Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Sci-Fi
  • Horor

Recenze (105)

plakát

Ztratili jsme Stalina (2017) 

Nikdo z nás si nedovede představit skutečné hrůzy Stalinova režimu. Sovětský svaz páchal zločiny proti lidskosti, genocidu. Dokonce Stalin před smrtí plánoval řešení židovské otázky, naštěstí k tomu nedošlo. Dnešní Putinovo fašistické Rusko se tomu Stalinovu hodně podobá...

plakát

Bitva o Moskvu (2016) odpad!

Součastná Ruská federace se veze na vlně sovětské propagandy, příběh 28 Panfilovců je fikcí, kterou tehdejší Stalinův režim zneužil ve svůj prospěch. 28 Panfilovců je propagandistické dílo, protože s posvěcením ministerstva kultury, prezidenta Vladimira Putina i finančního přispění ze strany státu, vyšel film, který je v Rusku vydáván za pravdu, kritika zločinné Rudé armády není přípustná. Osobně to považuji za nechutné přiživování se na sovětské propagandě, která značně podkopovává důvěru Rusů v historické události. P. S. pro uživatele Stoupa07 : Film Zachraňte vojína Ryana byl natočen na objednávku USA a zaplacen vládou USA ? Byl snad film Zachraňte vojína Ryana oficiálně vydáván za pravdu ? Ne, prezentuje se jako fikce. To 28 Panfilovců je v Rusku oficiálně za skutečnou událost, tím se z toho stává propagandistické dílo. Jakákoliv kritika ruského režimu končí pro občany Ruské federace v nejlepším případě několikaletým vězením, v horším zmizením z povrchu zemského, jak informuje Amnesty International. Ruská agrese nezná hranic a slovo ruského prezidenta nemá žádnou váhu, stačí se podívat na další porušení příměří na Ukrajině. Konflikt na Ukrajině vyvolaný Ruskou federací, která si zločinně přivlastnila anexí Krym a nyní chce zabrat Ukrajinu, by měl být ukončen jednou provždy a to nasazením sil NATO na Ukrajinu. Dodnes nepochopím, jak se západní civilizace před 6 lety mohla zachovat tak zbaběle a dovolila, aby Ruská federace zabrala území jiného suverenního a legitimního státu a rozpoutala na Ukrajině peklo. A to není první stát, který Rusko napadlo, jen Ukrajina je v Evropě a hraničí s našimi sousedy a spojenci. O to je to děsivější, neboť Ruská federace používá v propagandě stejných metod jako nacisté u Židů, tedy nepřítele je potřeba odlidštit. A já si nyní kladu otázku : Proč jsme to dopustili ? Proč jsme nechali trpět Ukrajince ? Abychom si v poklidu užívali konzumnímu způsobu života, zatímco jen tisíc kilometrů od našich hranic umírají lidé, kteří jen brání své domovy a svobodu ? Vidím tu paralelu s Mnichovem, neodsoudit ruskou agresi a nechat Ukrajinu trpět pro hřejivé teplo v našich domovech, považuji za amorální a naprosto pokrytecké. Ano, nyní se můžeme rozhodnout nezasahovat a obětovat Ukrajinu, ale v budoucnosti nebudeme mít na vybranou, tento luxus volby máme jen v demokracii. P. S. 2 : JIŽ NIKDY NEVSTOUPÍ NOHA RUSKÉHO OKUPANTA DO NAŠÍ VLASTI, POKUD ANO, TAK CESTA Z OSTRAVY DO PRAHY BUDE LEMOVÁNA PRORUSKÝMI KOLABORANTY PŘIBITÝMI NA KŘÍŽI A KAŽDÉHO RUSKÉHO OKUPANTA ČEKÁ OLOVO.

plakát

Jan Patočka: darovat smrt (2017) (TV film) 

