Reklama

Reklama

Po třech letech strávených za mřížemi, Mitchel (Colin Farrell) opouští věznici s dobrými úmysly. Ale když potká starého přítele Billyho (Ben Chaplin), gangstera, který se zrovna ohlíží po nějaké práci, Mitchel se k němu připojí, výměnou za místo k bydlení. Když se znovu zaplete se svou minulostí, je vtažen do života Charlotty (Keira Knightley), filmové hvězdy která se schovává před hordou fotografů a reportérů. Přitahován její krásou a zranitelností, rychle se ujímá role jejího ochránce. Začínají spolu plánovat nový život v Los Angeles, ale plány jim zkříží gangový boss Gant. Mitchelovi je jasné, že před Gantovým hněvem není v bezpečí nikdo z jeho blízkých a rozhoduje se vyřešit věci mezi nimi jednou provždy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (534)

Shit 

všechny recenze uživatele

Pro mě teda velký zklamání, čekal jsem, že ten film prostě bude odsejpat a příběh bude mít nějakou hlavu a patu, ale to jsem se skara seknul, protože tady jde jen o to, že Colin Farrell dělá drsňáka, tuhle někoho seřeže, tamhle se pohádá nějakým bossem nebo pokecá s houmlesákem a to je asi tak všechno a stěžejní linie s Keirou tomu jen tak přicmrndává a v podstatě tu nemá těměř žádnej význam, no a k trapnýmu závěru se snad nemá cenu ani vyjadřovat, ten jen tučně podrthnul všechno, co tady Monahan posral. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

Jeden z tých filmov, okolo ktorého sa nerobil žiaden rozruch (alebo som aspoň žiaden nezaznamenal), hodnotenia na internete boli mierne nadpriemerné, dokonca aj zaradenie do kín bolo v období, v ktorom očakávame Šmoulkov, Yogiov a podobné predprázdninové a prázdninové "hity" - a zrazu milo prekvapil svojou priamočiarosťou, oldschoolovosťou, nekompromisnosťou a žánrovou čistotou. Colin Farrell je tu dokonalý - drsný, sympatický, odmeraný. Thewlis mu (síce až na konci) robí dobrého buddy a čo sa týka žien, ktoré sú vo filme len preto, aby pri nich mohol hlavný hrdina hovoriť o sebe, tak Keira ma neiritovala tak, ako inde (možno striedmosťou a minimalizmom tejto neveľkej, no pomerne uveriteľnej roličky), no pozornosť viac pútala krásna a uletená Friel. Soundtrack nesmierne šľape, celkový vizuál a rytmus spôsobia, že tá skoro hodina a trištvrte ubehne v jednom veľkom a stupňujúcom sa tempe a ani scenáru nemôžem vytknúť vážnejšie chybičky. V žánri gangsteriek a krimithrillerov tohto roku zatiaľ môj osobný víťaz. ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Nudný a zmateně natočený patvar, ve kterém se přes hodinu nic neděje a na konci se nesmyslně všichni postřílej. William Monahan to celé natočil ve velice pomalém tempu a s cílem natočit cool gangsterku s nadhledem. To se však moc nedaří a Monahan navíc tentokrát zklamal i jako scénarista, protože děj je docela chaotický. Výsledek tak vypadá, že Monahan z knihy zadaptoval každou 10 stránku a moc to nedává smysl. Herci se docela snaží a hrají svůj standart, ale oni vlastně nemají moc co hrát, protože jejich postavy nejsou vůbec zajímavé. Jediný, kdo dokáže pořádně zaujmout je tak David Thewlis, jehož postava a herecký výkon je tak wtf, až to ve vás prostě nějaký dojem zanechá. Jinak ale zklamání, které nesahá ritchieovkám ani po kotníky. 50% ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Je prospešné, ak režisér vie, čo chce vlastne nakrútiť. Mám pocit, že pán Monahan v tom nemal istotu a tak to aj dopadlo. Film mi pripadal ako mozaika z pekných sklíčok, ktorá, bohužiaľ, ani po zložení nevytvorila pekný obraz. Colin Farrel bol jediným, ktorý mal čo hrať a aj to zvládol. Z vychvaľovanej hudby ma najviac oslovila skladba Yardbirds Heart Full of Soul, ale to nemôže byť dôvod na vyššie hodnotenie. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Trochu mimózní gangsterka, postavená kolem Farrellova irského charismatu. Občas mě zaskočila, co se plynulosti týče, jelikož to působilo, jako by střihač zapomněl přistřihnout pár scén, nebo se sem tam unáhlil a usekl to příliš brzo. Ale i to přispívá ke zvláštnosti a to né že jednoznačně špatně. Herecky je to docela vychutnávka, protože Farrell je dobrý a Thewlis (výhul) s Winstonem (boss) ve svých vedlejškách přímo excelentní. Keira jako by tam byla a nebyla, což mně osobně nevadilo. Celkově je to film nesoucí se v pomalejším tempu, který sice může trochu zmást, ale jinak je docela "cool" a místy i opravdu humorný. 7/10. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo od 19. června 2010 v Londýně, Hammerwoodském parku a v Los Angeles. (Kuzmik)

Související novinky

Colin, Keira a londýnský bulvár

Colin, Keira a londýnský bulvár

26.01.2009

Nebojte, nebudeme tady vytahovat žádné klepy a lechtivé nechuťárny. Ani se nezrodil další suprehvězdný pár. Tak se prostě bude jmenovat film, ve kterém se spolu objeví čerstvý držitel Zlatého glóbu… (více)

Reklama

Reklama