Reklama

Reklama

Expozitura

(seriál)
všechny plakáty
Trailer
Česko, 2009, 20 h 25 min (Minutáž: 75–79 min)

Hrají:

Hana Vagnerová, Robert Jašków, Jan Dolanský, Pavel Zedníček, Jan Novotný, Zuzana Bydžovská, Martin Sitta, Michal Slaný, Miluše Bittnerová, Sabina Králová (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(16)

Obsahy(1)

Televize nova uvádí další kriminální seriál "Expozitura". Ta nebude vyprávět smyšlené případy, ale bude natáčena na motivy skutečných kriminálních činů - Berdychova gangu, ten naprosto beztrestně vraždil, přepadal a vydíral. V "Expozituře" se setkáme s korupcí neuvěřitelných rozměrů.

V jednotlivých dílech "Expozitury" budou zvlášť řešeny různé případy, ale celým seriálem se také bude táhnout dramatický příběh policistky, která je čerstvě přidělena do Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu a jejího parťáka, kteří nechtěli nechat Berdychův gang, aby si dělal co chtěl bez odezvy. Mladá policistka se ihned vrhá do práce, ale zjišťuje, že ne vždy jsou v případech odsouzeni jejich skuteční viníci. Jejího úsilí si nemohl jeden z největších zločineckých gangů na našem území nevšimnout a stává se nepohodlnou nejen pro ně, ale i pro zkorumpované špičky policie díky důkazům o jejich propojení s gangem a mění se ve štvanou zvěř v tomto nervy drásajícím příběhu...

Nova se v seriálu zřekla laciných triků a opravdu to rozjela ve velkém. Seriál "Expozitura" je nabitý akčními scénami, chvílemi napětí a plný překvapení. Scénář vychází z přímé zkušenosti autorů Josefa Klímy a Janka Kroupy, kteří při tvorbě pořadu Na vlastní oči kauzu Berdychova gangu rozkrývali. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (435)

sssssycak 

všechny recenze uživatele

Právě jsem dokoukal poslední díl seriálu a konečně tak mohu ohodnotit počin, který světlo světa spatřil již dávno, světla televize však teprve tento podzim. Je mi jasné, že komentář či hodnocení nebudou mít v případě tohoto seriálu valný smysl, protože ti, kdo ho chtěli vidět, ho viděli po TV masáži již letos, a ti kdo jsou jeho odpůrcem z jakéhokoliv důvodu, se na něj stejně nepodívají. A tak tedy jen krátce a stručně. Seriál se mi líbil, dílů sice mohlo být méně a mohli být katší, seriál mohl být méně jasný a čitelný, herci mohli lépe hrát a.... a to už je příliš kdyby a co by. Přes to všechno se mi dílko líbilo a rád jsem se na něj jednou podíval. Sice už to s 99,9 % pravděpodobností nikdy nezopakuji, ale to je u seriálů tohoto typu celkem častý jev. A protože po celou dobu sledování jsem i přes menší i větší výstřelky seriálu špatným směrem koketoval s 4hvězdičkovým hodnocením, musím mu ho taky nakonec udělit. Jestli právem či neprávem, je nakonec jedno... ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 7/10 Hudba 7/10 Prostředí 7/10/// +především Hana Vagnerová, vypjaté momenty, kriminální zápletky a propletení příběhů i postav celým seriálem, občas dobrá akce a závěr jednotlivých epizod -dost dlouho se zdá být děj hodně komplikovaný, jednotlivé díly nemají takový drajv aby udrželi vaši pozornost na maximu a taky pokud si člověk (divák) uvědomí, že je to postavené na základě "událostí" které se stali, tak je to pěkný hnus co se tu děje/// Hodně rozsáhlý seriál u něhož pochybuji že by někdy vznikla druhá řada. Divácky je atraktivní především proto, že je úplně jiný než veškeré dosavadní kriminálky. Otázka ovšem je, jak dlouho vám bude trvat si zvyknout na postavy, způsob vyprávění i jednotlivé případy, které nemají daleko od skutečnosti. Nejlepší byl asi závěr, kdy jsem sjel 4 poslední čísti naráz. To byla o dost napínavější podívaná, než si to dávkovat jednu číst týdně./// Celkem 71%/// ()