Dokument o nejvýznamnějším českém filozofovi 20. století, kterého umučili komunisté. Jan Patočka patřil mezi zakladatele Charty 77, kterou tvořila skupina lidí, jenž se statečně a bez zábran a naopak bez jakékoli možnosti případné obrany, postavila tváří tvář totalitní moci v době, kdy celá československá veřejnost podvoleně kolaborovala (většina pasivně, ale statisíce z nás i aktivně) s totalitní mocí, žádala klid na práci, levné pivo a co nejméně pracovních sobot. Tito lidé dali všanc svou svobodu, osobní pohodlí svých blízkých, ztratili možnost vykonávat svá povolání a jejich děti studovat školy, na které se hlásili. A zatímco spousta z nás ochotně mávala Husákovi do úsměvu na Prvního Máje a ronila v uniformách Lidových milic, pionýrských a svazáckých krojích, případě jako členové delegace za místní KSČ, krokodýlí slzy s lampiony v průvodu předvečer 7. listopadu, mnoho z těch, kteří se ozvali a řekli, že lež je lež, že svoboda a lidská práva platí pro všechny, skončilo bito na služebnách STB, případně v komunistických vězeních. Charta 77 je memento. Memento, že nebýt srab člověka narovná. V momentě, kdy vyjdete vstříc totalitě jako její nepřítel s otevřením hledím, právě jste učinili první krok k tomu, abyste ji porazili.

plakát

Třicet případů majora Zemana (1974) (seriál) odpad!

Propagandistický seriál natočený v období normalizace k třicátému výročí vzniku Sboru národní bezpečnosti. SNB sloužil především jako represivní nástroj moci, jehož složka Státní bezpečnost (StB) se shlédla v prvcích a metodách policejních složek hitlerovského státu, tedy mučení, popravy a psychologické terory byly na denním pořádku. Komunistický režim se potřeboval nejdříve zbavit všech domnělých nepřátel, poté i těch, kteří byli například v protinacistickém odboji a neztotožňovali se s myšlenkou vedené nenávisti a útlaku, kdy kdokoliv mohl být odsouzen jen na základě vykonstruované lži. 30 případů majora Zemana vykresluje tehdejší události natolik nepravdivě, že je to ukázkový příklad komunistické propagandy. Dva díly celé série se věnují babického případu, který ideologicky obrací doslova naruby. Seriál byl a je odporný mementem nedávné doby, kdy komunistický režim se dopouštěl zločinů i vražd ve jménu ideologie, třídního boje a řízené nenávisti. Nikdy nesmíme dopustit, aby se podobná zvěrstva opakovala.

plakát

Varšavská smlouva, odtajněné stránky (2015) (TV film) odpad!

Kreml si cenzurou dějin vynucuje jedinou pravdu. A doplatí na to. Ruská snaha „zabránit falzifikaci dějin“ a vykládat například okupaci ČSSR v roce 1968 jako „bratrskou pomoc“ má za úkol šířit lži sovětské propagandy i v tomto století. Putin a jeho okolí chápou tyto aktivity jako součást „hybridní války“ proti Západu. http://zpravy.idnes.cz/komentar-votapek-rusko-komise-dejiny-putin-fev-/zahranicni.aspx?c=A161104_112250_zahranicni_bur

plakát

Předávání státních vyznamenání prezidentem republiky (2014) (pořad) odpad!

V tento den bohužel lež a nenávist zvítězila nad pravdou a láskou. Miloš Zeman se stal prezidentem, který rozdělil národ i Parlament České republiky. A primitivní ruská propaganda se opět ukázala v plné síle. Nedopusťme, aby se Miloš Zeman stal opět prezidentem a vrátila se zhůvěřilá komunistická diktatura. Ze směřování na Východ nic dobrého nevzešlo a ani nevzejde. PS : Zemanovi sice prošly další lži a podlosti, ale pokud v tom hodlá pokračovat, tak mu příště ani nedůstojné shánění komparzu nepomůže.

plakát

Předávání státních vyznamenání prezidentem republiky (2015) (pořad) odpad!

