Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Drama
  • Komedie
  • Krátkometrážní
  • Horor

Obsahy (21)

Serebrjanyje golovy

Serebrjanyje golovy (1999)

V opuštěných sklepních prostorech, v odlehlé lesní oblasti, se skupina tří vědců pouští do zvláštního experimentu – zkřížit člověka se stromem. Na hranici této oblasti žije myslivec s rodinou. Možná ve stejnou chvíli se ožralý myslivec válí na břehu malého rybníčku, zatímco jeho žena je doma a jeho syn ho v tomhle stavu najde. V tu chvíli ho ale někdo unese a když se myslivec probírá, zjistí, že syn je pryč a manželku mu kdosi zavraždil. Vydává se do lesa syna hledat dřív, než bude pozdě. V lese se ale pohybují zvláštní lovci, kteří mají atypický cíl. Jak vše souvisí?

The Special

The Special (2020)

Jerryho (Davy Raphaely) vztah s Lisou zažívá dost krušné období, jelikož si Lisa (Sarah French) myslí, že ji Jerry podvádí. Zoufalý Jerry neví, jak vše urovnat, ale jeho nadřízený Mike (Dave Sheridan) přijde se zajímavým nápadem. Vezme Jerryho do jednoho zvláštního bordelu, kde mají v nabídce především jednu kuriózní specialitu. Tou není žádná vysoce atraktivní žena, ale černá krabice s kulatým otvorem. I přes spousty pochybností ji Jerry vyzkouší a zažije s ní nejlepší sex svého života. Jenže místo toho, aby ho to nabudilo aspoň sexuálně i doma s Lisou, se Jerry začíná stávat stále více posedlý představou dalšího sexuálního zážitku právě s onou krabicí. A jeho posedlost roste natolik, že morálně upadá stále níž a níž...

The Baby

The Baby (1973)

Ošetřovatelka Ann (Anjanette Comer) přijíždí zkontrolovat jednu rodinu, která má mentálně postiženého syna. Onen syn ale má 21 let a psychicky je na úrovni malého mimina. Na tom nic moc zvláštního není. Jenže jeho rodina je dost divná a navíc „miminko“ Ann vzhledem strašně připomíná jejího ztraceného manžela...

Magellan

Magellan (2017)

NASA zachytila záhadné signály ze sluneční soustavy. Podle všeho by se mohlo jednat o důkaz existence inteligentního mimozemského života, a tak NASA povolá na možná nejdůležitější misi v dějinách lidstva astronauta Rogera Nelsona (Brandon Ray Olive). Toho čeká desetiletá cesta vesmírem, při které se zastaví na třech místech, ze kterých signály vychází – Europa, jeden z měsíců Neptunu a Eris. Co vše ho ve vesmíru čeká a co vše tam objeví? A hlavně – potvrdí se, že ve vesmíru nejsme sami?

The End? L'inferno fuori

The End? L'inferno fuori (2017)

Začalo to jako normální pracovní den. Claudio (Alessandro Roja) přišel do práce, čeká ho důležitá schůzka, zrovna nastoupil do výtahu, výtah se rozjel a... zasekl se. To pochopitelně Claudia naštve, ale brzy se to ukáže jako výhoda, protože když se mu povede trochu otevřít dveře, zjistí, že zrovna propukla zombie apokalypsa. On je tedy relativně v bezpečí, ale lidé, kteří kolem něj prochází na chodbě už vůbec ne. Chtě nechtě tedy vidí umírat své kolegy, zatímco on je stále v bezpečí zaseknutý ve výtahu. A i tahle výhoda je jen dočasná, protože pokud se nedostane ven, umře tak jako tak...

Řeka

Řeka (1997)

Xiao-Kang dělá komparz při natáčení jednoho filmu. Při jeho drobné roli musí hrát mrtvolu nalezenou ve špinavé řece. Vše proběhne dobře, jenže po natáčení začne Xiao-Kanga bolet za krkem. Pomoct mu zbavit se toho se snaží jak jeho rodiče, tak doktoři, kteří na něj zkouší různé druhy medicín, jenže nic nepomáhá, bolest ani trochu neutichá, spíš se neustále zvětšuje a stává se čím dál tím nesnesitelnější... Jaká je však příčina téhle náhlé bolesti?

Carcinoma

Carcinoma (2014)

Dorian (Dorian Piquardt) má rakovinu. A to ve fázi, kdy už se s ní nedá nic dělat. Jelikož mu ani doktoři nedokáží pomoci, vydává se na cestu za svojí nejspíš poslední nadějí na vyléčení – bylinkářkou. Po cestě se stihne vyzpovídat u kněze a zavzpomínat na svoji minulost. Jenže zákeřná nemoc se začíná hlásit o slovo a pro Doriana tak začíná období plné bolesti, které nejspíš v jeho životě bude tím posledním...

Battle for Dream Island

Battle for Dream Island (2010) (seriál)

V našem světě takové věci, jako třeba tužka, pero nebo kostka ledu, nežijí. V tomhle světě však ano, a dokonce se i chovají jako lidé. Seriál nám představuje 20 z nich, kteří si zde žijí celkem klidným životem, dokud se v jejich světě neobjeví mluvící reproduktor. Ten jim nabídne výhru v podobě „Ostrova snů“, který je velmi luxusně zařízen. Vítěz i určí, kdo na onen ostrov včetně něj bude moct a kdo ne. Všech 20 věcí samozřejmě ostrov vyhrát chce, a tak jsou rozděleni do dvou týmů. Oba týmy soutěží v různých disciplínách a v každém díle je jedna věc z týmu, který prohrál, vyřazena. O jejich osudu v soutěži rozhodují sami diváci a s každým dílem soutěžících ubývá. Vyhrát totiž může jenom jeden.

