Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dokumentární

Oblíbené filmy (10)

Matrix

Matrix (1999)

Přestože doslova nesnáším sci-fi, Matrix je pro mě od roku 1999 stále filmem č. 1. Solidní scénář a výtečná režie pokládají tomuto snímku kvalitní základ. Ten je rozvíjen skvělým stylem, který Matrix přináší. A hlavně toho si na filmu cením. I teď, po 10 letech od jeho vzniku, působí dílo bratří Wachowskich ultramoderním dojmem. Černé latexové/kožené materiály oděvů, množství palných zbraní, dokonale vystavěný systém počítačového světa, spojený s efektním využíváním access pointů – telefonních budek. To si vybavím, když se řekne Matrix. Punc geniality u mě snímek získává zejména díky hudbě. Soundtrack filmu totiž usměrnil můj hudební vkus směrem, v jakém se nachází i teď, po celé dekádě, a v jakém se asi bude nacházet už navždy. Rage Against The Machine, Deftones, M. Manson nebo také Prodigy nemohou dát nikdy dohromady jiný než dokonalý výsledek.

Leon

Leon (1994)

Jeden z nejlepších filmů všech dob. Skvělý příběh, úžasné herecké výkony tria Jean Reno, Natalie Portman, Gary Oldman, skvostné zpracování, výtečný závěr. Není co dodat.

Život je zázrak

Život je zázrak (2004)

Wow! Nedat pět hvězdiček? To bych se musel ještě dlouho červenat. Kusturicův snímek mě zasáhl daleko, daleko více než třeba Černá kočka, bílý kocour. Perfektní námět zasazený do snad nejlepšího možného prostředí a doby co se filmové atraktivity týče. Příběh, který má co říct a hlavně také ví, jak to říct. Skvělá kamera, krásná průvodní melodie. Nádherná příroda. Punc geniality dodán typickými "kusturicovinami" typu ptačích exkrementů, drátěných voliér, všudypřítomného peří, prezentace nu-opery, konzumace alkoholu, svérázných automobilových tuningů a opravdu nevybíravého černého humoru. Opomenout nelze ani skvostný "oslí motiv". Jeden z nejlepších filmů, co jsem kdy viděl. Smekám.

Bez konce

Bez konce (2008)

Už příběh sám je pětihvězdičkový. Mix filmových stylů, taktéž audiovizuálně úžasné zpracování.

Stalker

Stalker (1979)

Rozhodně pět hvězdiček. Proč? To nevím, takže asi právě proto. Čistě jenom pocit.