Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Pohádka
  • Krimi
  • Akční

Oblíbené filmy (10)

Žít po svém

Žít po svém (2005)

Tohle je vyloženě typ filmu, který mě nutí nechat si prostor pro Freemana, Redforda a Lopezku. Je to film, kdy morousovitý typ chytne nakonec za srdce. Film o odpuštění, pomoci a hledání opory. Film s krásnou přírodou a moudrostí starších lidí. Prostě odpočinek a pohodovka. A náhodou Lopézovic holka mi tady příjde jako docela dobrá herečka. Klobouk dolů i před mladou slečnou. Její dril koček mi připomenul jak jsme si jako holky se ségrou hrávaly. Tak rozmazlená koťata neměli široko daleko v žádné chalupě. Ale teď vážně, Hallstrom........,co si budeme namlouvat, prostě umí a je pro mě hodně, hodně, hodně zajímavý rejža. :-))

Jak dostat tatínka do polepšovny

Jak dostat tatínka do polepšovny (1978)

bezkonkurenčně jeden z nejkrásnějších, nejvtipnějších a úchvatných filmů Marie Poledňákové. Souhra režie, scénáře,herců, hudby, vtipu....co dodat? Nádherně plynoucí gagy se střídají jeden za druhým. Náhle jste se všemi čtyřmi postavami na venkově, máte chuť sednout na kolo, nasbírat rybíz a dát si tvarohové buchty. Chcete mít dědu jako je pan Karlík a tátu jako František Němec. Chcete patřit do party rošťáků, kteří vymýšlejí lotroviny. Tohle je extra odpočinkový rodinný film, který zaručeně zvedne náladu. S úctou a potěchou děkuji. :-))

Hříšný tanec

Hříšný tanec (1987)

Tady musím hodnotit nostalgicky a tak jak to cítím, když na tenhle film koukám. Je spousta filmů, kdy se z prostitutky stane vážená dáma (Pretty woman), kde se z trhovkyně stane dáma (My fair lady)....ale to jsou sny. A Hollywood je přece továrna na sny, které nás v životě popostrčí, jiní se jen zasní a jiní stráví hodinu a půl v příjemné společnosti. A já sním, odpočívám a pak se vrhám do práce nabitá pozitivní energií a vyzbrojená úsměvem. Co na tom, že se hlavní protagonisté ve skutečnosti ani nemuseli? Hráli pro nás.Tančili pro nás. A i já bych chtěla mít tak úžasného chlapa, který řekne.....Náta nebude sedět v koutě... .:-))

Přes palubu

Přes palubu (1987)

Ráda se bavím. Ráda zapomenu na každodenní starosti. A tahle komedie je zárukou smíchu. Goldie musíte milovat. Nejen jako fiflenu,ale i jako novopečenou matku nezvedených dětiček a také jako manželku nemanželku. Je to krásně zamotaný příběh se spoustou úžasných propletenců, hlášek a hlavně toho úžasného jiskření mezi hlavní dvojicí. Deanem a Annie, či chcete-li Kurtem a Goldie. K téhle komedii se dá vracet stále znova. Ba ba....ba ba.....ba ba......to dělá pořád :-))

Rain Man

Rain Man (1988)

Co dodat k tak dobrému filmu? Napadají mě jen samé superlativy. U filmu se ve Vás zrodí poznání jak těžké je vidět svět očima autisty a jak těžké je najít si k nim cestu. Je mi jasné, že tak relativně v klidu by únos autisty neprobíhal. Ale cílem je nejspíš opravdu vnímat tyto lidi a dostat je do povědomí. Jen poděkuji Václavu Postráneckému a Gustavu Bubníkovi za krásný dabing. :-))

Divá Bára

Divá Bára (1949)