Pan 0

Pan 0 (1974)

Minutu trvající velmi rychlé problikávání dvou záběrů oblohy a mraků na nich. Jeden záběr však zabírá oblohu polojasnou a druhý záběr oblohu zataženou, nejspíš při bouřce.

Unsichtbare Gegner

Unsichtbare Gegner (1977)

Fotografka Anna jednoho rána poslouchá zprávy v rádiu. Vysílání je ale přerušeno varovným hlášením o rase neviditelných bytostí Hyksósů útočících na lidskou mysl, kterou postupně napadnou a obsadí. Každý může být nakažený, kdokoli může být Hyksós. Následně varování vypadne a v rádiu je zase normální hlášení zpráv. Od téhle chvíle si Anna začíná všímat divných věcí v realitě a začne mít i podivné vidiny. Opravdu se světem začíná něco dít, nebo se vše odehrává jen v její hlavě?

Rupture

Rupture (2016)

Renee (Noomi Rapace) je rozvedená matka, která se stará o svého syna. Zrovna ho veze za svým exmanželem, u kterého ho přes víkend nechá. Sama pak ale jede na skok padákem, který dneska má objednaný. Místo toho jí ale po cestě píchne pneumatika. Sice u ní zastaví dva muži, co se zprvu tváří, že jí chtějí pomoci, avšak to se brzy ukáže jako omyl. Oba muži spolu s dalšími dvěma lidmi Renee unesou do dodávky a dlouhou dobu ji vezou do jakési zvláštní budovy. Tam je upoutána na lůžko a později zjistí, že v budově je mnohem víc uvězněných lidí a zvláštní únosci nejen na nich, ale i na Renee provádí zvláštní experimenty...

Sogobi

Sogobi (2002)

V posledním a finálním díle California Trilogy nám James Benning, opět v 2,5 minuty dlouhých záběrech, ukazuje krásu kalifornské divočiny.

Hunter

Hunter (2015)

Krajina v noci. Všude je ticho a klid, je pouze slyšet zurčení potoku. Vše se zdá být v dokonalé harmonii. Harmonie je ale narušena s příchodem lovce...

Los

Los (2001)

V prostřední části California Trilogy nám James Benning představuje další zajímavé (a v tomto případě i nejznámější) místo Kalifornie - Los Angeles. Ovšem v 2,5 minuty dlouhých statických záběrech toto město poznáme jinak, než je nám obecně známo.

El Valley Centro

El Valley Centro (1999)

První díl California Trilogy od experimentálního režiséra Jamese Benninga nás zavede do Great Valley Center. A jak už je u tohoto režiséra zvykem, celé toto místo je nám představeno v 2,5 minuty dlouhých statických záběrech, které nám ukazují krásu přírody a každodenní život v tomto kalifornském údolí.

Small Roads

Small Roads (2011)

47 statických záběrů na různé silnice, přes které občas projede auto, a krajin okolo nich. Jednotlivé záběry nám ukazují krásu různých krajinek, které můžeme potkat při cestě po silnici.

Ten Skies

Ten Skies (2004)

Deset záběrů na různé oblohy, každý trvá zhruba 10 minut. Každý záběr je však něčím jiný od ostatních záběrů a film nám taky ukáže jejich zvláštnost a různorodost.

Ramper, der Tiermensch

Ramper, der Tiermensch (1927)

Letec, badatel, dobrodruh. Takhle by se dal popsat Kapitán Ramper, světoznámý cestovatel. Tentokrát má v plánu dobýt severní pól, spolu s pomocí mechanika Charlese Iplinga. Oba vyrážejí na cestu, jenže nešťastnou náhodu ztroskotají někde na Newfoundlandu. Spojení se světem nemají, a tak jsou uvězněni na tomto ostrově. Záchrana však nepřichází a šance na nějakou je mizivá, což dovede Charlese Iplinga k sebevraždě. O několik let později se na ostrov dostane loď s několika lidmi, kteří tam najdou věci Kapitána Rampera. On ale nikde není. Místo něj však nachází něco jiného - podivnou opici. Tu odvezou a vystavují ve městě v kleci. Podivná opice však zaujme několik profesorů, kteří na ní chtějí provést pár experimentů...

Lü cao di

Lü cao di (2005)

Když žijete celý svůj dosavadní život tam, kde Bilike a jeho rodina, o světě nic moc nevíte. Jednoho dne najde se svými dvěma kamarády v jezeře pingpongový míček. Jenže ani jeden z nich neví, co to je a k čemu to je. Dokonce ani jejich rodiče neví. Bilikova babička ale přijde s tím, že by se mohlo jednat o říční perlu. Kluci tedy pingpongový míček považují za říční perlu, jenže se nemůžou shodnout, kdo ji bude hlídat. Zanedlouho se ale dozvídají, že to je pingpongový míček a že v Číně to je národní věc. Díky tomu se rozhodnou, že všichni tři pojedou přes poušť Gobi do Pekingu míček vrátit.

Jros Dach Proling

Jros Dach Proling (2007)

Parta přátel se vydává na výlet k vodopádu. Při cestě autobusem si vyprávějí příběh o tom, že u vodopádů žije jakýsi vrah. Jenže ani jeden z nich neví, že nedávno v okolí vodopádu někdo zabil dva lidi. Jelikož k vodopádům nevede silnice, musí se skupina přátel do cíle cesty dostat přes les. Brzy však přijdou na to, že v lesích nejsou sami. A že ten, který tam s nimi je, je právě ten vrah a ten rozhodně dobré úmysly se skupinkou nemá...

Reklama