Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (85)

plakát

Obhájce (2011) 

McConaughey byl ze začátku na facku, jeho robotická chůze a strojový výraz ve tváři toho moc pozitivního neslibovaly. Nakonec to dopadlo dobře, příběh ušel, řemeslně byl snímek zvládnut také - i když moderní kamera vůbec nelícovala s retro stylem filmu. Syrový toner se mi velice líbil. Hip-hopová hudba pro mě byla skvrnou na jinak povedeném soundtracku. K "výkonu" Marisy Tomei se snad nelze vyjádřit, šílenost. A vadilo mi finálové odhalení vraha. Nevěřím, že v dnešní době by zámožná žena - matka dala přednost citu a jednala sama, namísto aby si "objednala" nějakého toho "Mexikána". Stát se to může, pro daný film to je asi dokonce nutné, jenže to pak ztrácí autenticitu.

plakát

Dobrý ročník (2006) 

Námět ok, ale už tu byl mnohokrát a lépe zpracovaný. Herci naprosto toporní, v jejich čele Russell Crowe, který nepředvedl podle mého názoru nic dobrého, minimálně žádný cit. Hrál topornou, buranskou, nešikovnou postavu (obzvláště scény v bazéně, kdy se mu nedařilo jako by dostat ven byly strašné). K tomu připočtěme přihlouplý český dabing s neustálými přízvuky typu: a, o, y...! O vínu se člověk nedozvěděl prakticky nic, času stráveného ve vinici bylo poskrovnu. Ač londýnský expert v investicích, Crowe při jízdě vedle cyklistů zvolal: Ať žije Lance Armstrong, stejně tak při opravách budov hrála hudba z USA, tomu nějak nerozumím. Dva body dávám za nádherné prostředí. Sentiment jsem necítil žádný. Vysoké hodnocení proto nechápu.

plakát

Bláznivá olympiáda (2005) 

Hloupoučké, děj jak dle vystřihovánky made in USA, přesto se člověk párkrát zasměje

plakát

Sherlock Holmes (2009) 

Nevím, proč bych měl dobře hodnotit Sherlocka Holmese, který jím vůbec není, co hůř - ani si na něj nehraje. Nečekejte žádné krimi, pouze ironickou akční talk show, která nemá s geniálním, zdvořilým, gentlemanským detektivem vůbec nic společného. Fuj! Takové "zpracování" mě fakt uráží.

plakát

Pařba v Bangkoku (2011) 

Jednička byla dokonalá. Dvojka je pouze pokusem o její nápodobu. Opakované vtipy na jiném místě...Pro mě, i přes pár povedených nových fórů velké zklamání

plakát

Ani stín podezření (1943) 

Hitchcock prostě nikdy nezklame. Zajímavý thriller, u kterého si člověk ani chvíli není jist, jak že bude pokračovat, jakým směrem vyrazí příběhová linie v návaznosti na změny těch nebo těch okolností. A tak to má být. Filmová šablona do budoucna. Nebýt slaboučkého konce (myslím až samotný těžko uvěřitelný pád z vlaku) a prázdných míst ve filmu, dal bych pět.

plakát

Králova řeč (2010) 

Herecké galapředstavení Colina Firtha, Geoffrey Rushe (ten se mně osobně líbil nejvíce) a Heleny Bonham Carter. Typický britský suchý, nenápadný humor, vcelku zajímavý příběh, dobré technické zpracování, ale genialita povyšující snímek něčím o ten poslední stupínek vzhůru prostě chybí. Proto, ač zcela zasloužené, tak "jenom" čtyři hvězdičky.

plakát

Černá labuť (2010) 

Hodně silný, psychicky náročný film. Taky těžký - Aronofsky totiž použil spoustu depresivních prvků z Requiem za sen. Natalie Portman předvedla naprosto strhující výkon. Hranice sebezničujících představ a ne méně kruté reality byla nastavena co do efektu mistrně, jen mi vadilo, že sahala podle mě až příliš daleko, jako by pak hlavní postava byla nucena lehce přehrávat. Zbytečnými se mi jevily vcelku časté "lekačky". Každopádně doporučuji.

plakát

Pouta (2009) 

Distanc od filmové průměrnosti. Zvláštní, zajímavý, ale táhlý film. Precizní vyjádření atmosféry doby, nejde o příběh, ale spíše o celkový feeling, řekl bych. Výborná hudba (a skvělý závěr s mými oblíbenci WWW). Pro mě však celkově až příliš suché. I když to tak (asi) bylo i ve skutečnosti. Ondřej Malý více než exceluje.

plakát

Elling (2001) 

Poutavá tragikomedie o dvou bláznech, kteří dostanou šanci žít normálním životem v městském bytě.