Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Krátkometrážní
  • Drama
  • Animovaný
  • Komedie
  • Dokumentární

Recenze (2 072)

plakát

S dívkami je to jiné (1996) 

Netradiční, s typickým britským humorem zpracovaný příběh o dvou dávných přátelích, z nichž jeden prodělal změnu pohlaví. Herecká dvojka v podání Rupert Graves a Steven Mackintosh táhnou společně celý příběh a chemie mezi nimi je perfektní. Rupert byl ve svých mladých letech sakra sexy:) Většina mužských představitelů, kteří ztvárnili ženské (nejen) trans role, jsou coby ženy velmi atraktivní. Byl to už Dustin Hoffman v Tootsie, nebo Lee Pace v dramatu Vojákova dívka. A Steven mezi tyto krasavce také patří.

plakát

Bohové Egypta (2016) 

Bohové Egypta v sobě kombinují Mumii, Pána prstenů, Avengers, snad i Spartaka a nevím, co ještě. Navzdory vizuálnímu zpracování a neomezeným možnostem "barevných omalovánek" CGI mi příběh přišel nevyužitý a postupem času mi začal připadat nezáživný. Vydržela jsem sledovat asi tak hodinu, ale pak mě monotónnost děje začala pomalu uspávat. "Leading Ladies" slouží vyloženě jako nastrčené sexy postavičky, kde jsou jejich kvality úměrné kvalitám hlubokého výstřihu a kyprého poprsí. Prsa ven a jde se na to:) Možná, kdyby byla stopáž o něco kratší, příběh by se nějak rovnoměrně rozprostřel, výsledek by byl o něco lepší. Ale co, nešlo o nic jiného, než o jednoduchou, nenáročnou, blockbusterovou podívanou. Ale i tak jsem od Gods of Egypt čekala přece jen o trochu více.

plakát

Obluda z 20,000 sáhů (1953) 

Krásné retro. Beztak tady Emmerich hledal inspiraci pro svou gigantickou Godzillu:) Vlastně by se i dalo říct, že (s)prostě vykrádal. Zejména scéna z putování tvora New Yorkem a palebná síla národní gardy. Výborný scénář, poctivá Stop Motion Animation prehistorického Rhedosaura a strhující ohnivý závěr. "Už se vidím, jak žádám o povolení k pátrání po prehistorickém monstru. Svěrací kazajka s výložkami není předpisová uniforma."

plakát

Blutgletscher (2013) 

Myslím, že zařazení snímku do žánru "Sci-Fi" by bylo na místě. Blutgletscher má skvělou, postupně budovanou tísnivou atmosféru Alpských hor, v nichž se začalo probouzet zlo. Neznámého, organického původu. Člověk tak nějak očekává průběh událostí po vzoru Věci, ty se však mají docela jinak. Zhruba v polovině filmu se až dosud výzkumná a informativní stránka příběhu během chvíle přehoupne do druhé části a začíná boj o přežití. Boj o přežití s organickými mutanty, kteří jako by vypadli z nějakého laciného Monster Hororu z 80. let:) Působí tak trochu směšně (zelená svítící očička:) a v podstatě je ani moc neuvidíme, pokud útočí. Zároveň mě však potěšilo, že obviously nešlo o CGI, ale Rakušani si s tím aspoň dali prácu. A to se cení v době, kdy je CGI snad i barák naproti:) Chudák chlap, kterého hryzl ten komár, nebo co to bylo, Mosquito Man. A postarší babča byla dost ostrá. Někteří ti tvorové mi přišli jako z Darabontovy The Mist. Snímek má výborný námět, který by klidně mohl mít i reálné základy a je slušně propracován. A proč musí pořád do podobných filmů dávat psy? Je jasné, že když je v něčem takovém nejlepší přítel člověka, že to odskáče jako první. Říkala jsem si, že pokud bude mít štěstí, umře co nejdřív, než ho to dostane. Ústřední hudební melodie zní, jako bych v tom slyšela Psycho:) Závěr snímku je natolik zvláštní a podivný, a zároveň však dává docela i smysl. Ne vždycky musí z genetické mutace vzejít mutant. Charles Xavier by asi hleděl:)

plakát

Skautův průvodce zombie apokalypsou (2015) 

LOL, tak toto byl vážně úlet:) Člověk si myslí, že už v "Zombie" žánru viděl všechno, ale vždycky se najde nějaký snímek, který hranice posunuje ještě o kus dál. Zombie jelen? Jasné. Zombie Kočky? Určitě. Scouts vs. Zombies nabídnou také pravděpodobně tu nejkurióznější a nejšílenější coververzi Baby One More Time, jakou jste kdy slyšeli:) Tye Sheridan, Logan Miller a Joey Morgan vytvořili partičku skautíků, kteří budou mít opravdu plné ruce práce, aby si zachránili (nejen) svoje zadečky:) Mně se nejvíc líbil Logan Miller, sice byl občas na ránu, ale nakonec měl kuráž:) A Sarah Dumont je luxusní kočka. Nečekala bych, že v podobném snímku bude ženská postava jejího vzhledu, která bude mít dokonce i nějaký charakter. Je vidět, že tvůrci se nechtěli spokojit s tradiční, tuctovou sexy blondýnkou, která však coby postava nestojí za nic. Množství humorných scén i dialogů, které se pohybují po většinu času mimo směšně-trapné americké šablony. Jasně, pro někoho to možná bude "American Bullshit", mně se však Skautův průvodce zombie apokalypsou moc líbil. Pokud budete mít náladu na odlehčený Zombie úlet, sáhněte po tomto. "Jelen je fuč. Kam zmizel?" - "Ser na jelena.", "Nepouštěj to péro, Bene!" 😂

plakát

Hello Herman (2012) 

