Reklama

Reklama

Žít po svém

  • USA An Unfinished Life (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Jean má dceru Griff a žije s mužem jménem Gary, ale ten ji bije. Griff na ni naléhá, aby utekly, k čemuž se Jean odhodlá. Cestou se jim ale rozbije auto a Jean nezbývá nic jiného, než se vydat na venkov za dědečkem Griff. Einar žije na ranči a s ním tam žije i jeho kamarád Mitch, kterého zmrzačil medvěd, takže se o něj Einar stará. Einar na svém ranči Jean nechce, ale nakonec ji tam nechá kvůli Griff. Griff a Einar o sobě do teď nevěděli. Einar dává Jean za vinu smrt svého syna. Griffin zemřel při autonehodě, kterou způsobila Jean. Griff se nejdřív dědečka bojí, ale pak si k sobě najdou cestu. Einarovo chování k Jean se ale nijak nemění. Jean si ve městě našla práci jako servírka a až si vydělá dost peněz, chce s Griff odjet. Jean se také zapletla s místním šerifem. Crane je hodný a Jean ho možná trochu využívá i ke svojí ochraně. Jednoho dne se ve městě objeví Gary a Einar si všimne, že se potlouká i kolem ranče. Crane o všem ví, ale Jean zatím nic neřekl. Einar ale neváhá a Garyho z města vyžene. Ještě tu noc se ale Einar a Jean pohádají. I Jean sama se obviňuje ze smrti otce Griff. Následujícího dne Jean a Griff odcházejí bydlet k Nině, u které Jean pracuje. Griff se ale kousne a od Jean uteče k dědečkovi. Griff se sblížila i s Mitchem, kterého nyní nejvíc trápí, že medvěd, který ho zmrzačil, je držen v příšerné zoologické zahradě... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (323)

Marsik 

všechny recenze uživatele

Lasse Hallström umí suprově zachytit obyčejný příběh z lidského života. Všichni 3 hlavní hrdinové zahráli dobře a krásná hudba pouze dodávala tomuto filmu sílu. Sice nedávám plné hodnocení, jako např. filmu Pravidla moštárny nebo Co žere Gilberta Grapea, ale i tak to bylo příjemně strávených 100 minut. Jen tak dál, Hallströme. 75% ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Zdanlivo nenápadný film, ktorý však v sebe nesie po celú svoju minutáž silnú ideu ľudskosti. Predstavitelia hlavných úloh zahrali svoje postavy na jedničku. M.Freeman, R.Redford a v neposlednom rade i J.Lopez, rozohrávajú skromný, nijak originálny príbeh, ktorý dokáže pevne chytiť diváka za srdce. Nie len vďaka ich herectvu, ale i jednoduchému, jemnému pojatiu švédskeho režiséra L.Hallstroma, vznikol dramatický snímok výrazne nadpriemernej kvality. **** ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Lasse Hallström má navrch v jedné věci - i z neúrodného, nevábně vyhlížejícího kusu zeminy dokáže sklidit tak bohatou úrodu, že na jedno posezení nasytí bez velkých výjimek celou diváckou populaci. Já se sice po sklizni necítil zdaleka přesycen - jednoduše proto, že každý fanda dostal pouze omezený příděl originality a tvůrčí improvizace (těžko hledáme motivy, které bychom už mnohokrát nenašli jinde) - avšak z pohledu jakosti a požitkářských dojmů si nemám na co stěžovat. Příjemný, obsahově nenápadný snímek, naplno těžící z Hallströmova vypravěčského cítění, z hereckého supertalentu dvou legend (hlavně Redford je nesmírně přesvědčivý a utáhnul by celý příběh klidně sám) a z přirozené krásy Jennifer Lopez, jejíž výkon navíc tentokrát není nijak marný. Vše sice probíhá a končí podle přesně stanovených osnov, ale znáte to, formální vytříbenost některých filmů se zkrátka vystihuje obtížně - tohle je přesně ten případ.. 80% ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

V případě tohoto filmu nezní otázka, zda je dobrý, nebo špatný. V tomto vzácném případě zní otázka "Můžu dát filmu, ve kterém (konečně!) Jen Lopez předvedla, že umí hrát, špatné hodnocení?" A na tohle je myslím jednoduchá odpověď. Ne. Navíc, pokud se Jen může opírat o dvě herecké legendy, kterými Morgan Freeman a Robert Redford bezpochyby jsou, tak snad nikdo nemůže být nějak výrazně zklamán. Krásných 80 %. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Ja som vedel, že Lasse ma nesklame. Do bodky som dostal presne to, čo som čakal a aj niečo navyše. Krásny psychologický rozbor osobností v dokonale plynúcej oddychovej dráme. Sú okamihy, ktoré ma držali od napätia so stiahnutým hrdlom, naopak, som sa dočkal aj pár dokonale uvoľňujúcich vsuviek v tvare nadľahčených dialógov. Navyše obsadeniu (a to aj k Lopezke) sa nedá nič vytknúť. 90%. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (10)

  • Ve snímku se měl původně objevit také Paul Newman, ale namísto něj se do obsazení dostal jeho vícenásobný herecký partner (Podraz, Butch Cassidy a Sundance Kid) Robert Redford. (imro)
  • Scénář vznikl podle stejnojmenné knihy Marka Spragga, která v době příprav filmu nebyla ještě publikovaná. (imro)

Reklama

Reklama