Reklama

Reklama

Zoufalé manželky

(seriál)
  • USA Desperate Housewives (více)
Ukázka z filmu 3
Drama / Komedie / Mysteriózní
USA, (2004–2012), 128 h 53 min (Minutáž: 41–45 min)

Tvůrci:

Marc Cherry

Hrají:

Teri Hatcher, Felicity Huffman, Marcia Cross, Eva Longoria, Nicollette Sheridan, Steven Culp, Mark Moses, Andrea Bowen, Doug Savant, Jesse Metcalfe (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(180)

Obsahy(1)

Mary Alice žije celkem nerušeně na americkém předměstí. Přesto se ale rozhodne pro sebevraždu. Je totiž možné, že se za zavřenými dveřmi dějí věci, o kterých se raději nahlas nemluví... (TV Prima)

Videa (17)

Ukázka z filmu 3

Recenze (571)

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Twin Peaks na zlomyseľný spôsob, šmrcnutý trochu Americkou krásou aj Čarodejnicami z Eastwicku... Čierny humor kraľuje a každá epizóda ma zatiaľ baví od prvej minúty po poslednú. Ale zaujímalo by ma, z čoho žije rozvedená matka v domácnosti... to je ako s tým Sexom v meste (ktorý teda nemám v malíčku) - fiflena píšuca jeden stĺpček do novín si robí zbierku topánok Manola Blahnika. No Desperate Housewives drobné prešľapy odpustím, pretože si získali moje srdce - ukážu aj realitu na pozadí "stepfordského" sna. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Inteligentní a vtipný seriál o zoufalých paničkách z nablýskaných amerických předměstí se všemi jejich starostmi, který se zároveň nebojí být velmi upřímný a ironický. A napínavý! 1. série: Úvodní díl bych označil za takový hutný krimi začátek. Je v něm nastíněn hlavní problém pro první sezónu, tj. úmrtí kamarádky čtyř hlavních ženských postav. A tak se přes dvacet dílů neustále vesele vyšetřuje a pátrá, a na povrch vyplouvají dávno zapomenuté pravdy, ale i vtipné historky. Něco tak živoucího jako tento seriál jsem přesně potřeboval: něco, co mne po každodenním opruzu z kanceláře a nezbytné práce v domácnosti odreaguje a pobaví trefnými dialogy a situacemi - 91%. 2. série otevírá další zápletku, která ač se zdá trochu vycucaná z prstu, funguje téměř stejně dobře jako ta v první řadě. Do předměstí se stěhuje "na první pohled podezřelá rodinka", a kriminální pudy hlavních hrdinek začínají opět vyplouvat na povrch. Obsahuje sice pár vyloženě průměrných dílů, ale i tak je druhá sezóna něčím víc, než obyčejným seriálem pro dospělé - 76%. To ve 3. sérii se rozpoutává pravé peklo, a to nejen akční (přírodní živel, pizzerie), ale i dramatické (rakovina, nová úmrtí a šoky). Scénaristé dokázali seriál opět slušně rozjet a potvrdili, že v předchozí řadě vlastně jen tak trochu odpočívali, aby v té třetí nanovo otevřeli dávná tajemství, další dávku ironických situací, a útrap spojených s každodenním životem. Kdo by si pomyslel, že může seriál vyvrcholit dílem, ve kterém se budou donekonečna omílat hned tři svatby! - 87%. 4. série pak - ač nepřišla v podstatě s ničím novým - dále drží Zoufalé manželky vysoko nad průměrem co se týče spousty jiných podobných seriálů. Dále se snaží příjemně šokovat tím, co fungovalo v prvních třech řadách, a co ani napočtvrté nepůsobí ohraně. Tentokrát se sázka na jistotu vydařila díky liniím se senátorem, jednou moc zlobivou holčičkou (jako by z Omena vypadla), pátráním po tajemném otci, a Suzaniným zmatkem v srdci, který je pozoruhodný i po třech letech - 86%. 5. série: A máme tu konec další mírně stereotypní sezóny seriálu - ale ten závěr, lákající na další řadu, ten mě vážně naštval. Snad se z celého díla nestane telenovela! Manželky se v mých očích pomalu stávají takzvanou ohranou jistotou. Chtělo by to nějak více oživit, a určitě nasadit více dramatických zvratů BEZ happy endu. Prostě už tak nějak vím, co se stane v každém dalším dílu... I tak je ale pátá řada v lecčem originální, a skvělý příval životních mouder (true!) a vtipných scének nepolevuje - 80%. FINAL UPDATE: Po prvních třech dílech šesté série se seriálem končím. Důvodem není ani tak další schválně trapná zápletka nebo šablonovitý děj, ale spíše nedostatek volného času... Se "zoufalkami" jsem strávil pěkných pár let, ale nyní je z mého seriálového života i ze seriálové TOP 10 odsouvá Modern Family. Howgh. ()

