechyběl v něm ani humor. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (192)

Orthank 

všechny recenze uživatele

Neprehľadne uponáhľaný pohľad do sveta dvoch najväčších IT-ákov na svete. Viem, že sa jedná o televízne produkciu, no práve preto si tvorcovia mohli dovoliť pustiť stopáž na uzde. Poldruha hodiny je hriešne málo na tak rozsiahlu tému v podstate o dvoch odlišných ľudoch, ktorých spojilo akurát nadšenie v počítačoch. Akosi násilne natočená polobiografická sonda, bez faktov, ktoré by diváka zaujímali najviac. Jediné, čo mierne nahráva nezodpovednému prístupu je spravodlivé vykreslenie oboch rivalov, na ktorých si musí spraviť názor každý sám. Inak len remeselná TV záležitosť, ktorej chýba úcta podať históriu dvoch gigantov úplne a zmysluplne. Tak trochu strata času. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

V kauze Apple vs. Microsoft jsem měl dlouhou dobu nejasnosti a jsem rád, že jsem se konečně dostal k tomuhle filmu, který mi byl dlouhou dobu doporučován. Chviličku mi trvalo, než jsem si srovnal kdo je kdo, ale pak už jsem jenom pozoroval zástup intrikářů, jejich vynálezy, myšlenky a krádeže. Tenhle film nejenom, že je skvěle natočený, ale také dost brutálně vystihuje jak jednání Jobse, tak Gatese. Ve filmu je nádherně vidět, jak Gates a Jobs umí nádherně kecat, ale tu absolutní práci za ně dělají kamarádi - Wozniak a Allen. Místy opravdu tvrdě odvyprávěný příběh, až jsem si říkal, že se k tomu Jobs a Gates nepostavili s odporem. Asi moc vědí proč. Možná by mě už jenom zajímalo, jak moc tvrdě se k tomuto příběhu postavil komerčně známější film Jobs. ()

Reklama

becki_tu 

všechny recenze uživatele

... aneb Jak se v období Vietnamské války a Květinových dětí rodily v bolestech jedny z nejvýznamějších celosvětových společností, bez jejichž produktů bychom si současný život snad ani nedovedli představit. Výborný nápad a téma, milý humor, slušní herci, ale bohužel jen průměrná filmařina. Ale i tak jsem rád, že jsem měl možnost nakouknout do historie vzniku firmy, jejíž logo vídám každý den na obrazovce svého monitoru. Díky, Bille! 70% ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavé, ale jsem z toho dost na rozpacích. Oba géniové tu jsou vykresleni dost negativně a nejspíš to nebude daleko od pravdy. Děsně mi tu chybí nějaké shrnutí nebo názor dalších stran. Opravdu bych raději viděl propracovaný dokument o vzniku Microsoftu, protože si připadám, jako bych nedostal všechny informace. Rozhodně díky za film a na některé momenty se někdy v budoucnu nejspíš ještě znovu podívám, ale současně se poohlédnu po něčem lepším na toto téma. ()

Domec 

všechny recenze uživatele

Nejvetsi paradox vseho uz dneska je, ze valku Microsoftu s Applem sleduju na Andriodu. Mezitim co se arogantni blbcek snazi udelat ze sebe kult osobnosti a vest apple ovecky do bitvy proti IBM, tak jim Gates vycoruje graf. rozhrani, vyda Windows a vydela majlant . Na druhou stranu, je to corka, kdyz to Apple taky "ukrad"? ()

Galerie (30)

Zajímavosti (3)

  • Steve Jobs po zhlédnutí snímku údajně řekl, že nesnáší scénář, ale výkon Noah Wyleho se mu líbil. Bill Gates o filmu pronesl v zásadě jen strohé: "Poměrně přesný." (T-pack)
  • V roce 1999, krátce po premiéře tohoto TV filmu, se konala konference Macworld, kde bylo publikum ohromeno, když se dozvědělo, že úvodní komentář neměl na svědomí Steve Jobs, ale ve skutečnosti to byl Noah Wyde. Skutečný Jobs se na této konferenci také objevil a z Wydea si utahoval. (HappySmile)

Reklama

Reklama