Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Oblíbené seriály (10)

Přátelé

Přátelé (1994)

Můj nejoblíbenější seriál. Kultovní věc, zná ho snad každý, není moc co dodat. Systematicky (od prvního do posledního dílu) jsem viděla 3krát, jinak někteřé díly možná víc než desetkrát. Nejoblíbenější postava: Rachel.

Gilmorova děvčata

Gilmorova děvčata (2000)

Pro mě druhý nejlepší seriál vůbec, všechny díly jsem viděla několikrát. I když seriál není pokaždé tak vtipný, jak se zdá, líbí se mi na něm hlavně taková obyčejnost - obyčejní lidé, obyčejné město, obyčejné příběhy. P.S. Zajímavé, jak se s postupem let mění člověku vnímání tohoto seriálu; nejdřív jsem vnímala vlastně jen příběh kolem Rory, až postupně jsem začala "brát" i Lorelai a Emily a vše kolem nich. Systematicky (od prvního do posledního dílu) jsem viděla seriál pětkrát, jinak některé víckrát. Nejoblíbenější postava: Michel.

Záměna

Záměna (2011)

Tak takhle mě už dlouho žádný seriál nedostal. Po všech obvysílaných epizodách musím dát plný počet hvězdiček, protože seriál má všechno, co mít má. Zajímavý příběh, propletenost vztahů, nenápadně (ale silně) působí na emoce. Právem se dostává do mojí TOP10. Oblíbené postavy: Toby a Bay.

Simpsonovi

Simpsonovi (1989)

Na Simpsonovi se dá dívat prakticky pořád, ať už máte depku nebo šílíte radostí. Přiznávám, že posledních pár řad jsem ještě neviděla, ale i kdyby to byla sebevětší nuda (o čemž pochybuju), tak za všechny předchozí série nemá cenu ubírat body. Na čarodějnické díly se ale nedívám (ani trochu mě nebaví) a ty, ve kterých se moc zpívá, taky nejsou zrovna můj šálek kávy. Nejoblíbenější postava: Bart

Columbo

Columbo (1971)

Pohodový seriál se sympatickým hlavním detektivem, bez kterého by to byla jen pořádná nuda. I když filmové detektivky vůbec nemám ráda, tak Colombo je právě ta výjimka potvrzující pravidlo.

Teorie velkého třesku

Teorie velkého třesku (2007)

Kdyby tihle lidé (především Sheldon) existovali ve skutečnosti, tak bych je nesnesla déle než půl minuty. Na obrazovce je to ale něco jiného, a proto tak vysoké hodnocení. Hodně milý a vtipný seriál. Oblíbená postava: Howard

Zoufalé manželky

Zoufalé manželky (2004)

Výborný seriál, který má od každého něco – prvky komedie, dramatu, thrilleru, krimi… Každý si něco najde. Oblíbená postava: Susan a Gabi.

Kurz sebeovládání

Kurz sebeovládání (2012)

Super. Nechápu věčné srovnávání s Dva a půl chlapa, přece jen tematicky je seriál dost jiný. Zatím 4,5*. Edit: Po dokoukání všech epizod musím zvýšit na 5* a nebojím se říct, že jde o jeden z nejlepších sit-comů. Bude se mi po celé partě stýskat. Takže asi řeknu jen "vzhůru znova na první díl".

Dallas 63

Dallas 63 (2016)

Po neskutecne dlouhe dobe konecne poradny serial. Rozhodne jsem ho nevidela naposledy. Herci (hlavne J. Franco), dej, 60.leta, pribeh, hudba... Dokonale. U posledni epizody jsem bulela jako mala. Musim si precist knihu.

The End of the F***ing World

The End of the F***ing World (2017)

Idealni na spraveni nalady a odreagovani se. Hlavni hrdinove sympataci, dej plny vtipu i smutku a napeti. Edit po druhe rade v prosinci 2020: Druha rada snad jeste lepsi nez prvni. Prvni ctyri epizody jsem neustale vykrikovala prekvapenim a valila oci. Celkove jsem se smala, bala se, byla smutna. Herci by zaslouzili Oscara. I kdyz je to vlastne dost depresivni tema, naprosto me vyvedlo z depky. Idealni na blbou naladu. Taky je tu krasne znazorneny posttraumaticky syndrom. Pridavam na seznam nejoblibenejsich serialu. Dokonalost.