Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Krátkometrážní

Oblíbené filmy (10)

Kam orli nelétají

Kam orli nelétají (1968)

TOP10 ... I přes svou délku jsem jej viděl několikrát a pokaždé mě dostane. Výborný válečný snímek, velmi dobře zahrané postavy, prostředí, doba. Všechno to do sebe výborně zapadá a dělá to z filmu zcela po právu jeden z nejlepších válečno - dobrodružných filmů. A samozřejmě výborná scéna s lanovkou.

Temný rytíř

Temný rytíř (2008)

TOP10 ... Nejlepší film roku 2008 a možná nejlepší film první dekády 21. století. Víc asi nemá cenu psát. Nejlepší film Christophera Nolana (pro mě překonává i výborný Počátek), nejlepší role pro Ledgera i Balea. Strhující dvě a půl hodiny plné akce od které nemůže člověk odtrhnout oči.

Velký útěk

Velký útěk (1963)

TOP10 ... Natočit film o útěku z vězení = natočit pecku. Tento film to jen potvrzuje. A nepodílí se na tom jen skvělý příběh, ale především výborné herecké obsazení, nádherné prostředí a velmi podmanivá melodie kterou člověk jen tak z hlavy nedostane.

Zachraňte vojína Ryana

Zachraňte vojína Ryana (1998)

TOP10 ... Duo Hanks - Spielberg předvedli své technicky dokonalé dílo zobrazující válku místy až neskutečně realisticky. Vylodění, obrana města, radar ... jedna úžasná scéna střídá druhou a tři hodiny jsou ta tam ...

Prázdniny v Římě

Prázdniny v Římě (1953)

TOP10 ... Jednoduchý film který jsem si zamiloval a kvůli kterému jsem si zamiloval Audrey. Průvodce Římem ve své nejklasičtější podobě. Film který nemůže chybět v žádné topce ;)

Schindlerův seznam

Schindlerův seznam (1993)

TOP10 ... Film u kterého mě vždy mrazí v zádech. Film o velkém hrdinství kterého doufejme nebude již nikdy zapotřebí.

Podraz

Podraz (1973)

TOP10 ... Dvojice Newman - Redford ve výborně sehraném příběhu o jednom "malém" podvodu

Frajer Luke

Frajer Luke (1967)

TOP10 ... Paul Newman ve své životní roli frajera - několik výborných a dnes v podstatě klasických scén které je 1oo% nutno vidět ...

Pelíšky

Pelíšky (1999)

TOP10 ... Jediný zástupce CZ filmů v mé topce - a pro mě vůbec nejlepší český film posledních ... 20/30/40 ... let. Vždycky se točily filmy špatný a dobrý ale filmy co u nás vznikají v poslední době jsou všechny (no možná na pár výjimek) na jedno brdo. A právě proto mám tento film plný skvělých českých herců moc rád.

Sunshine

Sunshine (2007)

TOP10 ... Sci-Fi není zrovna mým nejoblíbenějším žánrem ale tento film je pro mě to absolutně nejlepší z tohoto žánru. Ta nicota, volnost, vesmír, atmosféra. Do toho všeho strhující hudba Johna Murphyho ... prostě nádhera.