Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dokumentární
  • Horor

Recenze (48)

plakát

Rozparovač (2020) (seriál) 

Škoda, že bylo dáno slovo těm pomateným feministkám, které se rozčilovaly, že nesmí v noci vycházet samy ven a muži přitom můžou, že musí na diskotéky chodit v doprovodu mužů a že mezi vyšetřovateli je málo žen... a že vlastně za všechno to zlo můžou muži. Měl je The Ripper zaříznout taky a byl by klid.

plakát

Trabantem tam a zase zpátky (2019) 

Škoda toho useklýho konce. Opravili auto v Uzbekistánu v Samarkandu a najednou přejížděli ukrajinsko-slovenské hranice a za další dvě minuty byli v Praze. Ale zase to vynahradila dlouhá Indie.

plakát

Kluci z hor (2018) 

Hodně příjemné překvapení!

plakát

Mělčiny (2016) 

No to bylo totálně přehnané, nereálné a plné předvídatelného amerického klišé. Člověk by řekl, že to bylo natočené společností Asylum, jen tady byly o něco lepší efekty.

plakát

Jurský svět (2015) 

Film 2012, kde místo meteorů řádí dinosauři. Přehnané to je ale oboje stejně. Navíc tolik trapného klišé a předvídatelnosti amerického filmu se jen tak nevidí. Upjatá hlavní hrdinka si vyhrne rukávy a změní se v akčního hrdinu. Na rozdíl od akčních hrdinů ale proběhne džungli i celý park třikrát tam a zpět v lodičkách s 10-ti centimetrovými podpatky rychlostí Usaina Bolta. Nechybí ani typická líbačka v té nejmíň vhodné situaci, kdy jde o život (tu divák očekává od chvíle, kdy se dva hlavní hrdinové setkají u karavanu). Je zde i spousta nucených odkazů na první Jurský park – tričko, který má na sobě jeden z vědců nebo např. děti náhodou narazí na dvacet let zavřený sklad Jurského parku, kde jsou stále funkční předměty a dokonce pomocí výměny baterie nastartují terénní auto. I v tomto filmu se objevil problém v podobě špatného signálu na mobilu (na to jsem od začátku čekal – buď se mobil vybije, nebo nebudou mít signál). Divák se dočká i spousty ohraných dialogů – když si bráchové padnou kolem ramen a jeden druhého chlácholí, nebo dítě nereálně mluvící v metaforách ve vypjatých situacích („potřebujeme více zubů“ - nemůže to říct normálně). O tuposti postav ani nemluvě. Na návštěvnické centrum zaútočili pterodaktylové. Lidi s rukama nad hlavou běhají po těch nejodkrytějších místech místo toho, aby zalezli do obchodů a hlavní hrdinka zrzka dokonce vyleze na stůl a gestikuluje, jakoby je na sebe chtěla přitáhnout. Přeplácaný závěr mi spíš připomínal film Megažralok vs. Krokosaurus.

plakát

MasterChef (2012) (pořad) odpad!

Tři kuchaři-porotci dlouho koukali na originál a snažili se okopírovat chování Ramseyho, Elliota a Bastianiche. Házení talířů na zem, dlouhá odmlka po ochutnání jídla než vysloví verdikt, nasrané xichty atd. Jenže v originále to nepůsobí tak trapně, nepřirozeně a křečovitě. Česko-slovenská banda rádoby šéfkuchařů k tomu přidala ještě křik a urážky.

plakát

Lovec draků (2007) 

Oproti knížce slabota. Ale to už tak prostě občas bývá.

plakát

Babovřesky (2013) odpad!

Nejhorší film, který jsem kdy viděl (viděl jsem ho jen do půlky, pak jsem to musel vypnout). Horší než nová Saxána, horší než Doktor od Jezera hrochů, horší než megažralok vs. obří chobotnice nebo krokosaurus vs. megažralok. A ten product placement - ke snídani, obědu i večeři žerou medovník....

plakát

Chcete být milionářem? (2000) (pořad) 

Super soutěž, ale jen s Čechem. Poločlověka Hejmu nemá cenu komentovat.