Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1930, v USA panuje prohibice a Chicago ovládá gang Al Caponeho. V boji o miliardy dolarů plynoucích z nelegálního prodeje alkoholu korumpuje úplatky představitele města a policie a likviduje obchodníky, kteří od něj alkohol odmítnou koupit. Jeho heslem je, že s dobrým slovem a pistolí dojde dál než jen s dobrým slovem. Do Chicaga je vyslán zvláštní zmocněnec ministerstva financí Eliot Ness, který má řídit vládní akci proti distribuci lihovin a proti násilí. Dozví se o velké zásilce whisky a ve spolupráci se zvláštní policejní jednotkou vykoná razii ve skladu. V bednách však alkohol není. Al Capone, tisk i zkorumpovaní policisté se mu vysmívají. Setkání s poctivým pochůzkářem Jimem Malonem ho přivede k myšlence vytvořit malý neúplatný tým. Spolu s Malonem vyberou na policejní střelnici nejlepšího střelce, Itala Georga Stonea, původním jménem Guiseppa Petriho. Čtvrtým mužem se stane policejní účetní Oscar Wallace, kterého Nessovi poslali z Washingtonu. Ness prohlašuje, že chce využít všechny zákonné prostředky k tomu, aby Al Caponeho dostal do vězení… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (908)

Psema 

všechny recenze uživatele

Dokonalý mix gangsterky a westernu, do kterého De Palma cpe nápady po kilech (kromě nádraží taky FPS vloupačka k Malonovi, zátah na mostě, honička na střeše) a u kterého po pěti minutách víte, že máte před sebou neotřesitelnou klasiku žánru. Boží scénář, boží režie (každá vražda člena týmu emocionálně bolí jako by to byl příbuzný, i zdánlivě obyčejná scéna je napínavá), naprosto fantastický "pan charisma" Connery a samozřejmě bezchybný Ennio, který je mi v téhle komornější rovině ještě sympatičtější, než když ze sebe vrhá špagetové melodie. Film, který jsem měl při startu závěrečných titulků chuť pustit okamžitě znovu. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Dlhe roky som tento film poznal, ale nikdy som ho nemal moznost vidiet az konecne prisla ta chvila. Uzasna hudba od Ennia Morriconeho hned od zaciatocnych titulkoch az po vsetky hviezdne obsadenia De Niro, Connery, Costner a Garcia mi ukazali filmovy zazitok, aky som uz dlho nemal. Vynikajuca bola aj ta legendarna scena s kocikom. Skoda, ze De Palma nemal viacej takych superfilmov, CARLITOVA CESTA (19939 sa mi az tak nepacila, ale aj tento film si rad este zopakujem, mozno sa mi bude teraz pacit viac. _________ Kevin Costner - (Eliot Ness) +++ Sean Connery - (Jim Malone) +++ Charles Martin Smith - (Agent Oscar Wallace) +++ Andy Garcia - (Agent George Stone / Giuseppe Petri) +++ Robert De Niro - (Al Capone) +++ Richard Bradford - (Policajný šéf Mike Dorsett) +++ Jack Kehoe - (Walter Payne) +++ Brad Sullivan - (George) +++ Billy Drago - (Frank Nitti) +++ ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

De Palma a gangsterský film je stejným spojením jako Rolls-Royce a osobní automobil. Přesto zůstává otázkou, jak by to dopadlo, kdyby se v Neúplatných tolik nemixovaly žánry (především omezení samoúčelných komických scén a průpovídek). Zkrátka temno někdy zazáří víc než stylizovaný jas. Je mi líto Briane, ale Scarface a Carlito´s Way jsou v tvé tvorbě o pupek Al Caponeho vpředu.. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Vynikajúca gangsterka. Skvelý príbeh, luxusný herci (hlavne Connery) a syrové akcie, kde nechýba napätie. Tak isto je aj dobre zvládnutá dobová atmosféra. Čo ale zas až tak zvládnuté nieje je podla mňa hudba legendárneho Morriconeho. Niektoré motívy sú fakt skvelé, ale inokedy zas napätie jeho hudba až moc ruší. Napriek tomu sa jedná o dobrý soundtrack a ešte o lepšiu gangsterku. Oblúbený soundtrack: Victorious. 85% - 4* ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Je to všechno krásné, skvěle zahrané, hudebně podtržené a příběhově kvalitní. Bohužel oslavovat tohohle Mirka Dušína, jenž ve skutečnosti pomohl k zatčení a odsouzení Al Caponeho stejně jako místní prodavač párku, je opravdu na mne moc. Z několikačlenné skupiny Neúplatných se najednou stala tři lidi čítající parta, vystřižená jak z Rychlých šípů?! Eliot Ness začne válku kvůli náhodnému zabití malé holčičky a své spolubojovníky sbírá různě po ulici?! Říká vůbec tvůrcům něco výraz historická věrnost?! Kdyby se jednalo o smyšlený příběh, nebo alespoň o jiného gangstera, ale o Krále mafie? Ne, to opravdu nesnesu. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (54)

  • Souprava pro Caponeho osobní holírnu v hotelu Lexington zahrnuje množství malých položek (kolínská voda, štětky na holení) patřících skutečnému Al Caponemu. (Kulmon)

Související novinky

Ennio Morricone - The Official Concert Celebration

Ennio Morricone - The Official Concert Celebration

23.11.2023

Ennio Morricone - The Official Concert Celebration bude unikátní hudební událost s velkolepou produkcí, jejímž kurátorem je samotný Ennio Morricone. Pražský koncert se bude konat 6. dubna 2024 v O2… (více)

Pacino, Mortensen a Travolta v jednom filmu

Pacino, Mortensen a Travolta v jednom filmu

16.05.2023

Oznamování velkých projektů těsně před začátkem festivalu v Cannes pokračuje a po novince Rona Howarda tak dostáváme zprávy také o chystaném a poměrně unikátním filmu amerického režiséra a dramatika… (více)

Zemřel Sean Connery

Zemřel Sean Connery

31.10.2020

Letošní Halloween se pro filmové fanoušky ponese spíše ve velmi smutném duchu, z Velké Británie totiž dorazila zpráva o úmrtí legendárního skotského herce a prvního představitele agenta 007, Sira… (více)

De Palma se vrací za kameru

De Palma se vrací za kameru

04.05.2017

Brian De Palma byl od 70. do 90. let filmařskou extratřídou, jíž vděčíme za Zjizvenou tvář, Neúplatné nebo Carlitovu cestu. Po Mission: Impossible ale začal trochu strádat a přišel o diváckou… (více)

Reklama

Reklama