Reklama

Reklama

Od chvíle, kdy Selene se svým lidsko-lykanským milencem Michaelem zničili prastarého upíra Marcuse ve filmu Underworld: Evolution, uběhlo již patnáct let. V jejich průběhu lidstvo odhalilo existenci jak upírů, tak lykanů, a rozpoutalo válku s cílem obě rasy vyhladit. Selene, která byla v průběhu genocidy zajata, se po více než deseti letech probouzí jako vězeň v neprodyšně uzavřené laboratoři společnosti Antigen, mocné korporace, která se snaží vyvinout vakcínu proti virům, jenž mají na svědomí existenci upírů a lykanů. Selene je zničena zjištěním, že Michael zemřel, ale smutek je velice záhy překonán šokujícím zjištěním, že v průběhu svého kryogenního spánku porodila dceru Eve (India Eisley). Ve snaze najít úkryt pro sebe i své dítě se Selene ocitá ve světě, kde jsou příslušníci její kdysi tak hrdé rasy na hranici vyhubení a zbytky přežívajících se ukrývají v podzemí. Odvržena zbývajícími klany se Selene rozhodne spojit své síly s mladým upírem Davidem (Theo James), který se k ní připojí v krvavém tažení proti Antigenu, jenž se snaží zničit ji i její dítě. Když jí na stopu přijdou také její obvyklí nepřátelé, lykani, zdá se, že je i Selene naprosto bezmocná proti nejzákeřnějšímu protivníkovi v historii série Underworld: geneticky vylepšenému superlykanovi. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (682)

POMO 

všechny recenze uživatele

Rýchly spád a krátka stopáž zaisťujú non-stop zábavu, ktorá ale oproti prvým dvom dielom beží už iba zotrvačnosťou, bez snahy o invenciu (presun z lesov do mesta a chodieb modernej budovy je skôr čerpaním z Resident Evila či prvého Matrixu). Béčko, ktoré neurazí, ale ani neponúkne zapamätania hodné akčné scény, akou bola v dvojke tá s nákladiakom. Efekty občas fajn, občas podpriemerné. Katein priliehavý oblek a modré oči, rámované brunet frizúrou sú ale stále cool. Presne medzi dvomi a tromi hviezdami. Minuloročný Priest bol vizuálne originálnejší a odvážnejší. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Předchozí Underworld se vydal do minulosti aby se nám pokusil ukázat jak nekonečná válka mezi upíry a vlkodlaky začala a nejnovější díl se opět vrací do přítomnosti aby přišel s novým důvodem proč má hlavní hrdinka likvidovat své chlupaté nepřátelé. Příběh je opět nicotný a ničím zajímavý a bohužel ani v oblasti akce a trikových sekvencí nemá film co nabídnout. Akce je sice dostatek ale k čemu to je, kdy je fádní a trikově velice slabá. Koukatelné ale po všech směrech průměrné. ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Po maratónovom zhliadnutí všetkých častí boli moje očakávania od Awakeningu viac než naplnené. Od začiatku má film kvalitný akčný priebeh s jemnou dávkou hororu, ktorý trvá počas celého diania. Ako vôbec by som sa nenahneval keby bola stopáž filmu o hodinku dlhšia ako je, to ale aj tak nemení nič na tom, že som sa náramne po celú dobu bavil. ()

anais 

všechny recenze uživatele

Pro mě nejlepší díl. Nehraje si to s pracně budovanou mytologií z předhozích dílů, ale staví to hrdinku do nové situace. Je to jednoduché, hodně přímočaré, akční. Nic víc. Ale nejsou tu zbytečné postavy, do půl těla trapně svlečení hezouni, ani budování atmosféry pouze pomocí modrých filtrů. Proč je to lepší než předchozí díly? Odpovědí je možná jméno scénáristy. .. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Trošku mě mrzí ten posun v čase, určitě bych brala spíše přímé pokračování než "10 years later..."; jednak proto, že závěr druhého dílu příjemně navnadil, jednak proto, že spousta věcí zůstala (oproti předchozím dílům) nezodpovězena a - co mě štve nejvíc - neviděna. Po akční stránce ale opět epes a upřímně doufám, že se dočkáme ještě alespoň jednoho pokračování, protože na rozdíl od 2x zazděného "Resident Evilu" (díl 4. & díl 5.) si tato upírsko-lykanská série stále udržuje příjemnou kvalitu, a protože Michael.;-) V porovnání s Millou Jovovich nicméně Kate Beckinsale stárne rychleji. Damn... ()

Galerie (49)

Zajímavosti (15)

  • První díl série Underworld, který se neodehrává v Evropě, ale v Americe. (korbitch22)
  • Při automobilové honičce je možné v čelním skle auta spatřit odraz kamery. (Sufferer)
  • Když je Selena (Kate Beckinsale) v garáži, je vyzbrojena jen svými dvěma pistolemi, ale náhle vytáhne granát, přičemž jí nikde na oblečení nevisel - ani na něm nemá kapsy. (Sufferer)

Související novinky

Underworld čeká reboot

Underworld čeká reboot

28.08.2014

Upíří série Underworld začala v roce 2003 a o devět let později to dopracovala ke čtvrtému dílu, který vydělal 160 milionů dolarů. To bylo jasné znamení, že válka upírů s vlkodlaky pořád láká do kin… (více)

Režisérské rošády

Režisérské rošády

16.11.2010

Remake klasické sci-fi ze 70. let Loganův útěk a nová adaptace vesmírného eposu Duna jsou opět bez režisérů. Na Logana se vykašlal uznávaný tvůrce reklam a videoklipů Carl Erik Rinsch, který si v… (více)

Kate opět v černém

Kate opět v černém

25.09.2010

Je to oficiální, hlavní hrdinkou Underworldu 4 (který pravděpodobně vznikne ve 3D) bude stará dobrá Selene. A to znamená, že Kate Beckinsale si opět bude muset svůj... ehm, herecký talent... nacpat… (více)

Reklama

Reklama