Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Animovaný

Recenze (21)

plakát

Bohemian Rhapsody (2018) 

Do kina jsem šel s obavami, že budu zklamaný, protože hodnocení 93% po měsíci promítání vypadalo jako naprostý úlet. Z kina jsem odcházel s pocitem, že jsem lepší film v životě neviděl. Hlavně druhá polovina je tak intenzivní, že jsem potom ani nemohl mluvit. Rami Malek jako Freddie je úžasný a jestli mu nedají Oscara, tak je to skandál. Jako fanoušek Queenů jsem věděl, že se mi hudba bude líbit, ale bylo to prostě senzační - hlavně posledních 20 minut z Wembley. Vykašlete se na historické nepřesnosti (klid na duši dodává, že Brian May a Roger Taylor je museli přinejmenším schválit) i na podivná hodnocení kritiků a běžte si to užít!

plakát

Bohouš (1968) (TV film) 

Každý rok na Silvestra musí být.

plakát

Expozitura (2009) (seriál) 

Dávám 80%. Podobný seriál tu myslím ještě nebyl. Chyby tam rozhodně jsou, určité momenty i dialogy nepůsobí dobře, jenže celkově se to podle mě jednoznačně povedlo a určitě to dokoukám. Opravdu nechápu, proč to tu má hodnocení jen 58%. Ulici, Ordinaci a podobné věci opravdu nesleduji, dokonce je nemůžu vystát, ale to, že něco vyrobila Nova, automaticky neznamená, že je to odpad (byť tam samozřejmě určitá pravděpodobnost je). Vzpamatujte se a hodnoťte každou věc individuálně a ne z pseudointelektuální pozice „odsoudím Novu za každou cenu“. *** EDIT: 11. díl Osamělá mise (o vězeňské vzpouře) byl naprosto vynikající, byl by z toho i výborný film. A nemyslím si, že to bylo jen kvůli roli Vladimíra Dlouhého. Uznávám, že jednotlivé díly jsou nevyrovnané, ale tak to bývá u většiny seriálů bez ohledu na jejich provenienci. Když k tomuhle někdo může napsat Odpad, tak už vážně nevím.

plakát

Majestic (2001) 

Čekal jsem hodně, a proto mě to možná hodně zklamalo. Bohužel to pro mě byla neuvěřitelně zdlouhavá a přespříliš patetická nuda. Možná kdyby to mělo (maximálně) poloviční stopáž, dal bych tři hvězdičky.

plakát

Den D (2008) (pořad) 

Přidám se k pochvalám. Je to většinou zajímavé, zábavné, někdy i poučné, má to spád. Kdyby se jednou přece jen dospělo k tomu, že není potřeba na ČT tolik plýtvat penězi, tak doufám, že spolu se zbytečnými kanály ČT1, ČT2 a ČT4 nebude zrušena „čtyřiadvacítka“ a kromě ní ještě pořad Den D :)

plakát

Život na zámku (1995) (seriál) 

Musel jsem dát pět hvězdiček, protože první řada je pro mě osobně jedním z nejlepších českých seriálů vůbec. Skvělé postavy, skvělí herci, skvělý děj, skvělý Kolín, celkově skvělý obraz poloviny 90. let u nás. Všechno plyne hladce a člověk se nenudí. Mimořádně povedená je i hudba. Bohužel 2. a obzvlášť 3. řada se silně nepovedly, až člověk nevěří, že to měl být jeden seriál. Spoustě lidí to pochopitelně pokazilo dojem, ale já svoje hodnocení prostě změnit nemůžu.

plakát

Vyprávěj (2009) (seriál) 

Řekl bych, že seriál má výrazně slabší a výrazně silnější (až vynikající) etapy (hodnotím po zhlédnutí druhé série). Bohužel jedna výrazně slabší etapa byl pro mě začátek, prvních 4-5 dílů jsem u toho dost trpěl, ale jsem rád, že jsem to překonal díky excelující dvojici Freimanová-Skopal a touze vidět, jak tvůrci vykreslili dobu. Myslím, že se jim to povedlo velice dobře. Scénář sice chvílemi tahá za uši, oči i mozek, ale „globálně vzato“ je děj zajímavý a stojí za to sledovat i vývoj jednotlivých postav (nejlepším příkladem je Karel, i když po první sérii to tak ani náznakem nevypadá). Pro mě osobně je to nejlepší český seriál od první řady Života na zámku.

plakát

Velké sedlo (1986) (seriál) 

Naprosto průměrný nebo možná lehce podprůměrný seriál, který zaujme jen extrémně deprimujícím hlavním hrdinou v podání Pavla Nového. Nad tou postavou by se snad ustrnul i kámen :)

plakát

Občanský průkaz (2010) 

Moje osobní hodnocení se blíží k 70%, ale nemůžu tomu dát čtyři hvězdičky, protože chyběl silnější příběh. Jinak ale skvělá atmosféra a spousta vynikajících scén - veselých i „hustých“. Častokrát jsem se i zasmál a dobře se na to dívalo, takže si to podle mě pochvalu zaslouží.