Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Oblíbené seriály (10)

Buffy, přemožitelka upírů

Buffy, přemožitelka upírů (1997)

Skvost v seriálové tvorbě, který u nás stále zůstává většinou nepochopen. Zřejmě je ještě až moc diváků odkázáno na Novu a její tři dabované série. Ach ano, stylem "jdu okolo" a "občas jsem zahlédl dva díly" Buffy nikdo nikdy pochopit, ani ocenit nemůže. Ochudíte se ovšem o sladký zážitek z brilantních dialogů, které téměř nikdy neklesnou na úrovni a neskutečně baví. O velmi živé herectví, neotřelé nápady při zpracování, legraci a velmi silnou cestu, kterou spolu s hrdiny máte možnost projít v sedmi sériích.

Fullmetal Alchemist

Fullmetal Alchemist (2003)

Fullmetal Alchemist okamžitě skočil na vrchol žebříčku mých oblíbených seriálů. Skutečně málokdy se vidí, aby se seriál(nebo film) odvážil pustit do takto dospělých témat a rozebral je tak důsledně, nemilosrdně a hluboce. Bez vytáček a úlev, prostě na dřeň kosti a po pravdě. A o to silnější zážitek to je, že je to příběh dvou dětí a jsou to oni, jejichž očima se díváme. Je radost sledovat, že tohle ještě někdo umí a má odvahu udělat to pořádně a správně.

Hrdinové

Hrdinové (2006)

Přiznávám rovnou, že moje hodnocení není nejobjektivnější, ale Heroes jsou prostě mojí hlubokou srdeční záležitostí. Co je pro zanícené lostaře Lost, tím jsou pro mě Heroes. I když objektivně vzato je pětihvězdičková jen první série, druhá už je slabší, třetí je příšerná kravina a čtvrtá se vrací někam mezi první a druhou. Je jen fér varovat všechny diváky, že tvůrci to třetí sérií neuvěřitelně pohřbili a je smutným faktem, že se jim to podařilo tak dokonale, že povedená čtvrtá už zrušení seriálu neodvrátila.

Battlestar Galactica

Battlestar Galactica (2004)

Vypilovaný seriál, který jde na dřeň lidským vztahům a společnosti. Sci-fi kabátek tu hraje spíš předposlední roli, než že by to bylo něco zásadního. Tohle je prostě o lidech. Jsou ve válce a bojují o přežití. Se vším všudy. Na druhou stranu, ony ani ty vesmírné souboje nejsou odbyté a kouká se na ně doslova bez dechu. Tady zkrátka všechno klape tak, jak má. Hudba, herci, příběh, dialogy. A nečekané zvraty jsou tu skutečně nečekané. Battlestar Galactica mě nepřestává bavit. A zajímavé je, že takřka bez výjimky nikdy nedokážete předem odhadnout, jak se jednotlivé postavy zachovají, ani jejich odpovědi v rozhovorech. Ale můžete to zkoušet:)

Fate/stay night

Fate/stay night (2006)

Naprosto úžasná záležitost. Akce vám doslova vhání život do žil, zatímco příběhy postav se vás dotknou hluboko uvnitř. Každá minuta tohoto seriálu je doslova drahokamem.