Hello Herman je snímkem, který tak nějak balancuje na hraně mezi výborným dramatem o tom, že násilí plodí jen další násilí a dokumentem s místy lehce amatérským zpracováním. Normana Reeduse mám ráda, i když zde mě nijak extra neohromil. Zato mě svým výkonem upoutal Garrett Backstrom. Nějak nechápu ty negativní odezvy na jeho výkon od zdejších uživatelů. Občas mi sice taky přišel na facku, ale myslím, že roli Hermana zvládl výborně. Rozhodně nemůžu říct, že by mi jeho výkon přišel jako "špatně zahraný". Rozhovory mezi ním a Laxem jsou podnětné a zajímavé. Stejně jako zcela opačné názory na trest smrti nezletilého blonďaté ministryně a toho muže, který byl zastánce lidského života. Samotný příběh ze současnosti se prolíná s Laxovou minulostí, která ho stále pronásleduje ve snech (American History X?) A Martha Higareda je fakt kočka:) Snímek má své kvality a přináší slušný příspěvek do žánru "School Shooting."

plakát

Miss Blue Jeans (2012) 

Velmi povedený snímek, v němž hlavní roli hraje hudba, nelehké období dospívání, touha někam zapadnout, něco dokázat a první lásky. Sanni Kurkisuo coby Pike a Maria Ylipää coby Kara jsou fakt kočky a Mikko Neuvonen je nakonec hezký i bez těch vlasů:) Výborný příběh a dobová atmosféra, příjemné dialogy a dost dobré písničky. Závěrečný tragický zvrat jsem tak nějak čekala, to nic nemění na faktu, že je to dost kruté a touto scénou se poukazuje na to, že člověk by neměl s ničím čekat na později, až bude mít odvahu, až bude vhodnější doba, nebo to prostě jen nechá být. Protože pak už může být pozdě a všechny šance budou zmařeny.

plakát

Logan: Wolverine (2017) 

Logan: Wolverine Final Tribute. James Mangold natočil snímek, který vzdává tu nejlepší možnou poctu jednomu z nejdrsnějších a nejlepších Marvelovských filmových superhrdinů. Výborné obsazení, jemuž kromě borce Jackmana vévodí nemluvná Dafne Keen, či v roli sexy záporáka Boyd Holbrook. Naprosto precizně a dokonale propracované akční scény a car chases. Konvoje vozidel v prašné a vyprahlé krajině mi připomínaly scény z nového Mad Maxe. Scénář a dialogy občas možná zavání lehkým patosem a žánrovým klišé, není jich však zase tolik a dají se lehce přehlédnout či snad prominout, protože tohle je přece sakra Wolverine!:) Mezi vrcholy filmu rozhodně patří Kick-Ass souboj Wolverine X:) Wolverine, znovunabytí regeneračních schopností za pomocí séra a kolosální závěrečný souboj v lese. A možná dojde i na Weapon X. Závěrečná scéna, kdy Laura vezme kříž a... jsem si říkala, co to jako s tím křížem dělá a pak to přišlo 😭 Jo, tekla mi slza:) A myslím, že jsem v kině nebyla sama. Překvapivě to bylo nejvíc lidí, co jsem kdy na Marvel Movies zažila, co zůstali až do konce, jestli nebude nějaká "after credits scene." A písnička Hurt od Johnnyho Cashe dostává s tímto filmem zcela nový význam. Thank You, Mr. Jackman, že jsi vytvořil Wolverina, věnoval mu 17 let a že jsi nám přinesl osm filmů, ve kterých jsi stále dokazoval, že Wolverine ve tvém podání byl, je a bude ten nejlepší. ALWAYS.

plakát

Moonwalkers (2015) 

Tak takhle se to tedy stalo:) Rupert Grint válí, stejně jako jeho věčně sjetý kámoš Robert Sheehan. Ron Perlman coby nájemný zabiják klidné povahy a kamenného ksichtu je také výborný. A Stephen Campbell Moore aspiruje na kandidáta na cenu "Movie Laugh Of The Year." Ten jeho smích je božský. Moonwalkers je zábavná, lehce ulítlá jednohubka, která si pohrává s Kubrickem, přistáním na Měsíci i samotným divákem, kterému servírují absurdní přehlídku humorných gagů a situací, které vedly k tomu, že se málem (ne)uskutečnilo přistání na Měsíci: D

plakát

V sedmnácti (2016) 

V sedmnácti přináší klasický námět teenagerského coming outu a s klidem by se mohl zařadit mezi spoustu podobných nenáročných, letních snímků. Jenže právě onen mladistvý coming out je snad to jediné, co zde zapadá do "klasické" šablony. Zpracováním se snímek liší. A to hodně. Myslím, že podobný film jsem ještě neviděla. V sedmnácti staví na skvělých výkonech Kacey Motteta Kleina a Corentina Fily. Chemie mezi nimi je dokonalá, že člověk téměř od začátku film čeká, kdy se mezi nimi to postupně houstnoucí dusno a přehrada ukrývaných emocí protrhne. A až ta scéna přišla, byla "very hot":) Tak reálná a vášnivá, jak to umí snad jen Francouzi:) Sandrine Kiberlain v roli Damienovy matky je rovněž výborná. Člověk tak nějak tuší, jaký zvrat v ději asi nastane. Nádherné lokace a příroda jsou už jen třešinkou na dortu.