Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Dobrodružný

Recenze (81)

plakát

Vinaři (2014) (seriál) 

Pohodový seriál pro obyčejné lidi. Drobné nedokonalosti v moravské výslovnosti jsou podle mě odpustitelné. Z českých seriálů, které se aktuálně vysílají, patří k nejlepším.

plakát

Jack Ryan: V utajení (2014) 

Jack Rayen je pro mě velmi svižným špionážním thrillerem, prošpikovaný slušnou dávkou akce. Rozhodně nadprůměrný film, který neurazí a diváka i díky své ideální délce nenudí. 70%

plakát

Donšajni (2013) 

Na Donšajny jsem šel do kina a vůbec jsem se nedíval předem o čem film je a jaké má hodnocení. Řekl jsem si, režíruje to Jiří Menzel, bude to fajn. A jak to dopadlo? Z kina jsem po necelé hodině odešel, což jsem udělal poprvé a doufám i naposled, protože zastávám pravidlo, že pokud už na něco do kina jdu, tak to shlédnu celé, ale tady to opravdu nešlo. Tento film je jeden velký omyl. Přes to mu dám jednu hvězdu, i když je to pouze kvůli kvalitním hercům, kteří se této šaškárny účastnili.

plakát

Nespoutaný Django (2012) 

Nemám moc rád westerny ani zrovna nemusím Tarantinovu tvoru, ale tohle byl lidičky pořádnej mazec. Možná právě proto, že nejde zrovna o úplně čistokrevnej westen, se mi to tak moc líbilo a byl jsem mile překvapen, neboť jsem na tento film vůbec neplánoval jít. Celé to na mě působilo hodně impozantně od scénáře, přes střih, kameru, herce, kteří neskutečně perlili a hlavně hudba, ta mě dostala úplně nejvíc - číšila z ní neskutečná energie. Rozhodně to byl pro mě jeden z nejsilnějších filmových zážitků, které jsem měl tu možnost shlédnout v kině. Další pecka po Hanebných panchartech, která se mi od tohoto režiséra hodně vryje do paměti. Rozhodně adept na nějakého toho Oscara.

plakát

Expendables: Postradatelní 2 (2012) 

V kategorii akčních trháků jsou Expendables 2 opravdovou lahůdkou a pokud jste milovníkem takových filmů, tak pak nelze, než být nadšen a totálně odrovnán, tím přívalem adrenalinu, který vám bude v žilách proudit. Dát dohromady takovou hollywoodskou partu, je opravdu mazec, jsem zvědavý kam až je schopen Sylvester Stallone zajít, aby vzniklo další a minimálně stejně tak kvalitní pokračování. Bombááááá.

plakát

Resident Evil: Odveta (2012) 

Po stránce akce a vizuálních efektů, jsem dostal přesně to, co jsem očekával. Co mě však zklamalo byl opravdu odfláknutý děj. Příběh působí chaoticky a chvílemi nesmyslně. Většinu příběhu se ocitáme ve světě hologramů podzemního komplexu společnosti Umbrella Corporation, kde dál pokračuje většina experimentů a samotný život na Zemi, tak jak ho známe, pomalu ale jistě spěje ke svému konci, díky smrtícímu viru, který se dál nekontrolovatelně šíří a Nemrtví přibývají. S velkou pravděpodobností šlo režisérovi jen o to vyplnit čas něčím, co ani nemusí nějak obzvlášť dávat smysl, hlavně, že jsou na konci filmu Alici (Milla Jovovich), vráceny její schopnosti. Další díl by tím pádem mohl být o hodně lepší a přál bych si, aby se jednalo o kvalitní zakončení celého příběhu. Zatím to ale spěje k nekonečné a naprosto zbytečné filmové sérii, což mě jako fanouška velice mrzí. Jinak vůbec neřeším 3D, které jsem neviděl a ani o to nestojím, protože film, jehož úspěšnost stojí hlavně na této technologii, to je velký průser a zároveň smutné. Za mě 55% a to už je možná přehnané.

plakát

Ve stínu (2012) 

Bezesporu jeden z nejlepších českých filmů současnosti. Perfektní kriminálka s klenotem mezi českými herci Ivanem Trojanem v hlavní roli. Poutavý silný a kvalitně zpracovaný příběh z doby bývalého Československa. Špičkově zvládnuté a do detailů propracované prostředí filmu. Kdo má alespoň trochu rád české filmy s podobnou tématikou, tak rozhodně doporučuji shlédnout.

plakát

Temný rytíř povstal (2012) 

Poslední díl batmanovské ságy je za námi. Čekal jsem od něj mnoho, ale to co jsem nakonec viděl, bylo nad rámec mého očekávání. Druhý díl byl sice skvělý, ale tento nebyl rozhodně slabší, jak tvrdí většina, určitě jiný celkovým pojetím, což je pochopitelné, vzhledem k tomu, že jde o finále, ale minimálně stejně kvalitní, ba dokonce lepší. Z hlavní záporné postavy Banea (Tom Hardy) usilující o zničení Gothamu, šel opravdový strach, prostě vzorový příklad skvělého padoucha. Samozřejmě i ostatní herecké výkony byly opět senzační. Technická stránka filmu je bez debat na špičkové úrovni a hudba = úplně jiný level, to co Zimmer zkomponoval, nejde snad ani slovy popsat. Temný rytíř povstal je drtivým, epickým a po všech stránkách pompézním zakončením celé série a Nolan je pro mě bůh mezi režiséry, protože už dlouho se mi žádný film takto nevryl do paměti a v kině jsem chtěl zůstat a dát si to ještě jednou. Film roku 2012 - 100%