Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Animovaný
  • Komedie
  • Akční
  • Horor

Oblíbené filmy (10)

Ďáblův advokát

Ďáblův advokát (1997)

Hell yeah! Sousto pro labužníka! Al Pacino, Keanu, Charlize - absolutně uhrančivé drama! Naprosto úžasná atmosféra, dokonalý casting, dokonalá hudba! Téma k nezaplacení a ještě jednou Al Pacino!!! Ten herec je prostě ďábel! Grandiózní škola herectví. Jeho smích, zjev, mimika i zvrácenost - asi tak nějak si skutečně představuji personifikované zlo. Film, dalo by se říci, nemá hluchá místa, svižně jede a nakonec odhalí zajímavou pointu - zaplať pánbůh, čistý happyend bych nesnesl! Alespoň ne po té neuvěřitelné jízdě! A závěrem: Charlize Theron a její proměna je neuvěřitelně sugestivní. Už díky ní dávám plný počet!

Amélie z Montmartru

Amélie z Montmartru (2001)

Nejkouzelnější z kouzelných filmů - film přímo překypuje svým kouzlem. A učarovává nejen Amélie svýma očima, ale film jako takový. Dobrá nálada mi díky tomuto filmu jednoznačně vydrží na dalších několik dní...nehledě na některé citáty, které jsem si musel během filmu zkrátka zapsat. (I artyčok má srdce!) Pět hvězdiček se mi ještě nikdy nedávalo s takovou lehkostí a upřímností!

Dokonalý trik

Dokonalý trik (2006)

Dámy a pánové, prosím potlesk! Tenhle pan Nolan ví, jak na to! Mé zvláštní poděkování patří hercům, jelikož takové výkony se (bohužel) jen tak nevidí. Smekám, odhazuji cylindr a doufám, že to nebude naposledy!.....Ta pointa, sakra! Ten člověk mě prostě dostal! Pottere, máš tu nové konkurenty - bývali to mudlové, ale v mnohém předčili i talentované kouzelníky; navíc nepoužívají hůlky.............Abrakadabra!

Klub rváčů

Klub rváčů (1999)

E. Norton +, B. Pitt +, H. B. Carter +++...Teď vážně! Brilantní film o současné krizi. Krizi spotřebního průmyslu, krizi společnosti, která je přesycená reklamou, ale pořád se jí nebrání, krizi veškerého života vůbec. Jsme opravdu ti, za koho se vydáváme? Netrpíme všichni touhle schizofrenií? Nejsme všichni objekty konzumu? Nejsme zároveň všichni těmi, kteří by chtěli svůj život radikálně změnit? Nejsme snad všichni v neustálém stresu? Nemáme snad všichni starostí nad hlavu? Nejsme skutečně několik lidí v jednom spojení? Tenhle film ve mně ihned evokoval nejen zmíněného dr. Jekylla a pana Hyda, ale také Čapkův Obyčejný život. Všech pět prstů nahoru ;-) Na závěr dovolte poslední "otázku": Je v naší moci ještě ovládat sebe sama?!

Podivuhodný případ Benjamina Buttona

Podivuhodný případ Benjamina Buttona (2008)

Já...nečekal jsem, že mě tento film doslova připoutá na židli a porazí zároveň. Panu režisérovi se podařilo něco dokonalého (alespoň pro mě, je mi jedno, co říkají kritici a ostatní; pro mě je to neuvěřitelně silné). Co chválit dřív - brilantní herce, úžasnou hudbu, krásný příběh. Já osobně si odnáším hlavně celkové vyznění. Smrt a narození - ač protikladné, přesto tvoří jeden celek. Čas během těchto dvou "událostí" je v našich rukou...a já mám teď skutečně pořádnou chuť žít!