Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi
  • Akční

Oblíbené seriály (10)

Mr. Bean

Mr. Bean (1990)

I love U, Mr. Bean (jednou to prasknout muselo :-))!

Mr. Bean: Animované příběhy

Mr. Bean: Animované příběhy (2002)

Nalezeno úplnou náhodou na Youtube, hned mě napadlo "určitě slabej odvar hranýho Mr. Beana", ale ani náhodou, kreslená verze se povedla velice: líbí se mi vizuálně, těší mě "dabing" (jak Atkinsonův, tak "MISTER.... BEAN!!!!" drsné paní domácí :-)), gagy mají opravdu vtip, ráda jsem viděla všechny díly :-).

Ajťáci

Ajťáci (2006)

První, co mě napadá, když se řekne sitcom Ajt'áci je: "And this, Jen... Is the... Internet... " "Oh... The... WHOLE internet...?!" :-D. Kdo může anglickej humor, tady si ho užije dosytosti, miluju ty tři pošahaný lůzry :-)...

Saturnin

Saturnin (1994)

Zbožňuju knižní předlohu, klasika, kult, je mojí oblíbenou prázdninovou četbou, i sranda může být inteligentní, mám moc ráda suchej anglickej humor :-). Havelku pro jeho až chorobnou zabředlost ve dvacátých letech minulýho století nemusím, lehce mě z jeho ulíznuté osoby mrazí, nicméně, role v tomto seriálu mu sedla výborně. Ovšem Vízner a Synková jsou nepřekonatelní, "host-do-do-mu... Bůůůh do-do-mu!" :-D Zkrátka se povedlo knížečku zpracovat velmi na úrovni.

Monty Pythonův létající cirkus

Monty Pythonův létající cirkus (1969)

Humor, na kterej nestačí škatulka "suchý", "černý" ani žádná další. Chápu, že Monty Pythony asi nestráví každej, já ale zažívacíma obtížema při sledování jejich skečů netrpím :-).

Dinosaurové

Dinosaurové (1991)

Nemůžu uvěřit, že je tomuhle praštěnýmu sitcomu už dvacet let, nostalgickej flashback jako hrom :-). Připadá mi to jako včera, kdy jsem čekala, až se z obýváku ozve povědomá znělka a já se poběžím dívat na prehistorickou verzi Simpsonovic rodinky :-). A mimochodem, dobrej nápad, s těma tchýněma :-D.

Futurama

Futurama (1999)

O hvězdičku míň než si zaslouží Simpsonovi - občas mi vadí zbytečně moc laciných sexistických narážek, jinak myslím skvěle vymyšleno, bavím se.

Báječná léta

Báječná léta (1988)

Jen zahlídnu název a už mi v hlavě zní úvodní znělka. Jak já tenhle seriál kdysi v pubertě milovala... Přála jsem si kluka hodnýho a citlivýho jako Kevin :-). Víc retro už tento seriál natočit nemohli, ráda bych se na něj dívala zase. Velmi příjemnej byl i Donutil coby vypravěč - dospělej hlavní hrdina.

Columbo

Columbo (1971)

Když on je tak roztomile zmačkanej... :-) Mám hrozně ráda kontrasty. V životě, v hudbě, v módě - nikdy mě nepřestane bavit sledovat, jak na sebe vzájemně dokážou působit dva odlišný elementy. Ačkoliv se při natáčení seriálu očividně počítalo i s míň náročným divákem, chvíle, kdy Columbo vstupuje na scénu, mžourá, okamžitě vyžaduje kafe a o kapotu nejbližšího Rollse rozklepává vajíčko natvrdo, protože se nestačil nasnídat, jsou odzbrojující :-). A jakoby nestačilo, že je tato postavička schopná bez hnutí brvou vykládat nad vychládající mrtvolou s kulkou v zádech banality typu "manželka mi zničila košili modřidlem", ještě má jak na potvoru v rajonu hogofogo čtvrti osídlený filmovýma hvězdama, významnýma podnikatelema, vědcema, literátama... A postupně tak nebohé manželce posílá do basy všechny její idoly :-). Do reálnýho světa by sice nezapadnul, ale sere Pes, zápletky jsou dobře promyšlený a líbí se mi i hlavní koncepce - klidně nadrzo ukázat celou vraždu včetně pachatele a pak diváka nechat v klidu sledovat, kterak se Columbo drží červené nitky... U televize jsem vždycky měla smůlu na nějakýho přísedícího kafrala, kterej má potřebu nahlas komentovat, takže jsem se rozhodla pustit si postupně všechny díly sama a skutečně mě to neomrzelo ani když jsem viděla tři epizody za den, a tak je mi trochu smutno, že už nemám žádnýho dalšího poručíka v záloze :-).