Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Oblíbení režiséři (10)

Peter Jackson

Je to současný král fantasy žánru. Kdyby Tolkien dnes žil, myslím si že by byl s jeho prací velmi spokojen.

Tim Burton

Tenhle svérázný režisér umí natočit skvělé kousky velmi originálním způsobem, který možná není každému po chuti. Ale já si jeho tvorbu velmi oblíbil.

James Cameron

Vetřelci, Terminátor 1+2, Titanic, Avatar. Je nutno něco dodávat?

James Cameron je prostě král akčního filmu a to bez debat.

Karel Zeman

Karel Zeman je bezesporu ikona české kinematografie, ve své tvorbě předběhl dobu a jeho filmy jsou svým způsobem originální dodnes. Jako malý kluk jsem hltal vše co natočil a dosud se mi nestalo že by mě jeho tvorba omrzela. Muzeum Karla Zemana v Praze se mi moc líbí, a jsem rád že vzniklo.

Christopher Nolan

Jeho tvorba se dá nazvat revoluční, svým pojetím filmů se dostal mezi režisérskou elitu kterou obdivuji i já. Počátek, Temný Rytíři i Dokonalý Trik jsou mistrnými kousky, zřejmě jsem namlsán a tudíž mi zatím nejnovější Interstellar taková pecka zase až nepřijde.

Ridley Scott

Je to pan režisér těch opravdu velkých filmů, které posbíraly co se dalo, počínaje Gladiátorem konče Blade Runnerem, či Vetřelcem. Smekám!

David Lynch

Většina lidí si ho spojuje s kultem Twin Peaks, ale natočil více takhle vinikajících filmů. ( Modrý samet, Duna, Příběh Alvina Straighta ). Styl jeho filmů mě oslovuje a rád si je pouštím.

Jan Hřebejk

Jeho tvorba je na naše současné poměry úspěšná, stále čekám že natočí také nějakou výpravnou pohádku s knižní předlohy třeba od Němcové, nebo Erbena, na úrovni,  která českým pohádkám velmi chybí, a to je škoda. Nicméně poslední dobou pane Hřebejk točíte filmy které mě vůbec neoslovují, na top 10  nestačí pelíšky a pupendo... tak už se srovnejte, a "nalaďte" do formy výše zmíněných pecek, nebo to už neumíte???

Jan Svěrák

Opravdu se "potatil", a spolupráce Otce se Synem je bezchybná, jeho-jejich tvorba se mi líbí.