Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (12)

plakát

Hobit: Neočekávaná cesta (2012) 

Mínusy: Děj filmu utíká pomaleji, než bych to stíhal číst (Za devět hodin bych to s přehledem přečetl). Každá scéna je pateticky a komicky protažená. Přimyšlený děj. Všechny scény se odehrávají na nepochopitelných ubermýstech. Neskutečná nereálnost efektů je tragická. Dlouhé záběry gluma. Dementní potřeba nutně natlačit jakože umírání Thorina Pavézy. Z fimu se vytratilo napětí a kouzlo tajemného a neznámého. Děj je uměle nadstaven rádoby velikáškými efekty. Třináct trpaslíků zabilo více skřetů než v LoTR 1 a 2 dohromady skřetů umřelo. Pán prstenu má dohromady 1287 stran a vyšel na devět hodin díly. Hobit má 250 a vyjde tak též. Účel třech filmů je jen prahnutí po penězích, kvalita díla se tu už neřeší... Plusy: Žádné! Závěr:Největší filmové zklamání mnoha let. Do kina se na to nehodí jít. Už dlouho jsem v půlce filmu neuvažoval zda-li neodejít.

plakát

Kronika rodu Spiderwicků (2008) 

Nemuže to být dobrý film. Všechno je strašne laciné. Postavy nepřemýšlí. A chovají se nelogicky. Konec typu Deus ex machina v podobe hladového hejkala tomu taky moc nepřidal...

plakát

Číslo 9 (2009) 

Animace výborná, námět zajímavý, chování panačku nepochopitelné, samotný příběh otřesný. Nic se tam neděje. Nic se tam neříka. Ale většina umře, ale bůh ví proč???

plakát

Soukromé neřesti (1997) 

Velmi dobré herecké výkony. Velmi zajímavý životní příběh a obsazení samotného Howarda Sterna v hlavní roli.

plakát

Walker, Texas Ranger (1993) (seriál) 

Chuck nám ve svém seriálu ukazuje "svou lehkou nadvěcnost, pokoru, smíření se světem, chápání mezilidských vztahu, fyzickou kondici průměrného 50-tiletého muže a barevné chápání mezilidsky komplikované morálky..." Ukazuje nám své sny a svět, kde buď opravdu žije, nebo žít chce... Patos je tu naprosto neuvěřitelný, doslova zle uchopit. Vysledný efekt po těch letech nevnímam - vnímám Chucka jako idealistu a spokojeného člověka... V kostce: "Díky chucku. Díky, ze jsi. Díky za anekdoty..."

plakát

Ong-bak (2003) odpad!

Film si bere jediný cíl ukázat umění Tony Jaa. To je podle mne celé špatně. Film by neměl být staven na tělesné zdatnosti hlavní postavy - film je o herectví!!! Podle toho vypadá také příběh: úzkoprsý, nudný, předvídatelný. Na akrobatické kousky se mohu podivat na Youtube. Nudilo mě to po 15 minutách dodíval jsme se jen proto, že jsem opravdu neměl co dělat. V kostce: Skákají opice (dobře akrobat) bez hereckého nadání film neudělá. ......... (Hodnocení na csfd mi vyrazilo dech...)

plakát

Útěk z L.A. (1996) odpad!

Film vhodný na příjemnému unudění před zalehnutím do postele. Prezidentova dcera tento efekt velmi podněcuje. Děj je bez hlubší struktury typu jdeš po cestě a pořád se ti tam staví to samé. Herecké výkony katastrofální. V kostce: "Chrrrrrr, Chrrrrr, Chrrrr..."

plakát

Gamer (2009) 

Ve filmu nalézám lehce zajimavou anti-utopickou myšlenku neskutecným způsobem rozbředlou. Nejdřív jsem se těšil na bouři v šedé kůře mozkové - toho jsem se však nedočkal. Ke konci jsem zjistil, že jenom tupě zírám bez jakéhokoliv důvodu přemýšlet. Logika filmu neskutečně nelogická. Ve filmu se vyskytují dějově zdůrazněné postavy bez jakoho koliv opodstatnění: tlusťoch v sedačce, vrazdící černý golem - který se mi splynul se všemi ostatními černochy, kamarád hlavního hrdiny... Vlastně tam jsou všichni až na hl postavu bez logického důvodu. Prostředí filmu a hudba působí průměrně, však v kontextu celého filmu jako velké plus. Kamera byla katastrofální: sekané záběry - až mi oči přecházely. Efekty byly velmi dobré, ale to v dnešní kinematografii nestačí. V kostce: "Ze záznamu Coutra-strike film neuděláš."

plakát

Proroctví (2009) odpad!

Celý fim je o tom, že se Cage pokouší vyluštit záhadu číselné šifry... pak.... padají letadla, lidé zmírají.... a pak "deus ex machina" - konec světa... Proč vlastně řešil tu šifru? Bylo to filmu k nečemu? Závěr je naprosto nelogicky odtržený od filmu. Jako kdyz člověk jí jablko a uvniř najde místo jádra peku... Film se tváří, že dává prostor k zamyslelní, avšak ja jsem nenalezl nic k zamyslení zajímavého. Myslím, že filmový konzument si nezaslouží být tímto levným postupem oblbován. .............V kostce: "S tím to filmem je to podobné jako s autem, co má místo volantu okurek."

plakát

Slzy slunce (2003) odpad!

Slzy slunce Film Slzy slunce si pravděpodobně bere za cíl realisticky vykreslit krutý život v Africe. Podle mého názoru se mu to nepovedlo. Největší nedostatek je ten, že postavy působí nerealisticky, děj nelogicky a ve filmu v podstatě hrají jenom dva herci - Willis a doktorka. Vojáci nenosí helmy, chovají se neprofesionálně (nedodržují příkazy jenom proto, že potřebují udělat něco dobrého, zdržují se ptákovinama, aby je záporňáci mohli nakonec opravdu dohnat), letadla bombardují cizí stát a narušují vzdušný prostor jiného. Postavy buď nejsou vůbec vykresleny, nebo se chovají naprosto iracionálně. Celý film je založen na bezcenných konverzacích přemýšlejícího spasitele Willise a doktorky hysterky, které jsou protkané bezduchými pseudodrastickými scénami násilí. Mohl bych dlouze pokračovat, než bych se dostal k závěru, že film žádné pozitivum nemá a je to nejhorší, co jsem o tomto tématu zhlédnul. V kostce: Perverzní znásilnění vážného tématu.