V tento den bohužel lež a nenávist zvítězila nad pravdou a láskou. Miloš Zeman se stal prezidentem, který rozdělil národ i Parlament České republiky. A primitivní ruská propaganda se opět ukázala v plné síle. Nedopusťme, aby se Miloš Zeman stal opět prezidentem a vrátila se zhůvěřilá komunistická diktatura. Ze směřování na Východ nic dobrého nevzešlo a ani nevzejde. PS : Zemanovi sice prošly další lži a podlosti, ale pokud v tom hodlá pokračovat, tak mu příště ani nedůstojné shánění komparzu nepomůže.

plakát

Předávání státních vyznamenání prezidentem republiky (2016) (pořad) odpad!

V tento den bohužel lež a nenávist zvítězila nad pravdou a láskou. Miloš Zeman se stal prezidentem, který rozdělil národ i Parlament České republiky. A primitivní ruská propaganda se opět ukázala v plné síle. Nedopusťme, aby se Miloš Zeman stal opět prezidentem a vrátila se zhůvěřilá komunistická diktatura. Ze směřování na Východ nic dobrého nevzešlo a ani nevzejde. P. S. : Zemanovi sice prošly další lži a podlosti, ale pokud v tom hodlá pokračovat, tak mu příště ani nedůstojné shánění komparzu nepomůže. P. S. 2 : Opravdu si někdo ještě myslí, že když je něco prázdné a hloupé, tak tomu délka příspěvku prospěje ? Viz ukázkový příklad Young.Boy, je to plné gramatických chyb, lží a nesmyslů, z nichž většina se objevila na serverech s ruskou propagandou a stoce ParlamentníListy. Asi těžko pomůže Miloši Zemanovi obhajoba ze strany jednoduchých lidí a primitivní propagandy, tohle mu udělá jedině medvědí službu a posílí řady "kavárníků", což se již děje.

plakát

Krym - cesta domů (2015) (TV film) odpad!

Nechutně primivní ruská propaganda jede na plné obrátky. Dovolím si citovat část z výroční zprávy Bezpečnostní informační služby České republiky. "V kontextu ukrajinské krize ruská moc a její sympatizanti předvedli celou škálu bílé, šedé i černé propagandy. Ruská vlivová opatření a propaganda se držely zejména konceptu osvědčeného již ze sovětských časů: utajování či zakrývání vlastních (ruských/sovětských) akcí a zdůrazňování či démonizace reakcí západních zemí. Rusko dlouhodobě buduje v Česku vlivové a propagandistické struktury, jejichž cílem je prosazovat a chránit ruské ekonomické a politické zájmy na úkor zájmů Česka a potažmo NATO a EU. Po vypuknutí krize na Ukrajině měla proto ruská moc v ČR na co navázat a neměla potřebu budovat zde vlivové sítě „na zelené louce“. Spektrum nástrojů ruské propagandy v Česku začíná u ideologicky manipulovaných občanů, kteří nevědomě podporují ruské propagandistické úsilí a končí u profesionálů, kteří s Rusy spolupracují vědomě. Jak ukázala kauza památníku internacionalistům na pražských Olšanských hřbitovech (březen 2014), česká veřejnost je citlivá na přímé ruské (či jakékoliv jiné cizí) angažmá na českém území a Rusové si toho jsou vědomi. V kontextu ukrajinské krize proto neměla pro české prostředí zásadní význam propaganda ruskojazyčná či propaganda šířená přímo ruskými entitami (vládními i nevládními). Zásadní vliv na české publikum měly a mají české prorusky orientované organizace či jednotlivci a jejich webové projekty, které ruské názory a argumenty českému publiku přetlumočí či podsunou a následně potvrzují kruhem takovým způsobem, že se běžný občan může domnívat, že nepřijímá ruské ideje, nýbrž názory a přesvědčení českých spoluobčanů. České publikum, resp. jeho část, se tak na jedné straně dokáže vzbouřit proti pomníku sovětským okupantům - internacionalistům z roku 1968, avšak na druhé straně bude obhajovat ruské okupanty Krymu a ruské internacionalisty na východní Ukrajině." https://www.bis.cz/vyrocni-zprava6c8d.html?ArticleID=1096 PRAVDA O RUSKU : http://www.amnesty.cz/rusko

plakát

Underworld: Probuzení (2012) 

Nejhorší díl Underworld, který má alespoň krátkou stopáž, takže u toho neusnete.