Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Romantický

Recenze (23)

plakát

Správci osudu (2011) 

Něco tak ohromně naivně stupidního... Zpočátku se mi zdál alespoň ten námět originální, ovšem jen do té doby, než se mi vybavilo Nebe nad Berlínem (v žádném případě nechci srovnávat). Co dodat ? Snad jen, že se mi letos urodila spousta malin a jsem připravena je ochotně poskytnout k udělování cen za "oslňující" výkony v tomto neuvěřitelném výtvoru. Největší a nejzralejší malina za dialogy...

plakát

Londýnský gangster (2010) 

Začínalo to slibně, ale potom....taková trochu dost slátanina, nééé...?

plakát

Roming (2007) 

Díky obsazení filmu hlavními rolemi Bolkem Polívkou a Mariánem Labudou se to vůbec nedalo vnímat jako film s cigánskou tématikou (což jsem si původně myslela, že to tak bude), ale jako příjemnou a vtipnou road-movie doplněnou o originální epos. Naopak využití cigánského prostředí dodalo filmu punc autentičnosti a věrohodnosti v souvislosti se svérázným kočovným putováním. A hlavně, z čehož jsem měla největší obavy, autoři neřešili žádné „rómské diskriminační otázky“, až teda na jednu, dle mého, nevyvedenou vsuvku s policejní kontrolou, jak by chudáci nevzdělaní mírumilovní Rómové poslechli jako ovce nesmyslný příkaz tupých policajtů, pokud by je nezachránil (a to dost alibistickým způsobem) jeden z nich, který je študovaný. Takže suma sumárum – u filmu, který je vyšperkovaný hereckým uměním dvou výše zmíněných pánů mistrů,a na jejichž výkonech stojí celý film, jsem se velmi dobře pobavila.

plakát

Cizinec (2010) 

Proč, když má někdo nutkání vyrabovat celkem slušný film, tak to nenatočí líp nebo aspoň stejně dobře...? Pokud si chcete spravit náladu pusťte si film Anthony Zimmer (předloha k Cizinci). Anebo v ideálním případě - vynechejte Cizince a pusťte si rovnou Anthonyho Zimmera.

plakát

Zápisník jedné lásky (2004) 

No, nechci vypadat jako cynická obluda, ale toho "I love you" tam na mě bylo opravdu moc.

plakát

Jonesovi (2009) 

Tak jsem si zase jednou pustila komedii... Námět se mi zamlouval, ale celou dobu jsem měla pocit, že si herci jen zkouší text doma sami před zrcadlem, filmem proplouvají bez jakýchkoliv emocí a dohromady jim to vůbec nefunguje. A z rádoby etického poslání celého filmu se mi dělalo silně nevolno. Možné spoilery (ale v případě tohoto filmu je to, myslím, jedno) – nastrčit imaginární idylickou rodinku do maloměsta, aby propagovala luxusní zboží, které potom sousedi závistivci ve velkém nakupují, velmi dobré. To, že ho nakupují tak bezhlavě, že se zruinují a spáchají kvůli tomu sebevraždu, no pardon. Snaha tvůrců obsáhnout všechny mezilidské problémy jako lež, přetvářka, závist, chtíč – všechno po zásluze potrestáno, mě dohnala k slzám (vzteku). A nezapomněli přidat ani happy end – uznalé chlapácké objetí, jeden comming out a vítězství lásky nad lží a zlou konzumní společností. Dle mého mínění by se měl film jmenovat „Utrpení v přímém přenosu“ a doporučila bych ho maximálně těm, co mají pocit, že dlouho neviděli žádnou hovadinu a chtějí se taky u filmu někdy pořádně nasr.. Mně se to teda podařilo. Původně jsem chtěla dát hvězdy dvě – za ten námět, který mi přišel originální, i když zpracování bylo strašlivé, ale dám jen jednu a tím si vykompezuju aspoň ten čas, který jsem strávila nad komentářem. Čas, který jsem strávila u filmu se žádným způsobem vykompenzovat nedá. Všem, co se film líbil, posílám omluvu za ne příliš pozitivní hodnocení, ale negativní reklama, taky reklama, ne?

plakát

Srdcová sedma (1998) 

Ale věřím tomu, že kdybych to viděla před 10 lety, tak to bude za plný počet.

plakát

Nádech (2010) 

Asi nenapíšu nic nového, začátek dobrý, střed nic moc, ale kvůli tomu konci to stálo určitě za to.

plakát

Žena mého muže (2003) 

Kam se hrabe Chloe, to se nedá srovnat ! (Tento film je předlohou k americkému "remaku" Chloe)