Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Animovaný
  • Drama

Oblíbené filmy (10)

Vetřelci

Vetřelci (1986)

V jedničce jeden vetřelec proti neozbrojené posádce přepravní lodi a zde? Kupa po uši ozbrojených mariňáků proti další kupě vetřelců. Musím říct ze mi to sedí o něco vice než první díl, ale zase jsem rád, že je to až jako dvojka protože postavit toto jako samotný film s trošku jiným úvodem tak by to byl asi jen půměrný akční horor. Vetřelce jsem si hodně oblíbil už při prvním shlednutí a neomrzel me ani do teď a proto tento film patří k jedněm z mých nejoblíbenějších a nejspíše už tam i nadobro zůstane.

Star Wars: Epizoda V - Impérium vrací úder

Star Wars: Epizoda V - Impérium vrací úder (1980)

Obecně Hvězdné Války mám hodně rád, zejména původní trilogii, ale tento snímek se zařadil mezi mé favority jen co jsem ho poprvé shlédl. 120minut je nejlepší možná délka, protože kdyby tomu bylo jinak film by byl o hodně ochuzen a nebo naopak začali by se objevovat hluchá místa a to by si určitě nikdo nepřál. Efekty na rok 1980 ve kterém byl tento snímek natočen jsou přímo fascinující. Jediné mínus, které bych udělil je Mark Hamill, neříkám ze je mi nějak proti srsti, ale jeho herecký výkon se mi nezdál být přesvědčívý a jestli mi něco na celém snímku nesedí tak je to právě on. Nicméně to na celkovém hodnocení filmu nic nemění, protože jinak jsi mě získal v celé své kráse a hodnocení 5* je jediná možná známka.

Hanebný pancharti

Hanebný pancharti (2009)

Vím, že Quentin Tarantino je bůh, ale toto už je opravdu exelentní výkon. Měl jsem možnost vidět tento snímek v kine a jeste jsem se k tomu dostal úplnou náhodou, protože v ten den prestali dávát film na který jsme chěli jít a tak jsme si řekli, že skusíme toto a tedy nic jsem si o tom předem nepřečetl jen nám bylo řečeno, že jde o slusnej krvák. Jen co jsem usedl a začaly úvodní titulky řikam proboha on to bude western. Po příjezdu gestapa jsem zjistil, že jsem se mýlil a začal jsem se ponořovat to děje. Při rozhovoru v domě jsem přemejslel kdo je Christoph Waltz, protože jsem ho vubec neznal a sehrál to opravdu dobře (také za to dostal oskara). Sice se jedná o smyšlený vývoj války a konec války, ale zase filmy na Omahu, Moskvu, Ardeny, Perl Harbor atd. těch už je dost a proc tedy nepřispět tímto výtvorem? Opravdu jsem se ani na minutu nenudil a doslova jsem hltal každou scénu. Nakonec jsem byl rád, že původní plán na co půjdeme nám nevyšel a skončili jsme u tohoto filmu. Navíc se mi v jednom z mála filmů líbilo herecké nasezení a úmění Brada Pitta.

Neúplatní

Neúplatní (1987)

Andy Garcia, Sean Connery, Kevin Costner, Charles Martin Smith. Co víc k tomu dodat, tito 4 pánové působí celý film naprosto dominantním a správným dojmem, který jsem si představoval. Škoda, že se vsichni 4 nedožijí konce, ale to by z toho udělali už trošku pohádku vzhledem k tomu proti čemu byli postaveni. Tedy nejlepší film z dob prohibice bez výrazné chyby nebo hluchého místa doprovázen úžasnou hudbou.

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu (2001)

Pán Prstenů je přesně to co můžu vidět denně a snad mě to nikdy neomrzí. Celý film se odehrává ve velmi slušném tempu bez zdlouhavých rozhovorů. Dokonce musím říct, že Extended verze filmu je ještě lepší a stále nám má co nabídnout. Celý film je navíc doprovázen úžasnou hudbou a také nádhernou krajinou na kterou je často poukazováno. Herecké výkony jsou na dobré úrovni a i když Elijah Wood zrovna nepatří k mým oblíbencům tak tady jsi udělal veliké plus.

Saw: Hra o přežití

Saw: Hra o přežití (2004)

Naprosto úžasný nasilný horor. Díky tomuto dílu jsem se ponořil do děje a shledl tak všchny dily, ale ani jeden se zdaleka nevyrovnal tomuto. Nechybí tomu naprosto nic film je založen na brutalitě a psychice, které jsou navic podpořeny i nekolika lekačkami. Na jedničku Saw se opravdu můžu dívat denně a doufám, že bude natočeno ješte víc takových hororů, nejde ani tak o tu brutalitu ale spís promyšlenost a naprostou genialitu Jingsawa s jeho perfekně vypadající loutkou která nás provazí celou serii saw. Pro mě tedy bez výčitky a proto 5*

Hobit: Neočekávaná cesta

Hobit: Neočekávaná cesta (2012)

Opravdu nechapu jak někdo může odsoudit Hobbita za méně než průmerný film. To, že se jedná o očekávanou pecku a není zde zobrazeno 100 bitev? A co OMG. Jedná se o první díl trilogie tak je přece jasné, že se zde neodehraje nejvetší akce a neprolií se zde hektolitry krve. Z jedné knížky natocit trilogii žádá velké uznání, alespoň podle mého názoru a ja osobně bych nerad přišel o jakoukoliv scénu jen kvůli limitu minut pro jeden film. Za sebe musím říct, že se vyplatilo odpočítavat každičký den a dočkat se triumfu. Úžasně zobrazená krajina, přesne jak jsem si představoval, neurvalí trpaslíci přesně jak mají být a zkrátka vše co se týče príběhu bylo perfekní. Našlo se i pár chyb, nebo řekněme superhrdinovských triků jako např. pád můstku až kamsi do podzemi a počítačem delané a řekněme nereálné spomalení, či otočení bylo jasně znát a bylo do očí a nebo z ničeho nic nečekaný přechod ze dne na noc behem 10 vteřin, nicméně to nemůže ani zdaleka ohrozit 5* hodnocení a status nejlepšího filmu 2012.

60 sekund

60 sekund (2000)

Nedokážu si přestavit lepší ztvárnění filmu o krádežích aut s lepšími herci. Nicolas Cage je ostatně jako téměř všude naprosto výtečný, Angelina se mi tu také velice líbí (až na to blond háro), Delroy Lindo svou roli zládl také velice dobre a byl jsem spokojen i s Timothy Olyphantem a Will Pattonem. Sice je tu nadsázka a každej z nich je profík, že lepších na světě není ale co. Kdyby to bylo natočeno teď nekdy (2011) tak asi moc spokojenej nejsem ale na rok 2000 je to úžasná věc. Bež problemu dávám 5*

Černý jestřáb sestřelen

Černý jestřáb sestřelen (2001)

Ridley Scott se zde opravdu vyznamenal. Lepší válečnej film jsem neviděl a pomalu ani není co dodat. Dokonalost sama a i přes to, že film trvá pomalu 3 hodiny jsem se ani jednou i za opětovného shlednutí nenudil.

Requiem za sen

Requiem za sen (2000)

Jen co jsem tento film dokoukal musel jsem si dát panáka a jít si zapalit. Opravdu hercům se dá pomalu věřit, že to nehrajou ale skutečně se to děje. A myslím si, že tento film skutečně dokáže odradit a není to jen tak, že clověk dopadne nakonec špatně, ale opravdu njhůře jak to jen jde. Jsem velice rád, že jsem se k tomuhle filmu dostal a hned putuje do oblíbejench a tedy jasnejch 5*.