Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (213)

plakát

Červená Karkulka (2011) 

Zcela zbytečný film, řekla bych. Prázdná zápletka, dlouhé a významné pohledy očí, které neslouží ničemu a mnohdy jen matou, protože ani není jasné, co mají reflektovat, průměrné až podprůměrné herecké výkony, emocionálně zcela ploché. V závěru jsou k tomu všemu násilně nalepeny repliky z pohádky o Karkulce, aby to ospravedlnilo název. Bod za Amandu Seyfried, která se snaží hrát, i když není co, druhý bod za "cool" červený plášť(a jeho užití ve výtvarně komponovaných záběrech)

plakát

Captain America: První Avenger (2011) 

Odkapává z toho přesně ten typ amerikanismu, který není ani heroický, ani ikonický, ani cool, ale lehce směšný, což je víc než ironické u filmu s názvem Kapitán Amerika. Efektní skoky na pozadí vybuchujících tanků, pořádný francouzák před posledním bojem, červené rtěnky, tužebné pohledy, hrdina rozdává facky nalevo napravo a všechno je podbvareno hudbou, jak z náboru do americké armády. Teda vážně, zrovna u Kapitána Ameriky bych čekala, že si konkrétně na přepálené tuctové motivy dají pozor. Ale ne, ono je to naopak třistakrát znásobeno. Alespoň závěrečná scéna je trochu normální a Hugo je jako hlavní nemesis celkem delikatesní. Smutné je, že kdyby film začínal tam, co končí, mohl být o dost zajímavější. No co, budu si muset počkat na Avengers:)

plakát

Temný krystal (1982) 

Asi mi chybí nějaká potřebná perspektiva, ale ten film mě teda absolutně otravoval, lehce ekl prostředím a zejména dějem, který byl tak předvídatelný, že se mi chtělo brečet :/

plakát

S.W.A.T.: Pod palbou (2011) 

Do půlky je to docela zajímavé a od půlky je to blbost. Každopádně je celkem komické sledovat SWAT tým, který první hodinu tráví pilováním svých super schopností a omíláním všemožných pouček, jak se v druhé části filmu neřídí ani jednou a nechává se masakrovat jako ty nejamatérštější ovce v ohradě :-D Jo a děj nedává smysl, jen tak mimochodem. Ne, že by mě to překvapilo.

plakát

Letopisy Narnie: Plavba Jitřního poutníka (2010) 

S Narnií mám vždycky jeden problém. Je to celkem slušná, místy i zajímavá zábava, ale ve výsledku na ní nikdy není nic pamětihodného. Možná to souvisí s téměř absolutní absencí nějakého charakterového rozvoje. V základních tazích je tu načrtnuto něco jako hlubší pozadí každé postavy, ale pak už se s tím nijak dál nepracuje, jde se směrem lehkého, ničím nezatíženého dobrodružství. Čtvrtou hvězdičku jsem přidala za nadmíru krásné efekty, které jsou asi to jediné, co tu vyčnívá nad průměr.

plakát

Lovci myšlenek (2004) odpad!

Vydržela jsem asi třicet minut, pak mi začalo být hrozně líto mých mozkových buňek. Takže jestli se ve zbytku filmu stalo něco, co by rapidně vylepšilo kvalitu, přičtěte si tři hvězdičky.

plakát

Správci osudu (2011) 

No já nevím, na Matta Damona se vždycky ráda podívám, ale tohle mě moc za srdce nevzalo. Navzdory zajímavé zápletce, mi to přišlo zoufale nezajímavé.

plakát

Hlavně nezávazně (2011) 

Herecky dobré, celkem zábavné, na můj vkus zbytečně přímočaré. Jen nemůžu pochopit, proč by Adam dal přednost takové krávě jako je Emma, když se okolo něj točí tak milá Lucy. No co, každému podle svého;)

plakát

Transformers 3 (2011) 

Filmoví Transformers se zkrátka zvrhli v nijak extra zábavnou, logiku postrádající a dětsky trapnou záležitost, která má vražedné dvě hodiny a kde takřka nonstop něco lítá vzduchem a exploduje. A přesto je to nuda. Without any sense of epicness whatsoever.

plakát

Thor (2011) 

Tak strašně uspěchané, že ani milostná zápletka, ani ta akční nemohly mít hlubšího dopadu. Každopádně si dovedu představit, že jestli je na cestě druhý díl a nebude se muset zabývat tím zhuštěným úvodem do prostředí Thora a SKUTEČNĚ využije potenciál, okolo kterého tento film spíš tancoval, tak by to teprve mohlo být zajímavé. Takhle je to pro mě sice trošku zklamání, ale pořád slušná zábava na večer.