Reklama

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Nevím, jak tento seriál působí na ostatní, ale já po prvních třech dílech neměl nejmenší zájem ho sledovat dál. Naštěstí přítelkyně byla jiného názoru, takže další díly neunikly mé pozornosti a Zoufalé manželky si mě pomalu začaly získávat. V současnosti se jedná o jediný pořad, který pravidelně sleduji a na který se dokonce velmi těším. Jeden z nejlepších seriálů co znám. Co postava to perla, co linie to výtečný příběh. ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Tento seriál je viac menej pre ženy a vôbec som sa on nezaujímal. Dokonca som nevidel ani jednu čast ked to premierovali na STV či Prime, ale nejakou náhodou sa mi podarilo pozrieť si pár častí v preprízovaní seriálu a zažral som sa do toho. Síce je plný seriálových klišé, ale je niečím iný než ostatné tuctové seriály... ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Obsahuje spoilery. Začátkem devadesátých let se živoucí paradox (homoseuxální republikán) Marc Cherry angažoval jako vrchní scénárista a producent milovaného "ženského" sitcomu The Golden Girls, ve kterém spolu čtyři postarší dámy žijí, řeší svoje vztahy a jsou si vzájemně rodinou. Už tam Cherry dokázal, že rozumí nejenom ženám, ale taky divákům, a umí jim dát to, co chtějí. S novým seriálovým boomem napsal vlastní seriál podle šablony "pro každého něco", a záhadně a zázračně se (pro změnu) čtveřicí dam (potažmo pěticí, ale mou oblíbenou záškodnici Edie těžko počítat), co si jsou vzájemně rodinou, vytvořil hybrid tajemna, komedie vizuální i slovní, vraždění, přírodních katastrof, nehod naprosto vážných i dokonale směšných, lží, psychopatů a romantiky, který z největší části funguje takřka dokonale, jako dobře promazaný stroj. Během těch osmi let se samozřejmě sem tam zadrhne, ale málokdy se stane, že by nebavil, že by osudy postav nezajímaly. Převážně je tomu tak proto, že pod onou barvitou fasádou šíleností je jádro z reálných situací a problémů, které má co říci komukoli (manželské problémy, krize středního věku, skloubení práce a osobního života, problémy s dětmi...). Částečně je to i proto, že přesné obsazení má talentu a vzájemné chemie na rozdávání. Tu zbylou potřebnou "magickou" špetku pak dodává Cherry tím, že se v příběhu dělí o svoje vlastní bolestivé zkušenosti (konflikt mezi Bree a Andrewem kvůli jeho sexuální orientaci není nepodobný tomu, který sám Cherry prožíval se svojí matkou). Zoufalé manželky jsou seriál, který může leckoho odradit už názvem, případně snad i vizuálem, ale byla by to škoda. Tak milý a zároveň zvrácený seriál, který člověku s ironickým pošklebkem nabízí hřejivá životní moudra po kýblech, se jen tak nevidí. ()

Galerie (2 892)

Zajímavosti (74)

  • Fanúšičke seriálu sa tak páčili šaty, ktoré mala Gabrielle (Eva Longoria) v prvej časti seriálu, že napísala producentom, či by jej neprezradili meno ich dizajnéra, aby jej mohol navrhnúť jej šaty na maturitný ples. Producenti jej namiesto toho poslali tie šaty, ktoré si nakoniec obliekla na ples. (ladko)

Související novinky

I muži mají své dny...

I muži mají své dny...

19.04.2006

A někteří je prožívají v televizi. O čem to mluvím? O dalších řadách (6-8) seriálu 24 hodin . Koho by napadlo, že více peněz si američtí herci vydělají v televizi, že? No, je to tak a Kiefer… (více)

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Reklama

Reklama