Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (247)

plakát

Příběh Glenna Millera (1954) 

Filmu vévodí zejména nakažlivá hudba Glenna Millera. Takový orchestr je radost poslouchat a je štěstí, že i u nás máme takový orchestr a to Melody Makers Ondřeje Havelky.

plakát

Starý páky (2009) 

Hodně rozpačité dojmy z této komedie ve mně dlouho zůstaly. Dokoukal jsem do konce, ale bylo to utrpení. Williams přehrával, samá klišé, Travolta byl dobrý jedině, když měl úsměv od ucha k uchu, děcka děs ... americká pitomost. Podruhé vidět nemusím.

plakát

Padesát odstínů šedi (2015) 

Mnoho povyku pro nic, tolik asi ve zkratce. Knihu jsem nečetl, film průměrný, casting hlavních postav se povedl, hudba pokulhává ... normální romantický film na sobotní odpoledne, u kterého možná usnete, protože tohle erotický film není. Jen si na to hraje a podvědomě vnucuje lidem, že sado-masochismus by měli vyzkoušet a takovou červenou hernu by měli mít doma. No, snad se v pokračování dozvíme více.

plakát

Dědictví aneb Kurva se neříká (2014) 

Ono to pokračování zase není tak špatné, ale myslím si, že jak scénář, tak herecké výkony mohly být lepší. Začátek je dost nuda, herci nemluví, ale spíše šeptají, neustálé záběry z helikoptéry a velké celky, hereckých výkonů po skrovnu. Jen se pořád chlastá a chlastá a chlastá. Ano má to svůj důvod - cesta do odmašťovny, do alkoholické léčebny. Tam jsem se snad poprvé zasmál a to při krátké herecké etudě Hanky Křížkové, která tímto u mne skočila do kategorie komiček a je škoda, že nedostala větší prostor. S odstupem času se na film budeme dívat nejspíš jinak, ale teď krátce po vydání, je pro mne spíše průměrný. Holt ta Věra Chytilová odešla příliš brzy, než aby z Bolka vyždímala ještě ten druhý díl. Škoda, škoda.

plakát

Operace Spodnička (1959) 

Operace Spodnička sice není film k popukání, ale má svůj osobitý styl i humor. Kapitán Sherman, který se snaží zachránit rozstřílenou ponorku a nový člen jeho posádky Holden, který vše zařídí, sežene a hlavně se nerad podřizuje autoritě. Časem si na něj však zvykne, ale s každým jeho činem může čekat problém nebo malér (ženy na palubě, ukradené součástky nebo živé prase, které je pak vykoupeno Holdenovými věcmi). Mně se film docela líbil.

plakát

Kdo věří na lásku (2014) 

Koukat na "kapitána Ameriku" v romantické komedii mě docela bavilo. Je to zásluhou jednak jeho filmové partnerky, oba jsou prostě k sežrání a pak takovým tím suchým chlapským humorem v jeho podání. A když já vydržím koukat na film od začátku, to už je co říct. A dobré byly ty skupinové terapie kamarádů, kdy jeden radí druhému - to prostě u nás není. Za mě super.

plakát

Jáson a Argonauti (1963) 

Viděno očima roku 2015 působí triky někdy nemotorně. Jsme zvyklí na dokonalé digitální efekty, které současná technologie umožňuje. Nic to ovšem filmu neubírá na zajímavosti, protože v době vzniku nebyly takové technické možnosti, jako dnes. Triky jsou dělány klasickou trikovou metodou a mají své kouzlo.

plakát

Šofér (2014) 

Tenhle biják mě překvapivě chytl už od začátku a bavilo mě to. Dobré hlášky, zajímavý děj, neokoukaní herci. Bezvadný.

plakát

Kdo si vezme Barryho? (2014) odpad!

Po prvních 15 minutách zjistíte, že na tenhle film je opravdu ztráta času se dívat.

plakát

Bojovníci severu: Sága Vikingů (2014) 

Ježišmarjájozef, kdo mě přemluvil, abych se na to koukal. A nedokoukal. I ta hodina a půl je moc. Už ten začátek, jak si vikingové hrají na horolezce a šplhají na kolmou stěnu - každého by napadlo hledat jinou cestu! Ne, oni horolezou a nahoře už na ně čekali vojáci a začala řežba. Jediný dobrý nápad byl ten bojující mnich, jako Neo v Matrixu ... tak za něj ta hvězda, jinak o ničem.