Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Dokumentární

Recenze (1 536)

plakát

Americká konspirace: Vražedná chobotnice (2024) (seriál) 

Chobotnice je nekonečný labyrint plný lží, mrtvol, tajných služeb a amerických prezidentů. Celou pravdu se tedy už nikdy nikdo nedozví, a právě proto je ideálním podkladem pro konspirační dokument. Jeden novinář si už kvůli jejímu rozplétání život zkazil a sledovat jeho následovníky je skutečně fascinující. Z podstaty věci však není možné dojít k pořádnému závěru nebo alespoň nějaké satisfakci.

plakát

Co má Jennifer na svědomí (2024) 

Spoiler v názvu je vždycky problém. Případ Jennifer Pan doručí mnoho materiálu z výslechové místnosti a je svým způsobem hodně mrazivý, protože jde o klasický family shit. Když je ale celou dobu zřejmé, co se stalo, tak zkrátka nemůže jít o struhující záležitost. Netflix sice v pravidelných intervalech fluše haldu true crime dokumentů, ale stále častěji jsou odfláknuté. Méně je někdy více.

plakát

Kryptotunel (2024) 

Toto se líbí uživatelům Petr Mára, Erik Meldik, Vojta Koběrský, Vojta Žižka a Marcus X Double. Na konci povedeného dokumentu však zůstává hodně nepříjemná pachuť, protože jde o další potvrzení faktu, že pravidla neplatí pro všechny.

plakát

Láska, stalking, vražda (2024) 

Netflix by se měl zaměřit výhradně na podobné šílenosti, protože tam nemá konkurenci. Tentokrát je v hlavní roli chlápek s podezřele českým jménem, který si chce užívat na seznamkách. Bohužel na to celkem dojede, protože kromě klasického jackpotu (skvělý sex) si vytáhne i Černého Petra (stalkující psychopatka) a pro fanoušky true crime začne další děsivá, ale velmi zábavná jízda.

plakát

Můj děda je sériový vrah? (2024) (seriál) 

Sierra Barter je skvělý průvodce dokumentem, který bohužel hodně sráží vyprávění v rytmu MeToo. Vraždy jsou na dlouhou dobu hozeny na vedlejší kolej a řeší se hlavně znásilnění snad všech účastníků. Amatérské vyšetřování balancuje na hranici cringe, a jakmile se začne řešit Zodiac, tak je každému jasné, že to už je moc. Poslední hřebíček do rakve je odložení výsledku testu DNA asi na další sérii.

plakát

Na místě činu: Zabíják berlínského nočního života (2024) (seriál) 

Dokumentární série Na místě činu měla vždy trochu jiný vibe i zpracování než většina ostatních true crime příběhů a hodně se zaobírá i širším kontextem samotných vražd, ale díky dohledu Berlingera šlo vždy o kvalitu. Německá zastávka se však moc nepovedla. Tempo je strašně ospalé a homo podsvětí diváka vůbec nevtáhne do svých zvrhlých zákoutí.

plakát

Případ Outreau: Francouzská noční můra (2024) (seriál) 

Šukání dětí je špatné. Áno! Případ Outreau je nechutný kvůli zneužívání dětí, ale vlastní dokument dostal kvůli něčemu úplně jinému. Justiční omyly jsou noční můrou každého neprávem obviněného a tady se to soudci rozpadlo pod rukama opravdu nevídaným způsobem. Když vám někdo bude tvrdit, že v sobě měl tři ocasy, tak to sice matematicky vychází, ale stejně spíše kecá.

plakát

Případ převážně neškodný (2024) 

Nález mrtvoly ve stanu vypadá jako velká záhada a dokument se celou dobu tuto domněnku snaží držet při životě. V hlavní roli jsou amatérští vyšetřovatelé, kteří se v éře true crime množí jako houby po dešti. Vlastně by to nebylo vůbec špatné, kdyby se neukázalo, že zrovna pro tuto oběť opravdu není nutné vůbec truchlit.

plakát

Raël: Poslední prorok (2024) (seriál) 

Rael spustil velkolepou lavinu lží, díky které vydělal hromadu peněz, ale žádné následky to nemělo. Sekty tedy zřejmě jen tak neskončí, protože jde o skvělý byznys. Sledovat bandu magorů, jak čekají na přílet ufonů a chtějí rozjet klonování je hlína. Pouze tomu chybí údernější finále.

plakát

Zlý americký sen (2024) (seriál) 

True Gone Girl. Pro fanoušky Zmizelé to je povinnost. Rozdělení epizod na pohledy obou obětí skvěle buduje atmosféru. Jen se to v závěru zvrtne směrem, který bohužel zavání notičkami z MeToo.