Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Komedie
  • Horor

Recenze (39)

plakát

Šingeki no kjodžin (2013) (seriál) 

Lidé vedou svůj last stand proti 10 metrovým zombie titánům, které rozhodně nezastřelíte střelou do hlavy. Navíc žijete zhruba na začátku 18. století. Geniální premisa a nekompromisní rozhodování o osudu postav (takový game of thrones, v předindustruální éře, v post-apo zombie světě) bohužel kazí ne úplně dobré zpracování. Ale nějaký hezký remake by to mohl vyšvihnout na pozici nového GoT.

plakát

Made in Abyss (2017) (seriál) 

Stalker meets twisted pedo. Zajímavý příběh o dobrodruzích, kteří se vydávají do Zóny naplnit si své sny, unikat před realitou a získávat vzácné artefakty - to jsme vlastně už jednou někde viděli. Tuhle verzi (snad i zajímavější o různé postavy, zvířata, i fakt, že z centra už není návratu) však docela kazí fakt, že tentokrát jsou hlavními hrdiny údajně 12 leté děti, které však vypadají na 8, a v každém díle jsou nám servírovány scény buď dětského BDSM, náhodných defekací nebo vůbec scén, vedle kterých vypadá kuřimská kauza jako láskyplná výchova (tam zůstaly minimálně všechny končetiny). Přijde mi to jako výlet do duše až nekrofilně sadistického peďáka, který pro svou úchylku vymyslel nějaký příběh. Bití nahé holčičky svázané do kozelce a zavěšené ze stropu z úvodních, na úvod "veselých" dílů, bylo ještě docela vtipné (je to pak recurring trope v celém seriálu - "I'll strung you up naked"). Jenže pak přituhuje docela rychle. Hlavně film je pak chuťovka, ze které se houpe žaludek.

plakát

Bullet Train (2022) 

Nářez. Přitom samotný film je spíš metaforou pro starý parní vlak, který se na začátku rozjíždí pomaličku. O hodinu později se už valí krajinou, kotelník zběsile přikládá do ohně, u toho se maniakálně směje, aby o další drahnou chvíli později utrhnul z vlaku brzdu. A vlak se nezadržitelně řítí...

plakát

Jurský svět: Nadvláda (2022) 

Některé Jurské parky miluju. Jedničku jsem jako kluk žral. Ale co bylo proboha toto? Scénář naprostý odpad. Každá další scéna přinesla chyby, zvláštní rozhodnutí postav a vůbec dohromady nedávaly smysl. Vždycky se rozhodovalo ad-hoc na místě. Proč chce záporák nejprve klidně obětovat všechny peníze, aby získal toho klona a pak se ho prostě rozhodne zabít? Neeeee. To se nad tím dějem po napsání vůbec nikdo nepozastavil? Jeden bod za to, že se nerozhodli pro hloupé: "dinosauři jsou venku, teď čeká lidskou rasu konec", jak původní trailer naznačoval. Ale jinak hrůza od začátku do konce.

plakát

Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství (2022) 

Zatímco u Matrixu 4 to s těmi houbičkami přehnali až za úroveň náhodnosti, tady jsem si to užil. Psychedelické barvičky létají vzduchem jako Dr. Strange a člověk neví, jestli se v další chvíli lekne nebo nasměje. Příjemně strávený čas v kině.

plakát

Projekt Adam (2022) odpad!

Tohle už bylo vyloženě za hranou trapnosti, jako Death to 2021.

plakát

Podvodník z Tinderu (2022) 

První mluví o tom, jak chce bohatého chlapa a být princeznou a druhá chodí jenom s obchodníky s diamanty.  Tyhle typy si o to přímo říkají. Jediná sympatická postava je ta poslední, co ho začala obírat zpátky a ještě ho vypátrala, aby ho mohla předat policajtům. Ta by si skoro zasloužila vlastní spin-off film.

plakát

Nadace (2021) (seriál) 

"Násilí je posledním útočištěm neschopných", "Psychohistorie předpovídá chování mas", "Robot nesmí ublížit člověku, ..." - však dál už to znáte. Asimovovy knížky jsou protkány několika opakujícími se hláškami tak často, až se do hlavy vypálí i nejposlednějšímu Pepíkovi. Tedy všem. Kromě Applu. Asimovův pacifismus, diplomacie a různé intrikaření malé vědecké základny, která se snaží přežít navzdory rozpadající se galaxii plné krvelačných nepřátel, byl zcela pozměněn k chutím masového konzumenta. A tak jediná vědkyně/válečnice zcela nepacifisticky postřílí každého vojáka nepřátelské profesionální armády, který se hne, přičemž poruší všechna přikázání Isaaca Asimova, a vyřeší všechny puzzle, jen aby vzápětí ujela na koni a skočila do moř... Proboha živého, vždyť je to jenom z vyprávění naprostá hovadina a urážka jedné z nejvlivnějších knih 20. století. Jediný skvělý přídavek nad knihu byl nesmrtelný císař (za toho hvězda).

plakát

Černé zrcadlo - San Junipero (2016) (epizoda) 

Spolu s Hang the DJ pro mě nejlepší epizody. I tady v posledních 7 minutách naprosto euforické vyvrcholení. Heaven is a Place on Earth.

plakát

Černé zrcadlo - DJ na odstřel (2017) (epizoda) 

Jedna z nejlepších věcí, které jsem v seriálovém světě viděl. Vždy mě to dostane. Dávám 998 z 1000!