Překrásné zpracování mé oblíbené knížky. Boženě Němcové by jistě zjihlo srdce, kdyby viděla jak krásný film se podařilo natočit, podle předlohy její povídky. Opravdu, klobouk dolů. Vlasta Fialová se svýma pronikavýma očima a Robert Vrchota jako černý myslivec. Vím, že tenhle film uspěl ve spoustě zemí a Fialová se stala ikonou. Film Vám učaruje a vy zapomenete pobíhat splašeně po kuchyni a usednete s očima upřenýma na obrazovku. Náhle jste v černobílém světě lesů a třešní s Eliškou a Čertem, hážete věneček do vody a cuká vám nohama u tancovačky. Po 73 minutách je Vám líto, že je film u konce. ( Zkuste prosím ještě někdo natočit KARLU, zasloužila by si to.) :-))

Zaříkávač koní

Zaříkávač koní (1998)

Ten kdo si prožil takový zmatek ve vztazích jako Annie, pochopí jak skvěle je tento film zahrán. K tomu tragédie dcery.... Já jen smekám. Je to velmi příjemný film, při kterém mě pokaždé zamrazí, když cítím jak se rozvíjí vztah mezi Tomem a Annie. Absolutně mě ta přítažlivost mezi nima nenechává chladnou.Zároveň obdivuji Scarlett Johansson, která zahrála zlost, strach, tvrdohlavost i ublíženost dítěte opravdu na jedničku. Nádhera. Ten vnitřní neklid u tohohle filmu....mě k němu přivádí opět a opět. Jako koně k Tomovi Bookerovi. Jdu poslušně a pokorně.:-))

Frankie a Johnny

Frankie a Johnny (1991)

Nejsem MIchelle a neuchází se o mě tak nádherně neodbytně ten pravý muž mého života. No co. Tak mi zbývá jen si sednou k telce a včlenit se do děje a užít si tuhle partu lidiček z jedné restaurace. Koukat se na Rošťáka puštěného z basy, který má ten správňácký přístup k životu. Vidět zklamanou ženskou, která se bojí nového vztahu a přesto po něm touží. (Michelle se umí krásně vztekat) (Robert dokáže krásně vytáčet) A až dokoukám jdu hledat Johnnyho......kde jsííííííííííííí :-))

Jak utopit Dr. Mráčka aneb Konec vodníků v Čechách

Jak utopit Dr. Mráčka aneb Konec vodníků v Čechách (1974)

Nechte se unést komikou Stely Zázvorkové, Vládi Menšíka a Zdenka Řehoře, nemluvě o skvostné Míle Mylíkové o Kopeckém a Hanzlíkovi s Libuškou šafránkovou. Ten nápad je fakt za milión. Mě jejich domu bylo naonec taky líto. A hlavně paní Myslíkové v maringotce. Ale to co z tohohle filmu dělá perfektní podívanou, která neomrzí jsou její triky, lehkost vyprávění a nádherné nenásilné zašmodrchání děje, komedie plná omylů a zvratů, dousmyslů. Jéjej, přála bych si zase nějaké génie, kteří by se sekli v čase a zase zkusili něco tak kouzelného hodit na plátna kin. :-))

Píseň lásky samotářky

Píseň lásky samotářky (2004)

Mám ráda sníh. Já taky. Já taky. Ale mám ráda i déšť. Já taky. Já taky..... :-)) :-))Skvělé trio herců. Jsem tímto filmem pohlcena. Překvapena. Je sondou do života zkrachovalců. Je sondou do vnitřních pocitů. Do hlav. Občas se zasmějete a občas je vám smutno. Prostě nádhera. Travolta má na to zahrát cokoliv. Noblesáka, úchyla, sympaťáka, anděla, teroristu, policajta, mafiána, či alkoholika jako tady. Lidi sledovat ho v téhle roli to teda bylo něco !!!! A Scarlett, holka klobouk dolů, seš dobrá. Křehká bytost s prořízlou hubou, kterou maskuje nejistotu a strach. Tenhle film mě nutí jít si vypůjčit knihu a prolouskat si jí. A to si myslím je fajn, když Vás k tomu něco nakope. A tenhle film to umí. Je to herecký koncert, skvělá režie, nádherné téma. Doporučuji. :-))