Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (81)

plakát

Léto s Monikou (1953) 

Možná řemeslně dobré, ale obsahově .. pitomí lidé dělají pitomosti.

plakát

Black Mirror: Bandersnatch (2018) 

Zajímavý pokus. Jen bylo frustrující, že většina důležitých rozhodování se větví na tu "správnou" volbu a slepý konec (nepříznivá vánoční reportáž o hrách).

plakát

1983 (2018) (seriál) 

Konspirační thriller na fiktivně-historickém pozadí. Jasné prvky netflixí série.. kombinovat, natahovat a neodhalovat. Strany: policejní vyšetřovatel, státní bezpečnost, armádní velení, podzemní rebelové, vietnamský gang, agentka Mosadu, USA, Írán, ... (po zhlédnutí 5 dílů)

plakát

Donbas (2018) 

Řada výjevů ve kterých se neznalý divák spíše ztratí, než že by se něčím novým obohatil. Autor předpokládal, že divák zná původní skutečné události na kterých se příběhy zakládají. Bez toho si ovšem neznalý divák musí klást otázky.. Opravdu to takhle mohlo být? A není to přehané?

plakát

Čára (2017) 

Film jsem viděl dnes ve Slovanském domě a byl celý česky podtitulkován nejen na ukrajinštinu ale i na slovenské nápisy a dialogy. (11. listopad 2017)

plakát

Ja chuděju (2018) 

15.04.2018 promítáno v kině Lucerna (jen v ruštině bez překladu)

plakát

Unaveni sluncem (1994) 

Pomalý začátek, v podstatě z toho neplyne nějaký výrazný děj, jen jakési náznaky z dávné minulosti. Teprve, když se začnou odhalovat intriky tak to nabírá na zajímavosti.

plakát

Bitva o Sevastopol (2015) 

Bitvy tam není většina, spíše se film zaměřuje na život před válkou a v zázemí fronty během války. Prokládáno propagačním turné po USA v 1942 a apelem na "druhou frontu" v Evropě.

plakát

Vichřice (1958) 

Obsah dle NFA: Drsný příběh skupiny chlapců a dívek, kteří se roku 1918 pokoušejí dostat z území obsazeného bílými do Moskvy na 1. sjezd Komsomolu, zobrazuje schopnost člověka oddat se ideji. Můj komentář: Zápletka v základu nedává smysl. Skupinka lidí se má za nezměrného úsilí někam dostat, jen proto aby se tam dostali.

plakát

Ochránci (2017) 

Fádní padouch - prostě šílenec, co chce dobýt svět. Časově neujasněná zápletka. Nepraktické průhledné displeje už by se taky mohly přestat zjevovat.