Reklama

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Nečekala jsem, že by mě ještě mohl některý z novodobých seriálů upadající TV Nova nějak výrazněji zaujmout, ale stalo se. V rámci české krimi-tvorby je "Expozitura" v mnoha ohledech bezkonkurenční, ani jí se však nevyhnul syndrom amerických seriálů (tj. čím více dílů, tím více o "ničem") a poslední dvě epizody už na mě působily skutečně "fraškoidně". Škoda, rozehrané to bylo solidně... Oblíbené postavy: Dan Chládek (Robert Jašków), Mgr. Arnold Mráz (David Prachař), Dodo (Maroš Kramár), Zuzana Chládková (Sabina Králová). ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Čím míň víš, tím líp spíš." Čestný policajty mám rád. Na ulicích jich v uniformách běhá spousta, ale jakmile se převlíknou do civilu a začnou šlapat mafiánům po koulích, tak skončí. Buď je gauneři podplatí, nebo je o něco úplatnější kolegové potopí, na zakázku pracující inspekce obžaluje a spřátelenej soudce odsoudí. Tak to u nás chodí a já jsem rád, když to někdo ukáže. Mě prostě docela bavilo sledovat naivní kapitánku, která nastupuje na Expozituru v přesvědčení, že hodní policajti chytají zlý padouchy. Jenže u nás jsou politika, policie, soudy a organizovanej zločin propojený tak pevně, že se to snad ani nedá rozmotat. Tak jsem rád, že se to aspoň docela napínavě natočilo. A taky mě bavilo připojovat k seriálovým jménům ta skutečná - Hodačová - Kahnová, Chládek - Gregor, Drobek - Berdych, Mráz - Mrázek, Jandák - Jonák, Hemský - Zádamský, Orava - Opava, Kofčín - Koňařík, Brousil - Brázdil, Malý - Gross. Ale třeba se pletu a než se zasebevraždím osmi ranami ze tří různých zbraní, tak to sám, rád, dobrovolně a písemně odvolám. ()

Toj 

všechny recenze uživatele

Tady by se slušelo nejhorší a nejlepší možné hodnocení zároveň... Původně jsem byl dost zhrozen... Herci povětšinou otřesní, všechno strašně přepísklý a patetický. Scénář postrádal absolutně jakoukoliv snahu o nějakou funkční dramaturgii, nějakou ucelenou fungující strukturu. A to ani nemluvím o té absurdní žánrové stylizaci. Ozvučení prudkých pohybů kamery při záběrech na centrum expozitury nepůsobí jako stylotvornej prvek, ale spíš jako zcizovák, u kterého se popadáme za břicho. Říkám katastrofa. A pak nuda, kterou mi působily první epizody. Milionkrát opakovaná pohádka o policistovi v přestrojení... Něco se ovšem zlobilo a po několika dílech to dostalo lepší spád. Epizody měly lepší spád a byly pestřejší. Snahy o žánrové figurky (jako třeba sektářský mafián) ve mě vyvolávaly smíšené pocity. Na jednu stranu je to nápaditý a stylový, ale stále pořád nedotažený a směšný. Z Expozitury se pro mě stala výtečná perverzní zábava. řesto expozitura přinesla mnoho zářivých okamžiků... Na druhou stranu je to celý takový naivní... Hlavní postavy jsou naivní, děj je naivní, ideální divák bude asi naivní. Za světlejší místa seriálu považuji postavy služebně nejstarších policistů. Zvlášť Zedníčkova démoničnost pod knírem hodného strejdy... Celý to tak trošičku připomíná bulvární článek. Což odpovídá pánům Kroupa a Klíma. Je z toho příliš cítit povrchní snaha šokovat nás jak je ten svět prohnilej... Tohle téma naprosto perfektně zpracoval seriál The Wire. Při sledování jsem si na něj mnohokrát vzpomněl. Ambice expozitury jsou asi mnohem žánrovější (akční thriller?), ale i k řemeslu se dá přistupovat s nějakým citem. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (37)

  • Epizoda o takzvané „snake“ střele, která dokáže prorazit i neprůstřelné vesty, se zakládá na pravdě. V reálném světě se munice nazývala „libra snail“ a byla vyvinuta muničkou Libra Jevišovice. Několik tisíc kusů této munice skutečně uniklo na černý trh a její majitel čelil od novinářů obvinění z podpory terorismu. (Nick321)
  • Rada pro prozhlasové a televizní vysílání udělila TV Nova CET 21 za násilné scény pokutu 300 000 Kč. (morgos)
  • Robert Jašków v jednom rozhovorů prozradil své zklamání, když si myslel, že mu seriál přinese větší množství pracovních nabídek. (Olík)

Reklama

Reklama