Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Oblíbené filmy (8)

Vzpomínky na Afriku

Vzpomínky na Afriku (1985)

Vzpomínky na Afriku nepostradají vůbec nic, je to naprosto úchvatné, dokonalé i v našem českém dabingu, oprávněně oskarový snímek už jen ta první z replik"měla jsem farmu v Africe". Celý příběh je sám o sobě nádhera, a spojení M.Streep a R.Redforda bezchybné, procítěné.Taky mám oblíbené scény, kdy Redford Merryl splachuje vlasy v tom slunci a úhlu je neuvěřitelně krásná. Pak ta konečná se lvy. Přesně to je ten příklad hereckého souznění s filmovou partnerkou.Ne jak v Havaně, to bylo jak ušknutí od hada! Jen doufám, že se u tak nádherného filmu nebude někdo pokoušet o remake!

Snídaně na Plutu

Snídaně na Plutu (2005)

Fantazie, Neil Jordan ví jak na mě. 36 životních kapitol Patricka "kočičky", který je jiný. Cillian Murphy a jeho oči barvy moře, životní chaos, hledání, ztráty iluzí, politika a spousta nádherných písniček jako Sugar baby love a další.......hity. Pokaždé mi nabídne něco jiného, pozve mě na snídani na Pluto a pořád mi tam chutná. Oskar Wilde: Rád mluvím o ničem, protože tomu jedinému rozumím. Bezkonkurenčních 5 * forever. Vykouzlit takovou atmosféru, to je umělecké dílo.

Dracula

Dracula (1992)

Tohle je mistrovská práce v režii Francise Ford Coppoly. Konečně jsem viděla zpracování románu Brama Stockra, tolikrát přečteného. Pro mě je to filmová lahůdka po všech stránkách i obsahové, výpravné co se týká kostýmů a nadherného pojetí atmosféry, propojení minulosti a současnosti. Navíc skvostné herecké obsazení Gary Oldman, Winona Ryder,Anthony Hopkinks, Keanu Reeaves. Nečekala sem žadný krvavý horor, protože to Stocker v Draculově knižní adaptaci nerozebírá a nechává prostor fantazii čtenáře. Kamera dokonalá a triky taky na skvělé úrovni. Nádhera. A , že to nezpracoval celý ad akta, pro mě je tahle stopáž akorát -130 minut.

Melodie podzemí

Melodie podzemí (1963)

Krásný kousek francouzské kinematografie. První setkání Jeana Gabina a mladičkého Delona před kamerou. A hned vzniklo nádherné dílko. Klasický nápad o vyloupení kasina, přestože si mnozí myslí, že Delon byl na to moc mladý, ale pro mě svůj part uhrál na výbornou. Arogance, kamenné tváře. Zcela určitě to má svůj náboj a dávku adrenalinu. Tohle mě uchvátilo od začátku až do konce. A ta scéna na konci s plným bazénem bankovek, super! Takové filmy se už dnes netočí.