Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (10)

plakát

Já, padouch 2 (2013) 

GRU (z ruského akronymu ГРУ znamenajícího Главное разведывательное управление, Glavnoje razvedyvatělnoje upravlenije, česky: Hlavní správa rozvědky) je ruská, dříve sovětská vojenská zpravodajská služba. Její celý nynější název je Hlavní správa rozvědky Generálního štábu Ozbrojených sil Ruské Federace (rusky: Главное Разведывательное управление Генерального штаба Вооружённых Сил России – ГРУ ГШ). Hovorově byla označována (v návaznosti na carskou armádu) jako Rozvědka. To samo o sobě je velmi vtipné.

plakát

Wind River (2017) 

Po velice, velice, dlouhé době film, který mě oslovil. A to atmosférou drsné přírody, poměrů v indiánské rezervaci a zejména vykreslením lidských osudů bez příkras. Bravo pane Sheridane.

plakát

Savva: Srdce bojovníka (2015) 

Bylo klidné nedělní dopoledne a tak jsem se rozhodl se svými dvěmi syny (4 a 6 let) podívat na tuto pohádku. Kluci byli nadšení a já také. Ano, občas kvalita grafického zpracování pokulhává, ale byla to zábava a já se svěle bavil a mé děti ještě víc. Takže a 5 s ohledem na super hudbu.

plakát

Sněhová královna (2012) 

Můsím říci, že příběhem a atmosférou se mi to líbilo víc než Disney a jeho Ledové Království. Pro mě příjemná klasická zimní pohádka, kterou znám již z mého dětství.

plakát

Díra u Hanušovic (2014) 

Po shlédnutí tohoto filmu. Toto není komedie, ale drama s trochou melancholismu s precizně vykreslenými chraktery lidí, kteří žijí svůj život, někde tam v té díře. Pan Krobot to vykreslil výstižně, tu beznaděj a to stereo, které se prolíná jako hlavní linka celým příběhem a kdy na pozadí této linky jsou vyobrazeny osudy lidí v té díře žijící.

plakát

Barbar Conan (1982) 

Film, který jsem viděl jako malý kluk na VHS a s dabingem typu „au, au, au, ...buch....buch...", a pak se měsíc proháněl i s kamarády s dřevěným mečem po ulici. Arnold je Conan a Conan je Arnold. Buch, buch.

plakát

Jak ztratit kluka v 10 dnech (2003) 

Prostě jsem se skvěle bavil a se mnou i celé má rodina. Romantická komedie, s úsměvnou zápletkou, doporučuji na nedělní líné odpoledne.

plakát

Láska přes internet (1998) 

Tento film je romantika s velkým „R". Příběh ve kterém dva lidé, kteří žijí ve světě knih, si začnou psát přes internet, poté se do sebe zamilují a přes všechny překážky k sobě najdou cestu. Prostě Tom Hanks a Meg Ryan k sobě patří.

plakát

Království nebeské (2005) 

Ridley Scott natočil film s názvem Království nebeské, a ukázal prach a špínu středověku. Vykreslil Araby, jako vznešené bojovníky za islám a Evropany jako barbarské válečníky bez skrupulí, kdy pouze hrstka z nich je schopná být na stejné úrovni jako Arabové. Zde je podle mě Ridley trochu mimo mísu a pokud se má jednat o historický velkofilm, měl by být více dán důraz na historii - ti lidé věřil a jejich víra byla jejich silou. Jinak to celé spíše připadá jako takové fantasy zasazené do středověké kulisy s pěkným Orlando Bloomem, který přehrává či spíše nedohrává.

plakát

Matrix (1999) 

Velice kvalitně propracovaný film, který změnil svojí vizualizací svět akčního filmu. Děj filmu je založen na velmi osobitém, silném a přímočarém příběhu. Po jeho shlédnutí jsem ještě dlouho přemýšlel o tom, co jsem viděl a kterou pilulku bych si sám vzal, tu či tu :-).